İki gün üst üste sırt çalışmak zararlı mı?

masad34

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim spor salonunda haftada 4 gün erkek günü ve iki günde art arda gitmem gerekiyor ve benim programıma göre pazar full body pazartesi de sırt biceps çalışıyorum yani sırt bicepsi iki gün art arda çalışıyorum ancak full body yaparken sırta hareket başına 2 set yapıyor ve 2 hareket yapıyorum toplam 4 set oluyor. Sırt gününde ise 3 set 3 hareket şeklinde 9 set yapıyorum ve ikisi art arda geliyor. Full body yapmadan 2 gün önce yani cuma günü omuz bacak yapıyorum, full body yaparken bacak yapmıyorum ama omuzlar bir gün ara verip diğer gün tekrar çalışmış oluyor. Böyle bir program sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar benim spor salonunda haftada 4 gün erkek günü ve iki günde art arda gitmem gerekiyor ve benim programıma göre pazar full body pazartesi de sırt biceps çalışıyorum yani sırt bicepsi iki gün art arda çalışıyorum ancak full body yaparken sırta hareket başına 2 set yapıyor ve 2 hareket yapıyorum toplam 4 set oluyor. Sırt gününde ise 3 set 3 hareket şeklinde 9 set yapıyorum ve ikisi art arda geliyor. Full body yapmadan 2 gün önce yani cuma günü omuz bacak yapıyorum, full body yaparken bacak yapmıyorum ama omuzlar bir gün ara verip diğer gün tekrar çalışmış oluyor. Böyle bir program sıkıntı olur mu?

Hocam dinlendirseniz iyi olur aslında.

Kaslar en az 2 gün arayla çalıştırılmalı yoksa set yetersiz çıkar sakatlanma riskini arttırır.

Hocam full body yapanlar 1 gün ara veriyorlar ama.
1 günde yeterli 2 gün maksimum ara vereceğiniz süre hafta içerisinde siz bölgesel çalışmadığınız için bir mantığı yok.

1 günde yeterli 2 gün maksimum ara vereceğiniz süre hafta içerisinde siz bölgesel çalışmadığınız için bir mantığı yok.

Ben 3 gün bölgesel 1 gün full body yapıyorum.
Pazartesi sırt biceps.
Çarşamba göğüs triceps.
Cuma omuz bacak.
Pazar full body.

Sizce upper lowera mı geçeyim?

Ben 3 gün bölgesel 1 gün full body yapıyorum.
Pazartesi sırt biceps.
Çarşamba göğüs triceps.
Cuma omuz bacak.
Pazar full body.

Sizce upper lowera mı geçeyim?
Okuduğum kadarıyla mevcut programınız güzel uzun süre upper lower’ı sürdürmenin bir manası yok yeni başlayanlar için daha uygun o.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı