iCUE Corsair H100 RGB soğutmayı görmüyor

  • Konuyu başlatan micto
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 1.641

micto

Hectopat
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
8
Çözümler
1
RAM
ADATA XPG Spectrix D41 TUF RGB 8GB DDR4 3200 MHz CL16 Ram x2
Ekran kartı
ASUS GeForce RTX 3060 Ti TUF GAMING OC 8GB GDDR6X
Anakart
ASUS PRIME B550M-K
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600X
Merhaba, herkese iyi sosyaller dilerim. Bir ay kadar önce hazır sistem siparişi verdim. İşlemcim 5600X. Biraz acemiliğime geldi stock fan ile sipariş verdim. Bir hafta kadar kullandıktan sonra 86 derece sıcaklık rahatsız etti. H100 RGB uygun geldiği için onu da sipariş verdim. Anakartım ASUS Prime B550M-K. RGB vb. bağlantısı yok hatta pompa için de bir bağlantısı bulunmuyor. Gelme sürecinde uzun araştırmalar yaptım, bilgi topladım ki montaj sırasında sorun yaşamayım. Öyle de oldu. Corsair lighting Core olduğu için pompa LED'i hariç LED bağlantılarını da yaptım. Pompayı CPU Fan'a taktım. Kasa fanlarını CHA_FAN 2'ye takmışlar boşta olan CHA_FAN1'e çoklayıcıya bağladığım radyatör fanlarını bağladım. Pompanın LED'i yanmasın önemli değil ileride bakarız dedim derdim sıcaklık olduğu için. Buraya kadar yaptığım şeylerde hata varsa söyleyin şimdi aklıma takılan yerleri sizlere sormak istiyorum. Sıvı soğutmayı iCUE neden görmüyor?
BIOS'ta fan hızlarını kontrol ettiğimde CHA_FAN1 ve 2 için PWM ve DC seçiliyor fakat pompa için hiçbir şey seçilmiyor. Bunların ayarı nasıl olmalı. Ben 1-2 için kendi ayarı olan Turbo'yu seçtim. Pompayı da Turbo'nun üstüne aldım yani sürekli yüksek devir çalışıyor. Yanlışlarım varsa yine düzeltmenizi rica ediyorum.
Aklımdaki soruları çok aradım ama bir türlü giderecek cevaplar bulamadım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Kasa:
Corsair iCUE 4000X RGB 750W 80+ Bronze tempered glass siyah mid Tower kasa.
İşlemci:
AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci.
Anakart:
ASUS Prime B550M-K 4600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI VGA DVI mATX anakart.
Ekran kartı:
ASUS GeForce RTX 3060 Ti TUF Gaming OC 8 GB GDDR6X 256 bit ekran kartı.
RAM:
Adata XPG Spectrix D41 TUF RGB 8 GB (1x8GB) DDR4 3200 MHz CL16 RAM × 2
SSD:
Kingston 1TB KC3000 SKC3000S/1024G NVMe M.2 SSD (7000 MB okuma / 6000 MB yazma)
 
Son düzenleme:
Merhaba bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım. Bende H150 model var ve anakartımda pompa ve CPU için ayrı yuvalar var. Gözlemlediğimde pompa fanı hep sabit çalışıyor. Radyatör üzerindekiler de ısınınca artıyor soğuyunca yavaşlıyor. Dolayısıyla sana olacak fikrim şu yönde. Radyatör üzerindeki fanlarını CPU soketine ( çoklayıcı vardır mutlaka kutu içerisinde) pompa fanını da boşta olan kasa fan soketine takman. Pompa fanını en yükseğe almana gerek yok fikrimce. RGB'yi de zaten kasa arkasındaki RGB soketlerine takacaksın. Muhtemelen 6 adet giriş var. Soket üstündeki LED kablosunu da oraya takabilirsin. iCUE direkt sıvı soğutmayı görmüyor. DC veya PWM otomatik seçilebiliyorsa öyle seç. Yoksa 4 pinli olanlar için PWM, 3 pinli olanlar için DC seçeceksin.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı