İkinci Dünya Savaşı zamanında ordunuz için hangi tankları satın alırdınız?

Hangi ülkelerden tank alırdınız? [Seçim hakkı sınırsız]


  • Oy verenlerin toplamı
    173
Cruiser MK IV olurdu tercihim.

Çay ısıtıcısının bulunmasının sebebi belki Kraliçeyi tanka bindirip canı sıkılmasın diye 1-2 dostunu daha alıp çay partisi yapsın diye olabilir. Ne de olsa kraliçenin rahat olması gerek :D :D :D
 
Öncelikle ülkemin izleyeceği politika önemli daha defansif takılacaksam ve saldırıdan ziyade savunmaya yönelik bir strateji izleyeceksem;
Stug 3
Su 152.
Kv-1
T-34
Panzer 4
Sherman.
Gibi görece ucuz, kolay üretilen, ve ülkenin her yerine bol bol yerleştirebileceğim tanklar olurdu.
Taarruz için ise yolda kalan, daha cepheyhe gitmeden bozulan alman tankları yerine.
İs-7(savaş sonunda üretildiği için konu sahibi savaş başlangıcını kastediyorsa bu pas geçilebilir), is-3 gibi yarma harekatı için kullanılacak makineleri ve ıs gibi yüksek kalibreli ve yüksek yıkım gücü ile bunkerları bombalayabilecek makineleri tercih ederdim.

Tabi bu yazdıklarımdan sovyet hayranı olduğumu düşünebilirsiniz fakat tam aksine sovyetlerden de almanlar kadar nefret ederim. Fakat mantıken düşünüp teoriden pratiğe geçtiğiniz zaman;

Amerikalı'lar Avrupa'ya tankları taşıdığı için tank üretimlerinde hep bir kısıtlama oldu, almanlar ve Ruslar gibi kafalarına göre üretemediler, sonuçta tankların taşınması da bir maliyetti. Bu yüzden taarruz için gerekli olan güçlü tanklardan ziyade daha kolay taşınan küçük tanklardan üretmeyi tercih ettiler.

Almanlar ise yeterince test etmeden millete hava atmak için ürettikleri tankları cepheye sürünce her ne kadar karşılaştıkları düşmanları ezselerde çoğu yolda bayırda bozuldu, burada alman tankı övenlere acaba %50 ihtimalle yolda bırakacak süper bir araba var alır mısın desem kaç tanesi alır merak ediyorum.

Rus'ların ise avantajı şu oldu birbirine benzeyen çok miktardaki tank ürettikleri için hiçbir zaman yedek parça sıkıntısı çekmediler çünkü bir araç için ürettikleri parçayı başka araca takabiliyorlardı, bu yüzden a aracı için bir parça ürettikten sonra merkezden hadi b üretin talimatı gelince a için üretilen parçalar ellerinde kalmıyor bler için küçük bir modifiyeden geçip kullanılıyordu, savaş için bu büyük bir avantajdır. Ayrıca ürettikleri tanklar almanların ürettiklerine göre çok daha dayanıklıydı. Nasıl AK-47 ve M16'yı kıyaslayınca AK-47 yağmur, çamur, toz toprak gibi şeylerden daha az etkileniyor daha az bakıma ihtiyaç duyuyorsa Rus tankları da batılı muadillerine göre daha dayanıklıydı. Ve bir yere hucum ederken sürekli merkezden uzaklaşacağınız için cihazların bakımları, yedek parça temini zorlaşacak bu yüzden sık sık bakım gerektiren araçlardan ziyade yağmur çamur demeden ilerleyecek araçlar lazım.
 
Bunun soru olarak bile sorulmaması lazım bence. Kesinlikle alman tankları. (t-34 alternatif olarak kullanılabilir.)
 
Almanlar ise yeterince test etmeden millete hava atmak için ürettikleri tankları cepheye sürünce her ne kadar karşılaştıkları düşmanları ezselerde çoğu yolda bayırda bozuldu, burada alman tankı övenlere acaba %50 ihtimalle yolda bırakacak süper bir araba var alır mısın desem kaç tanesi alır merak ediyorum.
Alman tankları aslında 1939'da diğer ülkelere göre çok iyi durumdaydı. Fransız tanklarında sadece tek taraflı (radyodan müzik dinler gibi) sadece emirleri duyabildiğiniz fakat geri yanıt verilemeyen türde radyolar vardı, Almanlarda ise çift taraflı (bugünkü telsizler gibi) radyolar bulunuyordu. Fakat "Ne kadar büyükse o kadar iyidir." mantığı almanların zayıflamasına neden oldu.

Savaş bitene kadar almanlar ortalama 1.500 Tiger 1 üretti, Amerika ise 50.000 Sherman üretti. Bu her şeyin özeti.
 
merhaba, sorum ikinci dünya savaşı zamanında bir ülkenin kralısınız diyelim, ordunuz için hangi tankları satın alırdınız?

ülkenizin savaşta olması gerekmiyor ama isterseniniz girersiniz. diplomatik ilişkiler konusunda harikasınız çünkü ülkeniz petrol zengini ve bağımsızsınız, bu yüzden herkes sizinle iyi olmak zorunda iki taraf ile de diplomasiniz iyi. Dediğim gibi zengin bir ülke, istediğiniz kadar model yazabilirsiniz.

favori tankım:

cruiser mk IV

İngiliz tanklarının çoğunda çay ısıtıcı bulunmakta, güzel.
Eki Görüntüle 1154434

churchill mk VII (A22F)
Eki Görüntüle 1154424

crusader III

Eki Görüntüle 1154432

t-34-85
Eki Görüntüle 1154440

ıs-2

Eki Görüntüle 1154442

vk 45.01 (p) [Porsche Tiger]
Eki Görüntüle 1154444


tiger 1
Eki Görüntüle 1154455


sherman firefly

Eki Görüntüle 1154447

daha birçok tank olabilirdi, ama üşendim. :)

Almanya demeyen de ne bileyim yani jagdpanzer tank sayılır mı bilmem ama çok iyidir.
 
Tüm orduyu T-34-85 ile donatırdım. Sovyet cephesinde kazandıran en önemli 2 faktörden biri bu tank. Etkili, hafif, hızlı, ucuz, güçlü, üretimi kolay.

Platformlar sadece nitelikle tek başına çoğu zaman savaşı kazandırmaz, hem nitelik hem nicelik sağlayabilen platformlar savaş kazandırır.
 

Geri
Yukarı