İçimden geçenleri şöyle bir döktüm

Ahmet4458

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2019
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu ülkenin bu durumunu sadece biz gençler düzeltebiliriz. Evet bazı şeyler berbat bir hal aldı ama biz de umutsuzluğa kapılırsak bu ülkenin en büyük umudu olan bizler de pes edersek geriye ne kalır ki? Bizim bunları duyup daha da gaza gelmemiz lazım. Şahsen ben daha fazla çabalamaya başladım. Düşünsenize Türkiye'den 10 tane pırlanta gibi çocuk çıkmış biri muhteşem bir yazılım yazarak dünyaya kendini duyuruyor, diğeri bir hastalığa tedavi buluyor... Bu ülke böyle tekrar kalkacak başka şansı yok. Bizim gibi gençlerin yapacağı son şeydir pes etmek. Sözlerimi Mustafa Kemal Paşa'nın şu sözleriyle bitirmek istiyorum ”Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiçbir şey öğretememişim demektir.” Bir lider beklemeyelim arkadaşlar bu ülkenin bizlere ihtiyacı var daha da çabalayalım ve evlatlarımız için ülkeyi bu bataktan kurtaralım. Ama bu benim senin çabalamanla olmaz herkesin bunda bir çabası ve gayreti olmalıdır.
Lütfen lütfen herkes bir şeyler için çabalasın dışarda gez, evde yat nereye kadar dostlarım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim gaza gelecek halimde kalmadı. Yazılımcı olmak istiyorum ama iş bulur muyum, bulamaz mıyım diye korkuyorum.

Dene. Sadece dene yani gene dediğim şeye geliyoruz dostum sen ve senin gibi yazılımcılar pes ederse biz tamamen bittik demektir zaten. Yapacağın daha iyi bir iş yok, dostum çabala o zaman pes niye ediyorsun. İş bulmada da haklısın işzislik aldı başını gitti ama eğer sende pes edersen daha da artar. Çünkü bu bana bize size bağlı. Sadece pes etme lütfen.
Ben bilgisayar mühendisi olmak için çalıştım, kazandım. İnşallah iş bulabilirim iyi bir yerde. İyi işler başarmak bizim elimizde.
İnşaallah bulursun kardeşim sizin gibiler kaldıracak bu ülkeyi yeterki umutsuzluğa kapılmayın
 
Almanya (özelikle tarihsel olarak dostluğumuz avantajını kullanarak) ve Japonya'yı örnek alıp onların yolunda ilerleyen bir ülke olsaydık şu an Dünya'da adı geçen 10 ülkeden biri olabilirdik, hiç abartısı yok bu işin.

Almanya'nın her döneminde Dünya çapında iş yapan ve adını duyurmuş bilim insanları vardı. Din ve devlet işlerini ayırmışlardır, hukuk/tıp gibi alanlarda her zaman lider ülkelerden olmuşlardır, işlerin başına eş/dost/akraba değil iş ahlakına sahip, işi hak edenler geçmiştir. İnsanları ayrıştıran yöneticileri yerine insanları bütünleştiren, insanların kutsallarını ya da hayatlarını tek doğruya göre yargılamayan yöneticilere sahiptirler, adaletleri oturmuştur, yargıları bağımsızdır. Medyaları satılmamıştır, özgürdür ve halkın sorunların dile getirir. Batıdaki üniversitenin doğudakinden farkı çok küçüktür.

İşin özünde eğitim, adalet ve çalışmak yatıyor. Almanya'nın ne İngiltere, ne de Fransa gibi sömürgeleri oldu. Hammadde olarak zayıf ve işgale açık topraklarda sadece bazı temel olguları çok sağlam oturtarak bugün Dünya'nın en güçlü ülkeleri konumuna geldiler. Bunu yatarak başarmadılar, oturttukları sağlam temelin üstüne koyarak daima adım attılar. O adımlar birleşerek kendilerine 50-60 yıl sonra öyle bir döndü ki bugün görüyoruz işte...

Bizde ise bu saydıklarımın neredeyse hiçbiri yok. Böyle gelişemezsin, bu kafayla kalkınamazsın... Sen bu saydıklarımda seviye yükseltmek yerine seviye düşüren bir ülkesin. Yapacağız, edeceğiz, başaracağız güzel kelimeler ancak kuru kuru hiçbir anlam ifade etmiyor, gerçekleri görmek lazım.
 
Gerçekler acıdır, maalesef yakın gelecekte düzelmeye girmemiz zor. Rant sistemi hazır. Araya girmeyi dene zaten iki gün sonra cesetin çıkar. Çok güzel, zeki insanlarımız var fakat hiçbir zaman olması gereken yerde olamayacak.

Yetkisi olanın bilgisi yok, bilgisi olanın yetkisi yok maalesef.

