İki RAM birden takınca PC açılmıyor

arifiyielee17

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2012
Mesajlar
3
Geçenlerde elektrikler gitmişti fişi çekip dışarı çıktım geldiğimde bilgisayardan ses geliyordu fakat görüntü gelmiyordu. Arkadaşım tek tek dene RAM'leri dedi. Tek tek çalışıyor fakat ikisi aynı anda çalışmıyor. Bazen ikisini takıp deniyorum çalışıyor. Ama 1-2 gün sonra yine görüntü gidiyor. Sorun hangi parçada ve çözümü nasıl olacak? Bi yardımcı olursanız sevinirim.
 
Güç kaynağınız kalitesiz olduğu için elektrik kesintisinde anakartınız veya bellekleriniz bozulmuş olabilir. Bellekler daha naziktir anakarta göre. Başka bellek takıp deneyin. Sorunsuz çalışıyorsa eski belleklerinizi garantiden değiştirin. Bellekler genelde ömür boyu garantili olur.
 
RAM'leri ayrı ayrı taktığımda çalışıyor. RAM'lerde problem olsa çalışmazdı. Giriş yerleri de sağlam, ikisinde de çalıştırdım çalıştı. Fakat ara sıra özellikle de sabahları 2x2 GB RAM takılıyken görüntü gelmiyor. 2-3 saat tek RAM'le açıyorum sonra kapatıp 2.yi taktığımda çalışıyor. Sorun hangi parçada olabilir ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok gelmiyor, şu an 2 RAM ile açılıyor. Ama sabahları 2. RAM çalısmıyor, öğlene kadar tek RAM ile takılıyorum sonra kapatıp 2. RAM'i takıyorum çalısıyor. Anakart soğuyunca mı kaldırmıyor anlamadım gitti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın üzerinde 4 RAM slotu varsa bunlar genellikle farklı renkler olur. RAM'leri aynı renk olan slotlara yerleştir, bir de öyle dene.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı