İhsan Şenocak orman yangınları için yağmur duasına çıktı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerici İhsan Şenocak, geçtiğimiz günlerde Tokyo Olimpiyatları'nda başarı elde eden Filenin Sultanları'na ilişkin çirkin yorumlarda bulunmuştu. (A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarısına gerici isimden skandal yorum)
Şenocak şimdi de Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen yangın felaketinin çözümünü yağmur duasına çıkmakta buldu. “Bir yerde yangın varsa madde planında karadan havadan o yangını söndürmek için seferberlik içinde olmak gerekir. Sonrasında ise Allah'a tevekkül edilir. Fakat Allah'ın gücünün karşısında hiçbir güç duramaz. Allah yağmurla bize imdat eylesin. 3 gün peş peşe yağmur duası yapmayı unutmayalım” şeklinde konuştu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı yorumlar çok üzücü. Bahsi geçen şahıs dini bir kişi. Ne yapsın aga? Şaka gibi yorumlar var.

Bırakın isteyen istediğini yapsın. İsteyen dua etsin isteyen bulutlara bomba atsın. Biraz mantık biraz hoşgörü....
 
Kadınların spor yapması hakkında ortaya atılan olayı da şöyle düşünebilirsin. Spor zaten dinen yanlış bir şey değil, o twitte de spora karşı çıkılmamış. Söylenilen şeyin sadece giyimle alakalı bir tavsiye olduğunu anlamak çok zor değil. Takımda İslam dinine inanlar varsa onlara yönelik bir öneri, uyarı. Ki bunu da zaten hakaret ederek değil aksine överek ve neslinin kim olduğunu hatırlatarak yapmayı tercih etmiş. Bunu farklı yönlere çekip, İhsan Şenocak'ın spor karşıtlığı yaptığını söylemek oldukça yanlış diye düşünüyorum.

Yurt dışındaki birçok kadın sporcu da zaten halihazırdaki bu tarz zorunlu ve çok açık tarzdaki tek tip giyim şartından muzdarip. Spor özgürlük ise giyim konusunda da sporculara özgürlük tanınmalı. Sözde özgürlük çağı diyoruz fakat azıcık farklı ve kapalı sayılabilecek bir şeyler giydi diye ceza kesiliyor bir sporcuya. Bunun daha çok ayıplanması lazım.


Verdiğin örnek ve yapılan açıklama birbirinden tamamen bağımsız olaylar. Birinde sporcularımızın giyimi hakkında haddi olmadan yazı yazan bir gerici varken, diğerinde sporcuların kendi tercihi konusunda kararlı duruşu var. İki olay gece ile gündüz gibi birbirlerinden farklı, Norveçli kadınları gösterip "bak hocamız da böyle diyor" demek biraz işgüzarlık. Yapılan açıklama gerici bir açıklamadır, bunu süslü kelimelerle bezemeniz ve lafı uzatmanız gerici açıklama olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir. Sanki sporcularımız bol şort ya da tek parça mayo ile çıksaydı adı geçen gerici rahatsız olmayacakmış gibi neyi anlatıyorsunuz?
 
Bunu açıktan gösterse bu sefer yaptığı yardımı açıktan gösteriyor, tam şovcu denilecek.
Evet, onu da gizli yapması gerekiyor. Yardımı göstere göstere yapmanın mantığı yok. Bir kova su taşımak veya birkaç fidan yollamak bile yardımdır. Otel sahibi birisi de konaklamayı mağdurlara geçici olarak ücretsiz yapabilir mesela. Ücretini başkası da karşılayabilir. Kimsenin maske takmadığı toplu duayı canlı yayın olarak yayınlamak da şov gibi oluyor yine de. Hepsine sosyal mesafe cezası bile kesilmesi gerekli. Koronavirüsün ortasında böyle toplu eylemler sağlık açısından oldukça zararlı. Üzerine insanları toplanmaya çağırınca aslında daha da zararlı bir şey yapılmış oluyor. Herkes kendi dinine göre duasını evde etse harika olurdu ve tepki çekecek bir durum da olmazdı.

Spor özgürlük ise giyim konusunda da sporculara özgürlük tanınmalı.
Sporu tercih edenler koşullarına da uymayı tercih ediyor. Spor kıyafetleri belirli. Bunların dışındaki kıyafetler ile ne yazık ki çoğu durumda spor yapılamıyor. Pantolon gibi hareketi kısıtlayan kıyafetler ile spor yapması zor ama birazcık daha özgürlük tanınırsa hoş olur. En kötü durumda, daha çok özgürlük tanıyan sporu farklı bir gruba ayırabilirler. Hem böylece adaletli olur. Pantolona karşı şort mesela pek de adil olmazdı. Voleybolun kıyafetlerine karşı gelince teknik olarak o spora da karşı gelinmiş oluyor çünkü kuralları belirli. Bu kuralları zaten kabul eden birine uygunsuz diye baskı yapmak bence gereksiz. Bu, birinin giyimine zorla karışmak oluyor.
 
Hala yedi yüzlü yıllarda gibi yağmur duası ediyoruz. Bilim gelişiyor, biz hala belki tanrı yardım eder diye umuyoruz. Ya sizin aklınız fikriniz yok mu? Meteoroloji diye bir şey var? Biz buna bakarak hangi gün yağmur yağacak diye kesine yakın tahminlerde bulunabiliyoruz. Hala tanrı peşindeler bilim yerine.
Akıllı bir insan tanrı olduğunu anlar, anca kendinizi kandırın.
Bilim ile karşıt değil din, aksine bitişik, birbiriyle alakalı ;)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı