[iddia] büyük şirketlerde de veri açığı oluyormuş!

Makaleler
49
Recep Baltaş'ın TurkNet açığı videosuna baktım. Dev şirketlerin veri açığı olabiliyormuş. Etik hackerlar bu açığı bulup, teknoloji devlerine bu açıkları söyleyip, karşılığında para alıyormuş. Ancak bu çok bilinen bir şey değilmiş.

Benim görüşüm; demek ki verilerimiz Google, Microsoft, Apple, meta vb. gibi yerlerde güvende değil. Hele bulut depolamalar daha kötü güvende sanırım. Belki veri sızıntısı vardır ve bizim haberimiz yoktur. Nereden bileceğiz? Bu şirketler verilerimizi açık açık verilerinizi satıyoruz diyorlar zaten. Sizin yorumunuz nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Baltaş'ın TurkNet açığı videosuna baktım. Dev şirketlerin veri açığı olabiliyormuş. Etik hackerlar bu açığı bulup, teknoloji devlerine bu açıkları söyleyip, karşılığında para alıyormuş. Ancak bu çok bilinen bir şey değilmiş.

Benim görüşüm; demek ki verilerimiz Google, Microsoft, Apple, meta vb. gibi yerlerde güvende değil. Hele bulut depolamalar daha kötü güvende sanırım. Belki veri sızıntısı vardır ve bizim haberimiz yoktur. Nereden bileceğiz? Bu şirketler verilerimizi açık açık verilerinizi satıyoruz diyorlar zaten. Sizin yorumunuz nedir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Siz verilerinizi güvende mi zannediyorsunuz? Collection #1 içinde neredeyse internetteki herkesin gmailleri ve dataları var zaten.

Konudan bağımsız olarak TurkNet'i hackleyen eleman aynı zamanda HGS gibi yerleri de hackleyen kişi. Sorun Türk şirketlerinde sanırım.

Siber guvenlik uzmanlari nasil calisiyor saniyorsunuz hocam? Bu bilinmeyen bir sey degil, is dunyasinda acik kapatmada ki en etkili yontemlerden birisidir. Sirketler hackera kendi sirketlerini hacklemeleri halinde iyi bir para oderler ve bu sayede tum aciklari kapatirlar. Bu yasal bir hizmettir.

iCloud'da kırıldı. Bir sürü ünlünün ifşası paylaşıldı.
Şifresini sızdıran olabiliyor. Kullancının sorunu. Kapının önüne anahtar koyarsanız kapının anlamı kalmaz. iCloud’daki verilere kısa süre önce şifreleme geldi. Kapıyı açan içerideki kasayı açamıyor.

Markanın güvenliğine göre değişiyor diye biliyordum. Dediğiniz gibi olsa veriler Cloudflare'da bile güvende olmazdı.

Yeni konular

Geri
Yukarı