[İddia] Türk Telekom DPI engelleme sistemine geçti!

Yani bu ne demek oluyor? Artık DNS işe yaramıyor mu? Doğru mu anladım? Eğer dediğiniz gibiyse yakın zamanda VPN'ler engellenirse şaşırmam bu arada.
Süperonline tarafında zaten yavaş yavaş çoğu DNS, VPN çalışmıyordu. Sansüronline diye dalga geçilmesinin en büyük sebebi de bu. Türk Telekom'un yasaklamaması şimdiye kadar mucizeydi. Şu anlık DNS ile giriş yapabiliyorum ben ama eğer yasaklama geldiyse 1 güne erişim kapanır.

Amaç, VPN kullanımı tespit edip engellemek. Bizim coğrafyamızda, Çin modeli ne kadar uygulanabilir göreceğiz.
Starlink vb bağımsız ISP ler sansürden ve hükümet politikalarından kurtarabilecek tek alternatif gibi duruyor.

İleri okuma kaynağı: Deep packet inspection - Wikipedia

Son düzenleme:
Bende hiç çalışmıyordu hem Turkcell hem de Telekom.
Belki güvenli internet açık olduğundan dolayıdır.

Starlink vb bağımsız ISP ler sansürden ve hükümet politikalarından kurtarabilecek tek alternatif gibi duruyor.
Starlink gibi pahalı hizmetlere gitmeye gerek yok. Bağımsız şirket arıyorsanız ülkede bolca var. TurkNet, NetSpeed, Millenicom bunlarda DNS spoofing yapılmıyor. İstediğiniz DNS ve VPN hizmetini ek sansüre maruz kalmadan kullanabilirsiniz. Çözüm uzaklarda değil yakınınızda zaten var.

Evet durum maalesef başlıkta olduğu gibi. DNS kullanarak bypass etme işlemi işe yaramıyor artık. Yaklaşık 15dk önce oldu.

GoodbyeDPI da mı gider eğer bu olursa?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı