II. Abdülhamid kim? Neden sevilmiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hakkı yenen bir padişahtır. Toprakların kaybedilmesi onun suçu değildir. Toprakları elde tutmak için de yapabileceği bir şey yoktur.
 
Biden topluluğu mu yönetiyor? Daha demokrasi ve ABD yönetim şeklinizi bilmiyorsanız. Açık ve öz şu; Eğer hilafet isterseniz büyük günah yazılır.

Tamam demokrasi ile toplumun başına geçiyor ve önceden yazılmış kurallar ile atadığı insanlar, yönetimi usule göre devam ettiriyor.
Yani toplumu, kafasına göre yönetmiyor değil mi?
Halife de aynısını yapıyor. Dinin gerektirdiği kurallar neyse onu uyguluyor.
 
Benim bildiğim halifenin görevi;
- Zekat toplar ve fakire dağıtır,
- Adaleti sağlar,
- Kimsenin hakkını kimse de bırakmaz,
- En iyisi bir birlik sağlar.

Bana aşılanan Halifelik düşüncesi budur. O yüzden olmaması çok eksiklik. Ona kulluk etmiyoruz yani. Düzen sağladığı için gerekli.
Çok tozpembe düşünüyorsunuz. Bu devirde böyle bir yetkinin ne kadar kötü amaçlar için kullanılabileceğini tahmin etmek zor değil.
 
Tamam demokrasi ile toplumun başına geçiyor ve önceden yazılmış kurallar ile atadığı insanlar, yönetimi usule göre devam ettiriyor.
Yani toplumu kafasına göre yönetmiyor değil mi?
Kongre sistemi denen bir şey var. Amerika'da yönetim halkı değil halk yönetimi denetler. Hilafette ise bu mümkün değildir. Bu adaleti kimse sağlayamaz. Bu kişi ayrıca başa nasıl gelecek ? Demokrasi mi ya da monarşi mi? Monarşi olmaz çünkü adaletsiz kişi de gelir başa. Demokrasi mi? O zaman hilafet seçimine müdahale edilip İslam dininin içine edilir. Eğer hilafet olursa ülke değil din çöker.
 
Kongre sistemi denen bir şey var. Amerika'da yönetim halkı değil halk yönetimi denetler. Hilafette ise bu mümkün değildir. Bu adaleti kimse sağlayamaz. Bu kişi ayrıca başa nasıl gelecek? Demokrasi mi ya da monarşi mi? Monarşi olmaz çünkü adaletsiz kişi de gelir başa. Demokrasi mi? O zaman hilafet seçimine müdahale edilip İslam dininin içine edilir. Eğer hilafet olursa ülke değil din çöker.

Halk tarafından seçiliyordu önceleri sonra Osmanlı yüzünden mecburen saltanatımsı oldu. Çok saçmaydı bence.
Günümüzde halifelik yokken dini satıyorlar. Sence halifelik olsa nasıl olur düşündün mü hiç?
AKP satıyor da, halkın düşünmesi lazım biraz da. Çünkü Cumhuriyet din ile yönetilmez zaten. Çıkarları için oy kullanmaları lazım biraz da.
 
Halk tarafından seçiliyordu önceleri sonra Osmanlı yüzünden mecburen saltanata dönüştü. Çok saçmaydı bence.
Hayır halk tarafından değil direk seçilirdi. Peygamber kimse o geçerdi. 4 halife döneminden sonra kimde iktidarlık varsa o geçerdi. Bunlar savaş ile olurdu. Kısıtlı bilginiz ile hilafet istemeyin.
 
Arkadaşlar olay Abdul Hamit'ten şu anki seçimlere geldi. Lütfen konuyu uzatmayalım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı