ID-coolıng XF-12025-SD-W 120mm fan incelemesi

Herkese iyi forumlar.
Şu anki kasam Zalman N3 ve 2016 yılından kalan Dark N10 kasa fanlarımın değiştirme zamanı geldiğini düşündüm. Bu yüzden fan arayışına girdim. Araştırmalar sonucu burada gezerken gözüme takılan ID-cooling fanları oldu. Baktığımda kağıt üstünde gerçekten güzel duruyordu. Özellikle fiyatının 50 TL olması beni biraz daha kendine çekti. Şansımı deneyerek 2 tane sipariş verdim. Uzun bir bekleme sonucunda(MNG Kargo) fanlar elime bugün ulaştı.

IMG_20201125_160711.jpg


Kutu elimde iken, içimdeki ses "50 TL fan çok bir şey bekleme" diye kendimi tekrar ettiriyordu. Hele markayı ilk defa duyunca içimdeki sese biraz daha yöneldim ve beklentimi biraz düşürdüm. Lakin hiçte öyle olmadı. (Bu arada kağıt üstünde neden güzel olduğunu kutunun arka kısmını okuyarak anlayabilirsiniz)

IMG_20201125_160719.jpg


Kutuyu açtığımda ilk karşıma çıkan poşet içindeki vidalar oldu. Daha ne çıkabilir derken fanı elime aldım ve fanın verdiği hissiyatı yaşamanız lazım. Tabii bende biraz beklentimi düşürdüğüm için gerçekten şaşırdım. Elime aldığımda ilk başta sağlamlığını hissettirdi. "Hayırdır birader birine mi baktın?" Dercesine. Tabi kutudan başka bir şey çıkmaz diyerek kenara koydum. Oda ne kutudan siyah yapışkan bir şey düştü. Meğersem oda, fanın vida bölümlerine yapıştırılan titreşimi önleyen kauçuk bir aparat. Vida deliklerine yakın yerlere bunları yapıştırıyorsunuz ve titreşimi bir nebze azaltıyor.

IMG_20201125_160749.jpg


Tabii bunu görünce mutlu oldum. Hoş olmuş bu fiyata böyle jestler her insanın hoşuna gider. Hele benim gibi beklentileriniz az ise. Demem o ki kutu içeriği fiyat ve fan olduğunu düşününce gerçekten tatmin etti. Tamam dedim şimdi performansı nasıl ona bakalım.

IMG_20201125_160753.jpg


Fanın kendisini ise yukarıdaki resimde görüyorsunuz. Bunun sadece siyah olanı da var. Ben bunu tercih ettim. Gerçekten elinize aldığınızda öyle diğer 50-60 TL'lik fanların hissiyatını vermiyor. Malzeme kalitesi gerçekten güzel. Elinize aldığınızda pürüzsüz kenarları ve yüzeyleri yeterli oluyor. Eski fanlarımdan biraz ağır ve bu da bana güven verdi.

Performans olarak daha takalı 1 saat oldu ve elimdeki Silverstone 8x fan çoklayıcı ile kullanıyorum. Fanların hızı ise Gigabyte'nin sıv yazılımı veya BIOS'un kendi içinden kontrol edebiliyorum. Şu 1 saatlik dilimde beni rahatsız edecek bir ses çıkarmadı. Fanı en üst hıza aldığımda ise fan filtresini takmak için ekstradan mıknatıs kullanmak zorunda kaldım. RPM en üstte çektiğinizde her fanda olduğu gibi sesi olacaktır. Ama benim daha önce aldığım Cougar fanlarımdan daha az ses çıkarıyor. Bu fiyata bu fanı önerir miyim? Kesinlikle öneririm. En aşağıya linki bırakacağım. Şimdilik bu kadar sorularınız var ise cevaplamaya hazırım.

şunu da belirtmek isterim. Kısa bir zaman diliminde kullanıyorum. Uzun vadede tecrübe ettiğim şeyleri burada tekrar belirtirim.

Ürün linki: Siyah olan - Siyah - Beyaz

Eksik olan bir şeyler görürseniz lütfen belirtin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fanı bütçe doğrultusunda bir kaç kişiye önermiştim. Bir çok önerilerimde olduğu gibi marka takıntısı yapar almazlar sanmıştım, sen almışsın ve incelemesini yapmışsın. Hayırlı olsun.
Teşekkürler. Başta açıkçası fiyat ve marka olarak benimde şüphe duyduğum yanları oldu. Lakin bir şans vermek istedim. Gayette memnunum. Alacak olan herkese de tavsiye ederim. İlerleyen zamanlarda iki adet daha almayı planlıyorum.
 
Mayıs ilk hafta ön sipariş olayı var güvenilir mi? Ucuza geliyorsa alabilirim. @Silinen üye
Tavsiye ederim. Site güvenilir. Zaten ID-COOLING firmasının distribütörü. Fanlarda gayet güzel ve bu fiyata alabileceğin en iyi fanlar diyebilirim...
 
Valla o kadar dikkat etmedim. Sadece elimde taa 2016 da bulunan fanlar vardı onları kullanıyordum. Bu yüzden değiştirme gereksinimi duydum ve değiştirdim. Ama üzeceğini düşünmüyorum.
 

Geri
Yukarı