İkinci el alınan PSU'da herhangi bir sorun olup olmadığı nasıl anlaşılır?

melih687

Zeptopat
Daha fazla  
Selam, fazla bütçem olmadığı için ikinci el güç kaynağına yöneldim. FSP 600W 60AHBC modelini satın aldım.
Sahibinden aldığım bilgiye göre ürün yaklaşık 3 yıllık ve tamir vs. görmemiş, içi dahi açılmamış. Kontrol etmek ve temizlemek maksadıyla içerisini açtım ve bakır sarımları bana biraz farklı geldi. Ayrıca daha önce Dell marka 300W PSU kullanıyordum ve yeni aldığım ürüne kıyasla daha ağırdı. Aldığım ürünün içerisinin bir resmini bırakıyorum.
Herhangi bir ters durum var mı acaba bu konuda bilgi alabilir miyim?

Dosya Ekleri

• IMG20220803124749.jpg
    IMG20220803124749.jpg
    224 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, fazla bütçem olmadığı için ikinci el güç kaynağına yöneldim. FSP 600W 60AHBC modelini satın aldım.
Sahibinden aldığım bilgiye göre ürün yaklaşık 3 yıllık ve tamir vs. görmemiş, içi dahi açılmamış. Kontrol etmek ve temizlemek maksadıyla içerisini açtım ve bakır sarımları bana biraz farklı geldi. Ayrıca daha önce Dell marka 300W PSU kullanıyordum ve yeni aldığım ürüne kıyasla daha ağırdı. Aldığım ürünün içerisinin bir resmini bırakıyorum.
Herhangi bir ters durum var mı acaba bu konuda bilgi alabilir miyim?

Hocam yüke bindirmen gerekiyor.

Bir PSU'nun çok hafif olması uyduruk olduğu algısı oluşturur.

Elektronik bilginiz yoksa PSU'yu açıp kurcalamanızı tavsiye etmem. O 220V giriş katında kondansatörler adamı sağlam çarpar dikkat edin. Kondansatörleri deşarj etmeden ellemeyin sakın.

Ayrıca tamir görüp görmediğini kartın arka tarafında kalan lehimlerden anlaşılır. Böyle yorum yapmak zor.

Hocam yüke bindirmen gerekiyor.
Tam olarak nasıl yüke bindirebilirim? Bununla İlgili konu varsa benimle paylaşır mısınız?

Elektronik bilginiz yoksa PSU'yu açıp kurcalamanızı tavsiye etmem. O 220V giriş katında kondansatörler adamı sağlam çarpar dikkat edin. Kondansatörleri deşarj etmeden ellemeyin sakın.

Ayrıca tamir görüp görmediğini kartın arka tarafında kalan lehimlerden anlaşılır. Böyle yorum yapmak zor.

Hocam şuan evde değilim. Akşam daha detaylı fotograflar ekleyeceğim.

Tam olarak nasıl yüke bindirebilirim? Bununla ilgili konu varsa benimle paylaşır mısınız?

Hocam şu an evde değilim. Akşam daha detaylı fotograflar ekleyeceğim.

Ekran kartını işlemci filan stres testinde çalıştır. Elektrik Full çekmeye başlayacak eğer bir sıkıntı varsa direk sistem kapanır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı