İçine Kapanan Kız Kardeşe Ne Yapılabilir?

• Konuyu başlatan Neo.1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 67
  • Görüntüleme 3.395
Ebeveynlerin mantıklı şeyler diyeceğine ihtimal dahi vermiyorum. Kız bunu fark edip içinde tuttuğuna göre zeka geriliği yoktur muhtemelen.

Boşuna değildir elbette ama gereksiz bence. Kız zaten konuşmak isterse gelir konuşur.

Niyetim öyle değildi ama bu konularda tecrübeli değilim. Direkt söylerim/yazarım konu ne olursa olsun, lafı dolandıramam. Içimden geldiği şekilde yazmıştım :(
Bunun ismi, bahsettiğim vurdumduymazlık. İnsan sosyal bir varlıktır, yani her daim danışacak birilerini arar. O danışacak birilerini bulamazsa içine atar ve bu durum büyük psikolojik rahatsızlıkları körükleyebilir. Bir ağabey, neden kardeşiyle arkadaş gibi olarak onun problemlerini paylaşmak istemesin ki? Kaybedecek neyi var?

Onur. Sırf kan bağı var diye (o bile şüpheli, Esra Erol/Müge Anlı sağ olsun) birine yardımcı olmak bana mantıklı gelmiyor. Soru sorarsa cevaplarım ama ben ilk adımı niye atayım? Muhtaç olan peşinde koşmalı.
İyi de burada felsefi yaklaşımlar sergilemiyoruz. Psikolojinin gerektirdiklerini söylüyoruz. Sırf narsistim diye otobüse diğerlerinden önce mi bineyim? Veya kapitalizm düşmanıyım diye bindiğim otobüse kart mı basmayayım? Felsefi veya dini düşünceleriniz kendinizde kalsın. Burada yaptığımız konuşmaların tamamı bilimi temel almakta.

İyi de burada felsefi yaklaşımlar sergilemiyoruz. Psikolojinin gerektirdiklerini söylüyoruz. Sırf narsistim diye otobüse diğerlerinden önce mi bineyim? Veya kapitalizm düşmanıyım diye bindiğim otobüse kart mı basmayayım? Felsefi veya dini düşünceleriniz kendinizde kalsın. Burada yaptığımız konuşmaların tamamı bilimi temel almakta.
Mesajlarını okuyorum da bol bol saçmalıyorsun. Bence molanı bitir ve yaptığın işe geri dön. Ya yaşın küçük ya da abi abla olmamışsın. Herkes işine baksın kardeşim.

Bilim ne alaka anlamadım ama ille de yardımcı olmak isteyen bence mesaj atıp kenara çekilmeli. Kızı darlamak da ters tepecektir herhalde. Söylersin ben sana yardımcı olurum, içinde tutma bana anlat diye gerisine o karar verir.

Ebeveynlerim anlayışlı değil.
O halde abisi olarak ona nazik davranmaya devam etmeniz en doğrusu.

Ebeveynler ile kardeşler bir değildir. En basitinden yaş farkı olarak kız kardeşinizi anlamak sizin için daha kolay.

Sorunu olduğu belli olan zamanlarda ona derdini paylaşabileceğini belirtmeniz yeterli, üstelemeye gerek yok.

O halde abisi olarak ona nazik davranmaya devam etmeniz en doğrusu.

Ebeveynler ile kardeşler bir değildir. En basitinden yaş farkı olarak kız kardeşinizi anlamak sizin için daha kolay.

Sorunu olduğu belli olan zamanlarda ona derdini paylaşabileceğini belirtmeniz yeterli, üstelemeye gerek yok.

Haklısınız hocam öyle yapmaya çalışacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı