Çözüldü YouTube İdeal video bitrate miktarı kaç olmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci

Kalitenin önemli olduğu bir video hazırlıyorum ve YouTube'un izin verdiği tüm bitrate miktarını kullanmak istiyorum. Video 3360x1440p yani 1440p ultrawide çözünürlükte ancak YouTube'a yüklendiğinde 4K seçeneği çıkıyor. Şu an videonun iki versiyonu var; bir tanesi 2160p60'a izin verilen 68 Mbps, diğeri 1440p60'a izin verilen 24 Mbps limit.

Mbps limiti aşıldığında YouTube otomatikman videonun kalitesini düşürür ve video çamura dönüşür bu yüzden bu detaya dikkat ediyorum. Sizce aşağıdaki iki videodan hangisi daha iyi görünüyor?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm
@Turgineer Ciddi seviye aynı gibi duruyorlar, %400 büyüteç ile baksam bile piksel oranları ve geçişler aynı gibiydi.
Aynı koşulda ekran görüntüsü aldığım zamanda durum böyle:

Renk farkı Windows'un arkaplan pencelerine yaptığı efekten ötürü. Gene çok aynı duruyorlar doğrusu, hangisi daha az GB'li ise onu tercih etmeniz çok daha sizin çıkarınıza olur.
@Turgineer Ciddi seviye aynı gibi duruyorlar, %400 büyüteç ile baksam bile piksel oranları ve geçişler aynı gibiydi.
Aynı koşulda ekran görüntüsü aldığım zamanda durum böyle:

Renk farkı Windows'un arkaplan pencelerine yaptığı efekten ötürü. Gene çok aynı duruyorlar doğrusu, hangisi daha az GB'li ise onu tercih etmeniz çok daha sizin çıkarınıza olur.

Çözüm
Emin olun YouTube ve izleyiciler bunu çok takmıyor. Benim videolarım genelde müzik üzerinde oldugu için bu alanda pek bilgili değilim, netice de video ile ilgili bir durumum yok olayım ses ama izleyiciler aradaki farkı anlamaz. Üstte hocamın attığı gibi bende fark göremedim doğrusu.

@Mando9098 @He stole my money Video bir re-render/remastered konulu.

Bu video zaten varolan bir animasyonun tekrar işlenerek daha iyi görünmesini amaçlıyor, animasyonun dosyaları SFM programında olduğundan animasyona değişiklikler yapmak mümkün olabiliyor. Videoda kamera ayarları ve render kalitelerinde değişiklikler yaparak farklı bir versiyon oluşturmuş oldum. Dolayısıyla videonun TF2 topluluğu tarafından kullanılabilecek kadar iyi görünmesi önceliğimde oldu.

Eğer ikisi arasında fark yoksa, açıklaması-altyazısı-kapak resmi-zaman bölümleri vs. hazır olan 68 Mbps versiyonu yayınlayacağım.

Son düzenleme:
Yabancı değilim hocam SFM ve TF2'e, neyse...

İşi bittiyse 68'liği atabilirsiniz ama sonraki projelerinizi yer ve Upload anlamında rahat olsun diye 24'lük ile devam edin bence.

sonraki projelerinizi yer ve Upload anlamında rahat olsun diye 24'lük ile devam edin bence.
Öyle yapacağım hocam, 68 Mbps istediğim görüntü farkını yaratmadı.

1080p Premium bitrate miktarı ne kadar bilmiyorum ancak sonraki sefer 20 Mbps'ye kadar düşeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…