Doğru söylüyorsun sana %100 katılıyorum ama bunu değiştirmek için bir şey yapmak gerekmez mi? Bunları düşünüyorsun buraya gelip zahmet edip bir cevap veriyorsun ama bunu değiştirmek için bir şeyler yapmamız gerekmez mi? Dostum gene dediğim şeye geliyoruz pes edemeyiz! Çabalayalım ya evlatlarınızı düşünün onlara iyi bir ülkeyi emanet etmek istemez misiniz? Evet ülke bir batağa saplandı hem de kötü bir batağa ama siz hiç yardımcı olmuyorsunuz dostlarım. Yardım etmeniz gereken yerde evet ülke batağa battı daha yapacak bir şey yok ben ben pes ediyorum yakın gelecekte düzelmemiz imkansız diyerek daha da kötüleşmiyor mu durum sence? Yapmayın lütfen herkesin yardımına ihtiyacı var bu ülkenin ben burada 2 kişiyi uyarsam 2 kişi 4 kişiyi uyarır 4 kişi 16 kişiyi uyarır... Sizden isteğim pes etmeyin biz bu ülkeyi ne zorluklarla kurduk yüceltmesi de bizim elimizde.
 
@Ahmet4458 Söylemek kolay. Tanıdığın yoksa milletvekili olma şansın nedir? Sıfır. Parti kursan oy alabilir misin? Hayır.

Şimdi ben bu düzende nasıl fikirlerimi öne çıkarabilirim? Bunlarla mı uğraşayım yoksa geleceğimi mi kurtarmaya çalışayım?

Bu bir kesim için değil, genel olarak öyle. Bir yerde tanıdığın yoksa orada bulunma ve fikir hakkında olmuyor.
 
Almanya ve Japonya'yı örnek alıp onların yolunda ilerleyen bir ülke olsaydık şu an dünya'da adı geçen 10 ülkeden biri olabilirdik, hiç abartısı yok bu işin.

Almanya'nın her döneminde dünya çapında iş yapan ve adını duyurmuş bilim insanları vardı. Din ve devlet işlerini ayırmışlardır, hukuk/tıp gibi alanlarda her zaman lider ülkelerden olmuşlardır, işlerin başına eş/dost/akraba değil iş ahlakına sahip, işi hak edenler geçmiştir. İnsanları ayrıştıran yöneticileri yerine insanları bütünleştiren, insanların kutsallarını ya da hayatlarını tek doğruya göre yargılamayan yöneticilere sahiptirler, adaletleri oturmuştur, yargıları bağımsızdır. Medyaları satılmamıştır, özgürdür ve halkın sorunların dile getirir. Batıdaki üniversitenin doğudakinden farkı çok küçüktür.

İşin özünde eğitim, adalet ve çalışmak yatıyor. Almanya'nın ne İngiltere, ne de Fransa gibi sömürgeleri oldu. Hammadde olarak zayıf ve işgale açık topraklarda sadece bazı temel olguları çok sağlam oturtarak bugün dünya'nın en güçlü ülkeleri konumuna geldiler. Bunu yatarak başarmadılar, oturttukları sağlam temelin üstüne koyarak daima adım attılar. O adımlar birleşerek kendilerine 50-60 yıl sonra öyle bir döndü ki bugün görüyoruz işte...

Bizde ise bu saydıklarımın neredeyse hiçbiri yok. Böyle gelişemezsin, bu kafayla kalkınamazsın... Sen bu saydıklarımda seviye yükseltmek yerine seviye düşüren bir ülkesin. Yapacağız, edeceğiz, başaracağız güzel kelimeler ancak kuru kuru hiçbir anlam ifade etmiyor, gerçekleri görmek lazım.

Dostum başaracağız edeceğiz gibi kuru laflar tabii ki etki etmez tamam o zaman her şeyi boş ver bende ders çalışmayı bırakayım yazılımcılar da yazılım yazmayı bıraksın niye çünkü ülke bitmiş baksana. Daha yapacak hiçbir şey yok değil mi? Bu yazdıklarının bu insanlara ne faydası oldu şimdi? Herkes ülkenin durumunu biliyor herkes berbat bir halde olduğumuzu biliyor ben burada insanları kaldırmaya çalışırken sen bu kafayla kalkınamazsın yazıyorsun dostum. Zaten sen kendi cavabını vermeşsin bunları yaratak başarmadılar diye e tamam işte bizim de artık kalkmamız lazım diyorum. Senin gibi düşünen binlerce insan var bende öyle düşünüyorum çalışıyorum ama ne için çalışıyorum diye cevabını bügün aldım dostum. Ülke için çalışıyorum ben tek başıma bir etki etmem ülke için ama hepbirlikye bir şeyler yaparsak etkisini elbet göreceğiz yeter ki ülke bitti gitti bizim de yapacak bir şeyimiz kaldı demeyin lütfen.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı