Çözüldü İçini açtığım laptopum bir daha açılmadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kadirwayne

Femtopat
Katılım
26 Temmuz 2020
Mesajlar
17
Dün akşam saatlerinde bilgisayarım ( dell inspiron 15- 7559) aşırı ısınma sebebiyle kapandı. Halihazırda evde badana olması ve uzun zamandır fan temizliği yapmamam gerekçesiyle fanını tekrar temizlemek için laptopun içini açmaya karar verdim. PC'yi ilk toplamamda power tuşunu takmayı unuttuğum için 2. Defa içini açıp tekrar topladım ve nihayet windows ibaresi göründü. Herşey tıkır tıkır ilerledi, şifre girdim, hoşgeldiniz, ... falan filan derken masaüstü ekranına ulaştım. Tam “oh” diyecekken ekran yanıp söndü bişeyler oldu ve hoparlörden hışırtılar gelmeye ve ekranın en üstünde yaklaşık dikine 10 piksellik bi alanda ekran yanıp sönmeye başladı ve tekrar sökene kadar devam etti. Bu arada bütün bunlar olurken şarj, power ve pil ışıkları yanmaya devam ediyordu. Vel hasılı kelam bütün gece “belki şundan belki bundan” diyerek pcyi yapboz misali sök topla sök topla yapa yapa bi hal oldum. Çareyi siz hayırsever arkadaşlara sormakta bulmayı düşünüyorum. Sizce sorunun kaynağı nedir ve ne yapmalıyım?
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 150
"Bir daha açılmadı." diyor dostum.

Bir daha açılmadı derken hiç görüntü vermedi demiyor dostum. Masaüstüne geldiğinde ekranda pixeller oluşmuş ve görüntü gitmiş, grafik işlemci çipi akım çektiği anda bu hata oluşmuş, güvenli modda sürücüsüz açacak eğer sorunsuz açılıyorsa çip akım çekmediği için açıkça çipin yandığını anlamış olacağız, öyle boş bir kısa devre sözüyle olmuyor, kısa devre yapmış kart zaten görüntü vermez.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı