İkinci el bölümünde aldığım saçma ceza

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
18 Ağustos 2016
Mesajlar
9.057
Makaleler
8
Çözümler
25
Sabahki mesajlarımdan dolayı ikinci el yasağı almışım, neden? Şimdi kesin diyeceksiniz "Alıcı dışı mesaj yazamaz." diye sonra kilitleyeceksiniz, o zaman sorum şu: Benden sonra konudaki diğer insanlar nasıl hiçbir şey olmamış gibi yazmaya devam edebildi? Oradaki herkes ilan fiyatını eleştirirken baltalamadan dolayı hiçbir şey almadı, ben fiyatın normalliğini savunduğum için mi ceza aldım? Alıcı olmadığımı da kimse kanıtlayamaz ya orası da ayrı bir sorun. Tamamen keyfi bir ban, ne boş yorum yaptım ne de fiyat baltaladım. Ben ban yerken baltalayanlara hiçbir şey olmaması da ayrı bir komedi. @Ek01000 tüm olayın başından sonuna kadar oradaydı, zaten satıcı da o. Bana o da hak verecektir. 2018'den tek eksik ona karşı çıktığın an ban atan moderatör, haricinde keyfi banlar 2018'i aratmıyor.
 
Alıcı olmadan onlarla tartışmaya devam ederseniz siz de suçlu oluyorsunuz.
Hocam aldığınız fiyatın 1500 lira üstüne tamam diyin, 5 dakika sonra kapınıza ışınlanabilirim :D.
Umut fakirin ekmeğidir kısmını da hallettiğime göre hayırlı satışlar diyebilirim, gerçekten temiz olduğu belli bir kart. Fiyat 3060 Ti için bir tık yüksek denebilir ama burada işin içine Gaming X Trio devreye giriyor, o yüzden normal gibi bir fiyat (bana 6000'e vermediğiniz sürece :)).
Konudaki mesajım, buna bakarak alıcı değilim denemez, fiyat değişse olurdum çünkü. Ancak @Ek01000 'ün satış fiyatına da "berbaat yükseek 4000 üstü haram bilmem ne" gibi saçma sapan şeyler de demedim.
İşin alıcı olup olmama kısmına gelince o zaman konudaki 1 kişi haricinde diğer herkese alıcı olmadıkları için bir ay ban verilmesi lazım. Peki bu doğru mu? Değil, fiyatına iyi deyip hayırlı satışlar dileğini söyleyen adamın herhangi bir suçu yok, Burak Alkan'ın bile öyle bir şey yapacağını düşünmüyorum.
Bunların hepsini hesaba katınca çıkan durum: Alıcı olmasam bile ben de aynı şekil fiyata iyi diyip hayırlı satışlar dedim, fiyatı öldürmeye çalışan baltacı ekibe de fiyatın uygunluğunu söylediğim için de 1 ay ban yedim. Aldığım 51 uyarı arasında ne kadar saçmaları var anlatamam, buna rağmen bu uyarı hepsini solladı. Kendimi yönetim yerine koyup düşünüyorum, ceza hak eden mesajlarım var mı? Kesinlikle, bazı yerlerde boş yapmışım, bazı yerlerde açıkça hata yapmışım. Ancak bu konuya hangi taraftan bakarsam bakayım ceza nedeni göremiyorum. Tek bir yön var, balta ekibinden birisi yönetimden olmalı ki bana keyfi ban atsın. O ekipten de moderatör olan yok diye biliyorum, inşallah da yoktur.
Ek olarak da benim bu yaptığım ceza sebebiyse emin olabilirsiniz ki size günde en az 100 tane rapor gönderirim bu sebepten dolayı. Gerçi o zaman da meşgul etmekten ceza yeriz ya neyse...
 
Alıcı olmadığınız sürece fiyata müdahale edemiyorsunuz. Örneğin 1000 TL eder, etmez veya fazlasını eder demek her türlü müdahale oluyor.

Konuya yazabileceğiniz tek uygun mesajlar şu tarzda oluyor:
İletişim adresiniz nedir? Almayı düşünüyorum.
100 TL indirim yaparsanız alabilirim.
Takas düşünür müsünüz?
Fiyatı çok uygun. Satılmazsa ileride alabilirim.

Aşağıdakilerini yapmanız müdahaleye giriyor:
Ne 1000 TL etmemesi? En azından 6000 TL eder.

Ürünün fiyatı, sadece alıcıyı ve satıcıyı ilgilendiriyor. Sizin araya karışmanızı gerektirecek bir sebep bulunmuyor. Araya karışanlar arttıkça da konu tartışmaya daha da açılıyor ve amacından çıkmış oluyor.

Bir de şu yönden düşünmelisiniz: İlk olarak baltalamaya yönelik mesajları rapor etmek yerine onlara cevap verdiğinizde bunların silinmesini zorlaştırıyorsunuz ve tartışma daha da büyümüş oluyor. Potansiyel alıcıların ve satıcıların fikirleri değişebilir veya bir kavga dolayısıyla konudan ayrılabilirler.

Sadece aşağıdakine benzer bir şey yazsaydınız hiçbir sorun olmazdı fakat ayrıca tartışmaya yönelik mesajlar gönderdiğinizde sorun olmuş oluyor.
En azından 6000 TL eder. Bu fiyata vermeyi düşünüyorsanız ürüne talibim.

Sizin konuya gönderdiğiniz mesaj da buydu:
3000 liraya 2060 bul ve al, söz senden 6000 liraya ertesi gün alırım. Gerçekçi düşünmek lazım, şu an öyle bir piyasa var ki 4500 lira biçilen 1660S 2 saatten kısa sürede satılıyor.

Bunun konuyla hiç alakası olmadığını rahatlıkla görebiliyorsunuz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı