IDC Verilerine Göre Tablet Pazarında Apple Lider Konumunda

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
IDC Verilerine Göre Tablet Pazarında Apple Lider Konumunda Yer Alıyor

IDC verilerine göre, 2024 yılının ikinci çeyreğinde (Nisan-Haziran) dünya genelinde 34,4 milyon tablet sevkiyatı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla göre %22,1’lik bir artışı temsil ediyor ve tablet talebinin pandemi öncesi seviyelere geri döndüğünün açık bir göstergesi. Apple, ikinci çeyrekte 12,3 milyon iPad sevkiyatı gerçekleştirerek pazar payını %35,8’e yükseltti ve geçen yılın aynı döneminde olduğu […]

Devamı: IDC Verilerine Göre Tablet Pazarında Apple Lider Konumunda
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Samsung kaliteli ve ucuz.

Evet öyle Samsung'un s serisi hiçbir tableti kötü değil fakat uzun ömürlü de değiller. İnsanlar halen 5-6 yıl önce çıkmış 2-3 GB RAM'li IPad'leri çatır çatır kullanırken Samsung'un tabletleri takılmaya ve kasmaya başlıyorlar. Burada planlı eskitme söz konusu değil aslında Samsung bana her zaman orta-düşük seviye cihazlarda donanım konusunda çok zayıf geliyor.

Evet öyle Samsung'un s serisi hiçbir tableti kötü değil fakat uzun ömürlü de değiller. İnsanlar halen 5-6 yıl önce çıkmış 2-3 GB RAM'li IPad'leri çatır çatır kullanırken Samsung'un tabletleri takılmaya ve kasmaya başlıyorlar. Burada planlı eskitme söz konusu değil aslında Samsung bana her zaman orta-düşük seviye cihazlarda donanım konusunda çok zayıf geliyor.

Hocam şu anki s serileri daha sağlam ve dayanıklı. Ve bunun sebebinin planlı eskitme olduğunu düşünüyorum. Kendi telefonum Android 12 de ortalama 11-12 dakikada 1 şarj gidiyordu ve gram kasma yoktu. Şimdi Android 14'te 7 dakikada 1 şarj gitmeye başladı ve telefon aşırı kasma ve donma yapıyor. Eğer planlı eskitme olayı olmazsa bence daha uzun ömürlü olacaktır.

Hocam şu anki s serileri daha sağlam ve dayanıklı. Ve bunun sebebinin planlı eskitme olduğunu düşünüyorum. Kendi telefonum Android 12 de ortalama 11-12 dakikada 1 şarj gidiyordu ve gram kasma yoktu. Şimdi Android 14'te 7 dakikada 1 şarj gitmeye başladı ve telefon aşırı kasma ve donma yapıyor. Eğer planlı eskitme olayı olmazsa bence daha uzun ömürlü olacaktır.

Burada şu noktayı hem siz hem de diğer Apple kullanıcıları atlıyor hocam. Android 12 de başlayıp 14'e yükselmişsiniz ki bu da 2 sene demek. 2 sene de IPhone'ların pil ömrü 70'lere kadar düşebiliyor ama insanlar Android de pil ömrünü göremeyince hiç azalmıyor sanıyor. Ayrıyeten her yeni çıkan işletim sistemi cihaz içindeki donanımı daha fazla yorar.

Burada şu noktayı hem siz hem de diğer Apple kullanıcıları atlıyor hocam. Android 12 de başlayıp 14'e yükselmişsiniz ki bu da 2 sene demek. 2 sene de IPhone'ların pil ömrü 70'lere kadar düşebiliyor ama insanlar Android de pil ömrünü göremeyince hiç azalmıyor sanıyor. Ayrıyeten her yeni çıkan işletim sistemi cihaz içindeki donanımı daha fazla yorar.

Hocam sizin de atladığınız bir konu var. Pil aniden düştü Android 13'ten 14'e geçerken. Yani fark hissedilebiliyor. Bir de hocam neredeyse 2 kat daha hızlı gidiyor şarj. Yani pil sağlığının böyle bir şey olması için 100'den 70'lere falan düşmesi gerek. Bu da 2 senede olamaz. Özellikle Android'de.

Geri
Yukarı