Ideapad L3 laptop oyunlarda düşük FPS veriyor

farukbiroyuncu

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2020
Mesajlar
59
RAM
8,00 GB
SSD veya HDD modeli
C: 237,23 GB D: 931,50 GB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce MX130
İşlemci
i5-10210u
2020 Haziran tarihinde Lenovo Ideapad L3 aldım. Normalde bilgisayarımdan memnundum ama sistem özelliklerimin yettiği oyunlarda 30 FPS'i geçemiyorum ya da önceden 100 FPS aldığım oyunlarda şu an 50 FPS'i zor görüyorum. FPS'de genelde droplar oluyor dün Forest oynayayım dedim (4 kişi oynadık) sistem özelliklerim bildiğim kadarıyla oyunun 2 katı ama en düşük ayarlarda 20 FPS'i çok zor geçtim. Bilgisayarımda sıkıntı mı var? Anlamıyorum CS:GO'da 100 FPS alırken artık 50 FPS almaya başladım. Artık oyun oynayasım bile gelmiyor.

Donanımdan fazla anlayan birisi değilim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sorun sıcaklıklarala ilgili olsa gerek bu termal macunu alıp sürmeniz iyi olur. Buarada yük altında sıcaklıklarınızı öğrenebilir miyim?
 
Öncelikle bilgisayarının oyunlara yönelik bir bilgisayar değil. Çok yüksek FPS’ler beklemeyin. CS:GO FPS’inizin düşüşü ya güncellemelerle ilgilidir ya da sıcaklıklarla. The Forest için bir şey diyemeyeceğim.
 
Peki bu tamamen termal macunla mı alakalı? Garantiye gönderirsek termal macunu yenilerler mi?

Arkadaşımın bilgisayarının özellikleri benden daha kötü 4 GB RAM'ı var ekran kartını bilmiyorum ama çok iyi değildir bilgisayarı 7 8 yıllık laptop Forest'te 40 FPS alıyor benimki onunkinden daha iyiyken böyle FPS almam garip değil mi?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı