İkinci el bölümünden yasaklanmam ve dolandırıcı iftirası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Berkay Kalkan

Kilopat
Katılım
14 Aralık 2015
Mesajlar
1.673
Makaleler
1
Çözümler
3
Yer
Üsküdar/Çengelköy
Herkese iyi günler. @TrimasQue ile bir alışverişimiz oldu. Öncelikle arkadaş telefon numarası vermediğimi belirtmiş ama telefonda mesajlaşmalaramız var istenirse buraya atarım. Fanlar için kontrolcü yazmadığımı söylemiş. Teknobiyotik'in kendi sitesinde bile kontrolcüsüz satılan bir ürüne neden kontrolcü olmadığını belirtmek zorunda olayım ki? Ben konuda sadece 3 adet fan yazdım. Diğer bir konu olan maillere cevap vermediğim konusu hakkında ise ben uzun bir süredir şehir dışındaydım ve telefonumdan mailleri kontrol eden biri değilim. Ayrıca senkronizasyon da kapalı. Arkadaşa da neden telefondan aramadığını veya SMS atmadığını sordum. Çünkü belirttiğim gibi telefon numaram onda var mesajlaşmalarımız duruyor. Fatura e-fatura olduğu için faturaya benim ulaşmam kolay değil bir tanıdığımın şirketi adına kesilmiş. Bu sebepten dolayı aradan zaman geçince aklımdan çıkmış. Buradaki hatamı ve ihmalkarlığımı kabul ediyorum. Ancak bu şekilde beni dolandırıcı olarak lanse etmesini kınıyorum ve hatalı buluyorum. 150 TL için insanlığımızı hiçe sayıp birini dolandıracak değilim. Üstüne basa basa sadece mailden konuştuk başka bir irtibatımız yok demesi de gerçekten çok komik ve kendini haklı gösterme çabasıdır. En kısa sürede arkadaşa faturayı atacağım. Arkadaşın açtığı konunun da silinmesini talep ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi günler. @TrimasQue ile bir alışverişimiz oldu. öncelikle arkadaş telefon numarası vermediğimi belirtmiş ama telefonda mesajlaşmalaramız var istenirse buraya atarım. fanlar için kontrolcü yazmadığımı söylemiş. Teknobiyotik'in kendi sitesinde bile kontrolcüsüz satılan bir ürüne neden kontrolcü olmadığını belirtmek zorunda olayım ki? Ben konuda sadece 3 adet fan yazdım. Diğer bir konu olan maillere cevap vermediğim konusu hakkında ise ben uzun bir süredir şehir dışındaydım ve telefonumdan mailleri kontrol eden biri değilim. Ayrıca senkronizasyon da kapalı. Arkadaşa da neden telefondan aramadığını veya SMS atmadığını sordum. Çünkü belirttiğim gibi telefon numaram onda var mesajlaşmalarımız duruyor. Fatura e-fatura olduğu için faturaya benim ulaşmam kolay değil bir tanıdığımın şirketi adına kesilmiş. Bu sebepten dolayı aradan zaman geçince aklımdan çıkmış. buradaki hatamı ve ihmalkarlığımı kabul ediyorum. ancak bu şekilde beni dolandırıcı olarak lanse etmesini kınıyorum ve hatalı buluyorum. 150 TL için insanlığımızı hiçe sayıp birini dolandıracak değilim. Üstüne basa basa sadece mailden konuştuk başka bir irtibatımız yok demesi de gerçekten çok komik ve kendini haklı gösterme çabasıdır. En kısa sürede arkadaşa faturayı atacağım. Arkadaşın açtığı konunun da silinmesini talep ediyorum.

Ürünü ne zaman aldığımı da yazdınız mı? Konuşmalarda paylaşılan telefon numarası nerede var? Bütün konuşmayı buraya ekliyorum. Kendisi foruma girip, mailine dahi bakmayan, bana tamam faturayı yarın atıyorum deyip de mağdur eden dolandırıcıdır arkadaşlar. İş yapmayın. Ben kendi 250 TL vererek aldığım fanları PC'yi sattığım içinde 150 TL'ye sattım. Bu saatten sonra fatura göndersen ne olur? Umursamaz tavrınla, paylaşmadığın telefon numarasıyla anca konu açıp şekil yapmışsın. Bütün konuşmaları da paylaşıyorum.
Israrla telefon numarası paylaşıyorum ama tarafıma geri dönüş yok. Bahsettiğiniz telefon numarasını tam olarak nerede yazdınız? Gören bilen var mı?

Düzenleme: Telefon konuşmalarımız var demiş. Haklı olabilir. Telefonda o kadar çok kişiyle görüşüyorum ki, işim bitenlerin numarasına ihtiyacım olmuyor. Siliyorum. Bu benim hatamdır. Daha sonrasına gelirsek attığım maillerde telefondan geri dönüş istemişim lakin bir geri dönüş yok. Eeee? Bunun cevabı nedir? Mailime girmiyorum mu? Size gelen maillerde ne yazıyor? Gerçekten sorumsuz, umursamaz bir satıcısınız. Büyük ihtimal mesaj attınız. Düz mesaj. Tamam ben orada haksızım. Bunu kabul ediyorum. Mailden kaç kere telefon numarası paylaştım tekrar ulaşın diye? Sonuç? 16 Ağustos'da yarın atıyorum demişsiniz. Bugün ayın kaçı?

Ama haklısınız. Satılan ürüne aylar sonra cevap verdikten sonra dolandırıcı olunmuyor. Takip ettim ürünü oluyor. Cevap yazdım oluyor. Peki bu kadar umursamaz, sattığı ürünün sorunlu olduğunu bile bile günler sonra cevap veren birinden ürün almak ne kadar mantıklı? Açığa çıktı, hadi bakalım.

Düzenleme 2: Arkadaşa dolandırıcı dediğim için özür dilerim. Benim hatamdır. Kendisi tamamen sorumsuz bir satıcıdır. Forumdan yasaklanmış olmasaydı asla cevap vermeyecekti. Bu tür arkadaşlardan alışveriş yapmayın. Kendi sağlığınız için bu tür insanlardan uzak durun.




Bir ekleme daha yaparak devam ediyorum. Aldığım ürünler bana sıfır diyerek satıldı. Gelen 3 ürünün 1'inde coklayıcıya giren ağızın başı kırıktı. 2'sinin de LED'leri çalışmıyor ve vida girişlerinde iz vardı. Sattığı ürün sıfır değildi. Kullanılmış 2.el ürünleri bana satan, daha sonra LED'leri bozuk olunca "aa, bilmiyordum."Diyen bir satıcıdır kendisi. Bu yapılan olay dolandırıcılıktır. Ben bunu görmezden geldim fatura yolla dedim. Onu bile 2.elden yasaklanmasaydı dile gelmeyecekti. Çünkü sattığı ürünleri kendide biliyor ve umursamıyor. Hadi en başa dönelim ve konuyu da tartışalım. Daha önce fanlarını al bana 150 TL geri ver dedim. 1 adet çalışan ve 2.el olan ürününü sattım. Onu geçtim. Geri kalan 2 ürününü geri al. IBAN paylaştım. Daha önce kargo parasını öderim dedim. Şimdi ödemem diyorum. Faturaya ihtiyacım yok. Sattığın bozuk ürünlerinin bedelini öde. Buraya gelip halen kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsan da ne diyeceksin merak ediyorum.
 

Dosya Ekleri

  • ekran 1.PNG
    ekran 1.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 77
  • ekran 2.PNG
    ekran 2.PNG
    23,1 KB · Görüntüleme: 75
  • ekran 3.PNG
    ekran 3.PNG
    18,1 KB · Görüntüleme: 68
  • ekran 4.PNG
    ekran 4.PNG
    8 KB · Görüntüleme: 69
  • ekran 5.PNG
    ekran 5.PNG
    26,1 KB · Görüntüleme: 63
  • ekran 6.PNG
    ekran 6.PNG
    23,5 KB · Görüntüleme: 55
  • ekran 7.PNG
    ekran 7.PNG
    10,3 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:

Sorduğum öteki soruların cevapları nerede? Bunun cevabını ben paylaştım. Sattığın 2.el bozuk ürünlerin açıklaması nedir? Mail konuşmalarında geçen tarafıma ulaş kısmının devamı nerededir? 16 Ağustos tarihinde yazılmış olan maile cevap neden forumdan yasaklanınca geliyor? Madem telefon numaram elinde var neden ulaşmadın?
Dark Aura ARGB Fan Seti 3 Adet - Technopat Sosyal bu konuda yer alan sıfır fanlar hangileri? Bana kakaladığın kullanılmış ve RGB'leri bozuk olan fanlar mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konu ile ilgilenen herkese teşekkür ederim. Bu tip insanların cezalarına kavuşması umut verici. Hayırlı günler dilerim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı