İki sistemde SSD değiştirme

• Konuyu başlatan Syeux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 599
Aklınıza takılan ilk soruyu cevaplayayım, SSD'yi taktığınız gibi BIOS'ta gözükecek hocam.

İkincisi ise kurulum USB nizi başlatıp eski SSD'yi seçtiğinizde üstüne yazılmaması için önce sıfırlayacak daha sonra üstüne yazacak.
Teşekkürler yeniden o zaman şöyle yapıyorum. SSD'lerde yazılımsal hiç bir şey yapmadan hatta sistemleri çalıştırmadan SSD'lerin yerlerini değiştiriyorum. Yeni sistemde F12 ile boota girip USB'den Windows10 kurulumunu seçip SSD'yi seçip kur diyorum doğru muyum ? Kur dediğimde kendi kendine içindekileri sıfırlayacak anladığım kadarıyla üstüne kurmaya çalışmaz herhalde. (Eski SSD'min yani yeni sisteme takacağım SSD'nin içi %70 dolu bu arada)
@Maomao O zaman burada yazdığım gibi yapıyorum. Sistemleri çalıştırmadan düm düz SSD'lerin yerlerini değiştiriyorum ve USB ile boota girip yapıyorum değil mi ?

Teşekkürler yeniden o zaman şöyle yapıyorum. SSD'lerde yazılımsal hiç bir şey yapmadan hatta sistemleri çalıştırmadan SSD'lerin yerlerini değiştiriyorum. Yeni sistemde F12 ile boota girip USB'den Windows10 kurulumunu seçip SSD'yi seçip kur diyorum doğru muyum ? Kur dediğimde kendi kendine içindekileri sıfırlayacak anladığım kadarıyla üstüne kurmaya çalışmaz herhalde. (Eski SSD'min yani yeni sisteme takacağım SSD'nin içi %70 dolu bu arada)
Aşağıdaki kısma gelince sizin de ekranınızda buradakilere benzer farklı kısımlar görünecek. Hepsini sil yapın. SOnra hepsi tek bir parçada birlemiş olacak. İşte o zaman tamamen sıfırlanmış olur SSD'niz. Sonrasında biçimlendirilmemiş alanı seçip YENİ menüsüne tıklayıp ilerleyin. Wİndows yüklemesine başlayın.

1729517066752.png

Eğer sisteminize başka bir disk takacaksanız diğer hepsini çıkarın sisteminizden. Sadece SSD takılı kalsın. Yoksa yanlışlıkla diğerlerini de silersiniz falan mazallah silinmemesi gereken yedekleme HDD'niz falansa sorun olur.

Eğer sisteminize başka bir disk takacaksanız diğer hepsini çıkarın sisteminizden. Sadece SSD takılı kalsın. Yoksa yanlışlıkla diğerlerini de silersiniz falan mazallah silinmemesi gereken yedekleme HDD'niz falansa sorun olur.
Hayır başka bir disk yok zaten. Bilgisayarda sadece taktığım USB ve eski sistemden taktığım SSD takılı olacak.

Teşekkürler yardımlarınız için, yaptıktan sonra güncelleme girerim ihtiyacı olan arkadaşlar da yararlanır.

Konuda konuştuğumuz gibi yaptım sorunsuz kullanıyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı