Ideapad Gaming 3 Big Sur'da ekran kartı tanıtmak

İşlemci
i5 10300H
Merhaba,

Dün Big Sur sürümünü kurdum fakat birkaç saattir denemem rağmen hiçbir device-id ve AAPL çalışmadı. Rica etsem EFI dosyama bakarak yanlış yaptığım bir kısım var mı bakabilir misiniz? Herkesin kullandığı 9B3E yi birçok kez de denedim.

EFI dosyam

Hocam bu da olmadı maalesef ki. Ayrıca belirtmekte fayda var attığınız configleri direkt olarak atınca çok kısa sürede takılıyor. O yüzden içerisinden igpu tanıtılan yeri ve boot argsları kopyalayıp aldım attığınız config dosyalarında. Ama onlar da işe yaramadı.

Aslında alttaki config ile çalışması lazımdı, belki de attığım configler OCC yüzünden bozulmuştur. ProperTree ile başka bir şekilde deneyelim.
Bu sefer ProperTree ile düzenledim ve sadece -wegnoegpu igfxonln=1 ekledim, deneyin bakalım.
(Yanlış link attım şimdi düzenledim)

Son düzenleme:
Ekran parlaklığı biraz düştü ve böyle kaldı hocam

Dosya Ekleri

• image.jpg
    350,5 KB · Görüntüleme: 39
Ekran parlaklığı biraz düştü ve böyle kaldı hocam
Bununla deneyin, yine aynı hata olursa boot-args kısmından igfxonln=1'i kaldırmayı deneyin. Eğer o şekilde çalışırsa argümandan dolayı sıkıntı çıkıyordur demek.
Bir de BIOS'da CSM kapalı değil mi?
Ek: Normalde o siyah ekranda bekleme sorununun bu argümanları ekleyince gitmesi lazım.
igfxonln=1 igfxrpsc=1 igfxfw=2 -igfxblr -igfxbls

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…