İki modem arası geçişte internet kopuyor

Derya96

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, ilk kez paylaşım yapıyorum. Hatam varsa kusura bakmayın.

Evimde Kablonet interneti Netmaster Infinity 401 cihazıyla kullanıyorum. Maalesef modeme uzak odalarda internet sıkıntım var. Kablonun izin verdiği kadar orta noktaya modemi getirdim ama yeterli gelmedi. Bu sorunu çözmek için daha önce ailemin evinde köprüleme niyetiyle kullandığım Everest EWR-301 cihazını getirdim. Köprü seçmek için cihazın arayüzüne baktığımda kendi Wi-Fi adımı göremedim. Bu sebeple iki modem arasında birkaç kez bağlantı değişimi yaptım. Bu geçişlerden birinde iki modemin de arayüzüne erişimi kaybettim. Arayüz erişimiyle birlikte bilgisayarım da normalde sorunsuz olan internete bağlanmayı kesti. Evdeki başka hiçbir cihazın internet bağlantısında sıkıntı yoktu. Arayüze hiçbir cihazdan erişememe sorunu ve bu işlemleri yaptığım bilgisayarda internet kopması yaşadım. Netmaster cihazı resetlediğimde sorun çözülüyor ama ne zaman tekrar Everest cihaza bağlansam sorun tekrar ortaya çıkıyor. Everest cihazı da resetledim. Sorun hala devam ediyor.

Bu konuda iki markanın da teknik servisini aradım. Netmaster ekibi soruna bir çözüm bulamadı. Everest için ise LAN adresimi değiştirmemi söyledi. Değiştirdim ama sorun hala devam ediyor. Sorunun kaynağını bulamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka kablolu kullanıyorsan:D Ethernet girişinde sorun vardır. Benim laptopta aynı sorun vardı USB'li Ethernet aldım kopma sorunum yok artık:D kablonuda CAT 6 al:D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı