IEM kulaklık önerisi

Hocam en üstte bıraktığım ürün dediğiniz gibi Type-C ve 1.2K civarı fiyatı var. Çok ses kasmama vs. gerek yok. Arada bir bilgisayarda işleri hallederken müzik dinlemelik, hikayeli sakin oyun oynarken takmak için yeter diye düşünüyorum. O ürün hakkında bilginiz var mı ne dersiniz?

Hocam attığınız ürün hoşuma gitti. Zaten özellik olarak kulaklık, ses özelliklerine hakim değilim. Jak girişi bilgisayarda da uygun konumda. PS'da zaten kolda jak girişi var. Bu kulaklık için herhangi bir ses kartı gerekli mi?

Hocam bu kulaklığı da beğendim özellik olarak farkları anlayabilecek bilgim yok zaten. İstediğim şey kulağımı rahatsız etmemesi. Bu kulaklığı da inceleyeceğim teşekkürler.
CHU 2 veya Tangzu için ses kartına gerek yok.

Tek 10mm dinamik sürücü için kablosu kulak arkasından dolanan kocaman model önermiyorum. Kimisi de kulak arkasından dolandığı için daha sağlam kulakta kaldığı için alır ama bana göre rahatlığı bozuyor tercih meselesi. Ben kulak arkasından dolanan alırsam çok sürücülü alırım kocamansa içi dolu olsun. Onu da karışık sample bas, reverb efektler üst tizlerdeki sparklelar vs hepsini aynı anda birbirine karışmadan duymak için alırım müzikte.

Verdiğiniz kulaklık hakkında internette takip ettiğim irili ufaklı odyofil kanallarda hiçbişey yok sadece Türkçe videolar çıkıyor muhtemelen generic bir ürün türkiye için marka basılmış. Uygulaması var mı içinde ekolayzır var mı bilmiyorum.

Benim önerim tanchjim zero dsp veya tanchjim one dsp

Moondropun quarks dsp modeli bitmiş aliexpresste. Yeni çıkan quarks 2nin de henüz uygulamasının çalışmadığı söyleniyordu videolarda.

En önemli nokta ses karakterini beğenmezseniz kulaklık elinizde patlamasın yok tizi kulak tırmaladı, yok bası az geldi çok geldi vs.

Tanchjim zero veya one DSP alırsanız uygulamadan parametrik ekolzayzırdan ister üst bas ve alt midleri artırıp ayak sesini belirginleştirip ses kasarsınız, ister kendi müzik zevkinizde tercih ettiğiniz ses karakterini deneyerek yaratırsınız.

Örneğin ben KZ ZS10 Promun ses karakterinden nefret ediyorum ama androidde waveletle veya qudelix 5k anfimde parametrik ekolayzırla ses karakterini değiştirince çok üstün bi performans sergiliyor. 3.5mm olduğu için type-c dsp uygulamasındaki gibi değiştirip heryerde kullanamıyorum. Bunu yapmak için type-c DSP kablolar da satılıyor tabi ki ama moondropun kablosu kulaklıktan pahalı mesela.

Hocam amfi falan asla gerekmiyor yok öyle bir şey. Tam tersine en az güç harcayan kulaklıklardır hele balanced armature olanları volume çeyrek de kullanırsınız. Amfi farkı çok odyofil %99u ilgilendirmeyen bir olay ve 2.5mm 4.5mm balanced çıkışlarda çok özel kablolarla geçerli olan bütçenizla alakasız bir olay.

Müzikal ses kalitesi çok önemli değilse konfor açısından HyperX Earbuds 2'yi öneririm oyunlarda da ses kasarsınız kulaküstünden komple kurtulursunuz benim gibi.

Kulak arkasından dolanan kulaklıkları hiç önermem konfor olarak berbat oluyor her seferinde takmak hele kablosu karışan bir modelse bezdirir. Bende KZ ZS10 Pro var 3K TL değerinde bir kulaklık yüzüne bakmıyorum takmaya üşeniyorum.

Benim tavsiyem Type-C DSP olan ucuz düz bir model alın geçin yurt dışından. Ses karakterini memnuniyetinize göre ayarlayın Android bir telefona uygulamasını kurarak, bu karakter kabloda kalıyor ve taktığınız her cihazda çalışıyor.

Benim kullandığım model mikrofonlu tanchjım Zero DSP. Ses kalitesinden gayet memnunum.
Ayrıca uygulaması ekolayzırı sadece Android'den ayarlansa da iPhone 15-16'larda iPad Pro'larda vs çalışması çok iyi. Bilgisayara da bir Type-C portundan yoksa bir çevirici ile bağlayabilirsiniz.

Şu konuya bir bakabilirmsiniz acaba.

Tek 10mm dinamik sürücü için kablosu kulak arkasından dolanan kocaman model önermiyorum. Kimisi de kulak arkasından dolandığı için daha sağlam kulakta kaldığı için alır ama bana göre rahatlığı bozuyor tercih meselesi. Ben kulak arkasından dolanan alırsam çok sürücülü alırım kocamansa içi dolu olsun. Onu da karışık sample bas, reverb efektler üst tizlerdeki sparklelar vs hepsini aynı anda birbirine karışmadan duymak için alırım müzikte.

Verdiğiniz kulaklık hakkında internette takip ettiğim irili ufaklı odyofil kanallarda hiçbir şey yok sadece Türkçe videolar çıkıyor muhtemelen generic bir ürün Türkiye için marka basılmış. Uygulaması var mı içinde ekolayzır var mı bilmiyorum.

Benim önerim tanchjim Zero DSP veya tanchjim One DSP

Moondrop'un quarks DSP modeli bitmiş AliExpress'te. Yeni çıkan quarks 2'nin de henüz uygulamasının çalışmadığı söyleniyordu videolarda.

En önemli nokta ses karakterini beğenmezseniz kulaklık elinizde patlamasın yok tizi kulak tırmaladı, yok bası az geldi çok geldi vs.

Tanchjim Zero veya One DSP alırsanız uygulamadan parametrik ekolzayzırdan ister üst bas ve alt midleri artırıp ayak sesini belirginleştirip ses kasarsınız, ister kendi müzik zevkinizde tercih ettiğiniz ses karakterini deneyerek yaratırsınız.

Örneğin ben KZ ZS10 Pro'mun ses karakterinden nefret ediyorum ama Android'de waveletle veya qudelix 5K amfimde parametrik ekolayzırla ses karakterini değiştirince çok üstün bir performans sergiliyor. 3.5mm olduğu için Type-C DSP uygulamasındaki gibi değiştirip her yerde kullanamıyorum. Bunu yapmak için Type-C DSP kablolar da satılıyor tabii ki ama Moondrop'un kablosu kulaklıktan pahalı mesela.

Hocam buna benzer bir konum mevcut bir göz atabilir misiniz acaba Profesyonel seviyede IEM kulaklık önerisi

Yeni konular

Geri
Yukarı