Çözüm IdeaPad Gaming 3 SSD'yi görmeme sorunu nasıl çözülür?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

682784

Hectopat
Makaleler
6
Merhabalar Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IHU6 modelinde 11. Nesil işlemciden kaynaklı SSD görmeme sorunu oluyor ve kurulumda problem yaratabiliyor. Peki bu sorunun çözümü nedir?
1: Öncelikle bu link üzerinden İntel sürücüsünü zip olarak indiriyoruz.
2: İndirdiğimiz sürücüyü tümünü ayıkla diyerek kurulum USB'nin içerisine kopyalıyoruz.
3: Kurulum aşamasında yükleme kısmına gelince hiçbir disk bulunamadı hatası ile karşılaşacaksınız. Bu durumda sürücü yükle kısmına tıklıyoruz.
IMG_20220610_200226.jpg
5: Gelen ekrandan "gözat" tıklıyoruz ve USB belleğimizdeki İntel driverine tıklıyoruz.
6: Açılan ekrandan "İntel RST VMD Controller'a basıp ileri diyoruz.
IMG_20220610_200321.jpg
7: Sürücü kurma işlemi bitti ve disk geldi bundan sonra sıradan kuruluma devam edebilirsiniz.
IMG_20220610_200402.jpg

Hocam ZIP dosyası olarak indiremiyorum nasıl indireceğim?
Daha dün lazım oldu ve biraz uğraştım. Yakında bu konu hakkında rehber yapacağım. Şimdilik bu işinizi görür.

@SensOuma indirdiğiniz .exe dosyasına sağ tık yapın ve terminal ile açın. Ardından bu kodu girin.
Kod:
./SetupRST.exe -extractdrivers SetupRST_extracted
Kodu girince klasöre bir dosya ayıklayacak. O klasöre girin ve VMD'yi format USB'nizin içerisine kopyalayın.

Daha dün lazım oldu ve biraz uğraştım. Yakında bu konu hakkında rehber yapacağım. Şimdilik bu işinizi görür.

@SensOuma indirdiğiniz .exe dosyasına sağ tık yapın ve terminal ile açın. Ardından bu kodu girin.
Kod:
Kodu girince klasöre bir dosya ayıklayacak. O klasöre girin ve VMD'yi format USB'nizin içerisine kopyalayın.

Hocam Windows 11 için en son sürüm VMD'nin linkini atar mısınız?
Ben buradakini buldum ama bilmiyorum.

Hocam Windows 11 için en son sürüm VMD'nin linkini atar mısınız?
Ben buradakini buldum ama bilmiyorum.
Attığınız linkteki .exe dosyasını indirin yukarıda dediklerimi yapıp içerisindeki VMD dosyasını alabilirsiniz.

Hocam terminal ile açma seçeneği bende çıkmıyor.

Uygulamayı Downloads klasörüne atın. CMD'yi açın.
1.
Kod:
cd Downloads

2.
Kod:
Bu kodları girdikten sonra downloads'a ayıklanması gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı