IEM kulaklık önerisi

OguzHanFB

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herkese iyi sosyaller.

Günlük hayatta çok fazla bilgisayar kullanan biriyim. Oyun oynadığım sürelerde SteelSeries Arctis 7+ kulaklık kullanıyorum. Ses kasma gerektirmeyen, oyunun ses ambiyansına kendimi kaptırmam gerekmeyen chill oyunlarda IEM kulaklık kullanmak istiyorum. Kafa üstü kulaklıklar hem terletiyor hem yoruyor olduğu için. IEM kulaklıkları araştırdığım kadarı ile çoğu için ayrıca ses kartı gerekliymiş. Ancak ayrıca ses kartı alacak kadar bütçe ayırmak istemiyorum. Bazen PS5 bazen PC'de oynuyorum ikisi ile de uyumlu IEM kulaklık önerilerinize açığım. Bütçe olarak 1000-1200 tercihim ancak 1500e zorlarım.

Şimdilik Wraith Sense IEM Pro buldum ve hoşuma gitti, deneyimleyen var mı yorumu nedir?

Hocam anfi falan asla gerekmiyor yok öyle bişi. Tam tersine en az güç harcayan kulaklıklardır hele balanced armature olanları volume çeyrekte kullanırsınız. Anfi farkı çok odyofil %99u ilgilendirmeyen bi olay ve 2.5mm 4.5mm balanced çıkışlarda çok özel kablolarla geçerli olan bütçenizla alakasız bi olay.

Müzikal ses kalitesi çok önemli değilse konfor açısından hyperx earbuds 2yi öneririm oyunlarda da ses kasarsınız kulaküstünden komple kurtulursunuz benim gibi.

Kulak arkasından dolanan kulaklıkları hiç önermem konfor olarak berbat oluyor her seferinde takmak hele kablosu karışan bi modelse bezdirir. Bende kz zs10 pro var 3k TL değerinde bi kulaklık yüzüne bakmıyorum takmaya üşeniyorum.

Benim tavsiyem type-c dsp olan ucuz düz bir model alın geçin yurtdışından. Ses karakterini memnuniyetinize göre ayarlayın android bir telefona uygulamasını kurarak, bu karakter kabloda kalıyor ve taktığınız her cihazda çalışıyor.

Benim kullandığım model mikrofonlu TANCHJIM Zero DSP. Ses kalitesinden gayet memnunum.
Ayrıca uygulaması ekolayzırı sadece androidden ayarlansa da iphone 15-16larda ipad prolarda vs çalışması çok iyi. Bilgisayara da bir type-c portundan yoksa bir çevirici ile bağlayabilirsiniz.

Başarı olarak çok umrumda değil açıkcası. Merak ettiğim için alıyorum zaten. İlla ses kalitesi için bir IEM alacak olsam 2-3 bin TL'lik bir IEM'de alırım. O yüzden ekstra Tanzu'ya ilgiliyim.

Hocam amfi falan asla gerekmiyor yok öyle bir şey. Tam tersine en az güç harcayan kulaklıklardır hele balanced armature olanları volume çeyrek de kullanırsınız. Amfi farkı çok odyofil %99u ilgilendirmeyen bir olay ve 2.5mm 4.5mm balanced çıkışlarda çok özel kablolarla geçerli olan bütçenizla alakasız bir olay.

Müzikal ses kalitesi çok önemli değilse konfor açısından HyperX Earbuds 2'yi öneririm oyunlarda da ses kasarsınız kulaküstünden komple kurtulursunuz benim gibi.

Kulak arkasından dolanan kulaklıkları hiç önermem konfor olarak berbat oluyor her seferinde takmak hele kablosu karışan bir modelse bezdirir. Bende KZ ZS10 Pro var 3K TL değerinde bir kulaklık yüzüne bakmıyorum takmaya üşeniyorum.

Benim tavsiyem Type-C DSP olan ucuz düz bir model alın geçin yurt dışından. Ses karakterini memnuniyetinize göre ayarlayın Android bir telefona uygulamasını kurarak, bu karakter kabloda kalıyor ve taktığınız her cihazda çalışıyor.

Benim kullandığım model mikrofonlu tanchjım Zero DSP. Ses kalitesinden gayet memnunum.
Ayrıca uygulaması ekolayzırı sadece Android'den ayarlansa da iPhone 15-16'larda iPad Pro'larda vs çalışması çok iyi. Bilgisayara da bir Type-C portundan yoksa bir çevirici ile bağlayabilirsiniz.

Hocam en üstte bıraktığım ürün dediğiniz gibi Type-C ve 1.2K civarı fiyatı var. Çok ses kasmama vs. gerek yok. Arada bir bilgisayarda işleri hallederken müzik dinlemelik, hikayeli sakin oyun oynarken takmak için yeter diye düşünüyorum. O ürün hakkında bilginiz var mı ne dersiniz?

Hocam attığınız ürün hoşuma gitti. Zaten özellik olarak kulaklık, ses özelliklerine hakim değilim. Jak girişi bilgisayarda da uygun konumda. PS'da zaten kolda jak girişi var. Bu kulaklık için herhangi bir ses kartı gerekli mi?

Hocam Tangzu'nun QC'si hiç iyi değil ben açıkçası CHU 2 öneririm. Moondrop CHU II dinamik sürücü kulak içi kulaklık CHU2 monitör IEM kulaklık CHU II ayrılabilir 3.5mm kablo ile 0.78mm kulaklık - AliExpress Bizzat kendim de kullandım ve yer yer hala kullanıyorum, memnunum.
Hocam bu kulaklığı da beğendim özellik olarak farkları anlayabilecek bilgim yok zaten. İstediğim şey kulağımı rahatsız etmemesi. Bu kulaklığı da inceleyeceğim teşekkürler.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı