İki televizyonlu evde internet eşit olarak nasıl dağıtılmalı?

OzyScorpy

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Evimizde salonda ve mutfakta iki televizyon var. Modem salonda televizyonun yanında Turkcell Superonline televizyon internet bağlantısı üzerinden gelen tvplus ile çalışıyor. Mutfaktaki televizyon ise direkt uydu kablosundan çalışıyor. Bu durum benim internetimde yavaşlama, dengesizleşme ve özellikle akşam saatlerinde yüksek ve dengesiz ping sorununa neden oluyor. İnternet hızım 35 Mbps, bilgisayara interneti CAT kablosuyla aktarıyorum. Evde interneti en az 3 kişi daha kullanıyor.

İki seçeneğim var, birincisi ikinci bir internet almak ama bunun için ekstra port alanım var mı bilmiyorum bunu nasıl öğrenebilirim?

Diğer bir seçenek salondaki televizyonu internetten ayırıp uydu kablosuna bağlamak ama bu durumda mutfaktaki televizyonu internet veya uydu kablosu olmadan çalıştırabileceğim bir cihaz var mı bilmiyorum. Çünkü anladığım kadarıyla çatıdaki antenden gelen televizyon kablosu tek kablo iki televizyon birden çalıştıramıyorsun. Eğer bu yanlışsa tek kablo üzerinden dağıtım mümkünse veya çatıdan bir kablo daha çekmek mümkünse beni üstteki iki seçenek hakkında bilgilendirir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Genellikle modemlerde modem arayüzünde hangi cihaza kaç Mbps internet vereceğin bir sistem oluyor. Modem arayüzüne girip bakmanı öneririm. Benım modemde var istediğim gibi kullanıyorum. Bazen eve misafir geliyor onu bile kısıyorum.
Senin dediğin ikince seçeneğe bakarsak sana çift LNB önerebilirim. Büyük ihtimalle sizin ki tektir. Çift LNB'yi değiştirdiğinde bir de kablo çekersin 2 televizyona baglamış olursun.

2'li bir LNB alarak uydunuzun üstündeki LNB ile değiştirebilirsiniz bunu yaptıktan sonra 2. bir kablo hattı çekebilirsiniz. Yalnız bu işlemler maaliyetli olacaktır bunun yerine altyapınız destekliyorsa internet paketinizi yükseltmenizi tavsiye ederim.

Bu modem arayüzünü bir araştıracağım.

Tahmini ne kadar bir masraf çıkacağını öngörüyorsunuz?

Bu modem arayüzünü bir araştıracağım.

Tahmini ne kadar bir masraf çıkacağını öngörüyorsunuz?

Hocam 250 - 300 TL gibi bir şey cıkar. LNB öyle pahalı bir şey değil 100-150 TL bandında kablo da 100 -150 bandında olur muhtemelen. Ha bir de uydu alıcısı lazım onu unuttum altta arkadas yazınca aklıma geldı arkadasın dedıgı gıbı 500 bandında bir şey normal bir cihaz. Bence kurulumu elinizle yapabilirsiniz. İnternette de bolca video var boşu boşuna ustaya para vermeyin.

Son düzenleme:

Öncelikle TV'nizde uydu alıcısı olup olmadığına göre fiyat ciddi derecede değişir, ben olmadığını varsayıyorum ortalama HD cihazlar 500 lira bandında. LNB'ler arkadaşında dediği gibi 100-150 lira bandında. Kabloda açıkçası eviniz çatıyla arasında kaç metre olduğuna göre değişir ama her kat için 4 metreden hesaplayabilirsiniz ben ortalama 200 lira diyorum. Bu işlerden anlıyor musunuz bilmiyorum ama anlamadığınızı var sayarak ustalığa da 500 lira diyorum.

Tahmini tutar yaklaşık 1300 lira oluyor. Ama bu fiyatlar sizin el beceriniz ve TV nizin güncel olmasıyla 300 lira civarına kadar da düşebilir.

Teşekkür ederim arkadaşlar ikinize de. Çevremde anlayan kişiler var malzemeleri alıp onlardan destek alacağım biraz daha araştırayım. Modem de eski kaldı modemi yenileyip interneti doğrudan odama alırım internet hızımı da 50 Mbps'ye çıkarırsam hiçbir sorunum kalmaz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…