İhtiyacın çok üstünde watt değerine sahip bir PSU sisteme zarar verir mi?

Carnage86

Kilopat
Katılım
17 Mayıs 2013
Mesajlar
868
Makaleler
22
Yer
İzmir
Merhabalar. Bu ay sonu sistem toplamayı düşünüyorum, konfigürasyon tam olarak kesin değil ama tahminimce maksimum 400 wattdan fazla güç istemeyecek bileşenlere sahip olacak. Ancak "belki ileride crossfire/SLI falan yaparım " mantığıyla PSU muhtemelen Corsair CX750 olacak. Technopat forumlarından edindiğim izlenime göre kaliteli bir güç kaynağı ancak kimileri "İhtiyacın çok üstünde bir PSU sisteme zarar verir ya da stabiliteyi bozar, çünkü oyun PClerinde güç değişimleri çok sık olmaktadır" diyor. Bana göre tam tersi olması lazım(Yüksek güce sahip bir PSU bu değişimlerde daha iyi stabilite sağlamalı)ama duyduğum iddia içime kurt düşürdü. (Yanlış anlama olasılığımdan-ki kendilerine bunu biraz önce sordum- ve yazının eski tarihli olmasından dolayı kaynağı paylaşamayacacağım ancak son derece güvenilir bir kaynakta böyle bir şey okudum.)
 
CX750 çok değil mi?

Kullanacağım sistem için çok ancak ileride daha güçlü ekran kartlarına upgrade yaparsam(ya da çoklu kart kullanımına geçersem)sıkıntı olmasın diye almışken tam alayım dedim.

Cevaplayan arkadaşlara teşekkürler, normalde bu şeyler işten anlamayanların efsanelerinden biridir(yıllardır duyarım ama daha önce hiç kafama takmadım) ama ilk mesajda dediğim gibi bunu söyleyen kaynağın ciddiyeti beni şüpheye düşürdü
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı