Çözüldü İçini açtığım laptopum bir daha açılmadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kadirwayne

Femtopat
Dün akşam saatlerinde bilgisayarım ( dell inspiron 15- 7559) aşırı ısınma sebebiyle kapandı. Halihazırda evde badana olması ve uzun zamandır fan temizliği yapmamam gerekçesiyle fanını tekrar temizlemek için laptopun içini açmaya karar verdim. PC'yi ilk toplamamda power tuşunu takmayı unuttuğum için 2. Defa içini açıp tekrar topladım ve nihayet windows ibaresi göründü. Herşey tıkır tıkır ilerledi, şifre girdim, hoşgeldiniz, ... falan filan derken masaüstü ekranına ulaştım. Tam “oh” diyecekken ekran yanıp söndü bişeyler oldu ve hoparlörden hışırtılar gelmeye ve ekranın en üstünde yaklaşık dikine 10 piksellik bi alanda ekran yanıp sönmeye başladı ve tekrar sökene kadar devam etti. Bu arada bütün bunlar olurken şarj, power ve pil ışıkları yanmaya devam ediyordu. Vel hasılı kelam bütün gece “belki şundan belki bundan” diyerek pcyi yapboz misali sök topla sök topla yapa yapa bi hal oldum. Çareyi siz hayırsever arkadaşlara sormakta bulmayı düşünüyorum. Sizce sorunun kaynağı nedir ve ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 150
Güç tuşuna basınca fan sesi geliyor mu hocam?

Düzenleme:

Sanırım ceza yediniz hocam yazı yalnışından dolayı. Size tavsiyelerim ekran eğer açılmıyorsa.

Bataryayı ve harddiski çıkarın. RAM'ler dursun. Güç kablosunu takın ve fan hava çıkışını bantlayın hiçbir delik kalmasın hava alacak tüm fan deliklarin kapatın ve sistemi başlatın bekleyin sistem kendini maksimum 10 dk kapatacakdır ardından bataryayı falan takın sistemi toplayın bantları çıkarın sistemi başlatın başlayacakdır büyük ihtimalle, ( aynı sorunu bende yaşadım)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aga olmadı :(

Sistem otomotik kapatır kendini denedim ben yanlış olsa önermem arkadaşa. Masaüstü kullanıcısı sanırım arkadaş.

Düzenleme:
Teknik servis yolu gözüktü

Hocam sonuçlar nasıl? Çalışırsa paylaşın.

Çalışmadı maalesef :(

Hocam olmazsa başka bir sürü yöntem yazayım size.

1. statik elektrik nasıl atılır?

Laptop bataryasını çıkarın. Güç kablosun ve USB olarak sisteme ne bağlıysa hepsini çıkarın ve sistemin güç tuşuna 30 saniye basılı tutun statik elektrik varsa onu atması için.

2. FN tuşu yüzünden ekranın açılmaması.

FN tuşuna basılı tutarken tüm F1 F2 F3 kombinasyonlarına basın ekran açılırsa sonuçu yazın.

3. VGA girişi ya da HDMI girişiyle deneyin.

Sistemi TV'ye ya da monitör varsa monitöre VGA ya da HDMI girişiyle bağlayın öyle deneyin.

Bunların hepsinden önce ilk yapmanız gereken, ekran kartınızı anakartınızdan çıkarmaktır, teknik bilginiz yoksa işi bilen birine çıkarttırın. En başında da söyledim en büyük ihtimal sahip olduğunuz GTX 960M ekran kartının bozulduğudur. En azından işlemcinizin sahip olduğu grafik birimiyle görüntü alırsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı