Ideapad 320 Oyunlarda CPU hızı düşüyor

Furkan_Demir

Centipat
23 Eylül 2018'de Lenovo Ideapad 320 i5 8250U 4 GB RAM ( 4 daha takarak 8 yaptım yani 8 GB RAM ) Radeon 530 laptopum var. Güç tasarrufunda yüksek performans seçilmesine rağmen oyuna girdiğimde CPU hızı 1.60'a düşüyor ve bu da FPS kaybına sebep oluyor. Oyundan çıkıp masaüstüne döndüğümde 3.40 GHz oluyor. Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Throttle stop programını indir
Throttle stop programının arayüzünde 'FIVR' diye bir seçenek var ona girip 'disable and lock Turbo Power limits' yazan yerin başındaki kutucuğa basıyorsun tik işareti cıkıyor apply a bas program arkada acık kalsın PC ısınıyorsa açmamanı öneririm ama açarsan sorununu cözecektir emin ol.

Throttle stop programını indir.
Throttle stop programının arayüzünde 'fıvr' diye bir seçenek var ona girip 'disable and lock Turbo Power limits' yazan yerin başındaki kutucuğa basıyorsun tik işareti cıkıyor apply a bas program arkada acık kalsın PC ısınıyorsa açmamanı öneririm ama açarsan sorununu cözecektir emin ol.

Her oyuna girdiğimde bunu yapmak zorunda mıyım? Önceden böyle sorunum yoktu.

Her oyuna değil PC'yi başlattığında açıcaksın sadece programı o arka planda çalışacak çok küçük bir program zaten herkes bilir ve kullanır bunu.

Her oyuna değil PC'yi başlattığında açıcaksın sadece programı o arka planda çalışacak çok küçük bir program zaten herkes bilir ve kullanır bunu.

Programı biliyorum gündüz deneyeceğim bakalım. Sonuçları yazarım.
Şarj adaptörü takılı mı oyun oynarken?

Evet takılı.
Hızın düşmesi için aşırı bir sıcaklık değil. Açıkçası anlam veremedim. Daha iyi bilen arkadaşların bakması iyi olacaktır.

Bilgisayarı aldığından beri hiç termal macun yenilemedim ondan kaynaklı olabilir mi?
Isı değerlerin nasıl? Isıdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

1 Saat Valorant oynadım oyuna girer girmez CPU 1.60'a düştü.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    110,6 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı