İkinci el ekran kartı satarken dikkat edilmesi gerekenler

karambyte

Kilopat
Katılım
15 Mart 2019
Mesajlar
1.794
Çözümler
3
Merhabalar, Sahibinden'e ekran kartımı satmak için ilan koymuştum. Bugün biri aradı ve alacağını söyledi. Kargo şirketine gidince video çekip, kutulayip kargocuya teslim ederken bana parayi gönderecek. Bu şekilde anlaşma sağladık. Sizce iki tarafın da güvenceli olması için doğru bir yol mu? Daha güvenilir nasıl alışveriş yapabiliriz? Bir de ekran kartinin kutusu, poşeti duruyor, o şekilde kutuya koyacağım ancak o kutuyu nasıl sarmam gerekiyor sorunsuz gitmesi adına? Kargo şirketlerinde havali poşetler çok pahalı mıdır?
 
Öncelikle, parayı hesabınızda görmeden kargoyu kesinlikle göndermeyin, kargo firmalarında genellikle o baloncuklardan bulunmuyor, ekran kartını başka bir koliye koyun (kutudan fazla büyük olmasın) etrafına gazeteleri buruşturup doldurun. Parayı aldıktan sonra sizden çıkıyor zaten, kalanı alıcıyı ilgiledirir. Yapabileceğiniz tek şey ; ekran kartının seri numarası gözükür şekilde resmini çekin, ileride ben bu ekran kartını almadım diye tarafınıza dava açılırsa, elinizde kanıt olur.
 
Son düzenleme:
Geçen ay sahiniden ile ekran kartı sattım. Sahibinden'de param güvende diye bir şey var kullanıcı ürünü satın alıyor para sahiniden'in para havuzuna gidiyor ve sahibinden sana bir kod veriyor bu kod ile ücretsiz olarak kargo gönderiyorsun kargo karşıya ulaşınca uygulamadan onay veriyor onaylayınca sahibinden para havuzundaki para senin verdiğin iban a aktarılıyor. Bunu deneyebilirsiniz.
 
Baya şey sattık sahibinden. 33 yaşındayım babama veririm parça satarken. Resmini çektirir ilana koyar. Parça ile ilgili bilgi veririm sadece. Sonra paramı çeker bana verir. Bildiğim kadarıyla parayı yatırıyor havuza. Sonra gönderiyoruz ürünü bu kadar. İlk parayı havuza yatıracak sonra gönderecen. Yol sade bu güvenilir. Parayı havuza yatırmadan gönderme ürün sakın. Poşet fiyatlarını bilmiyorum. Örnek ilerde arabamı satacak olsam Renault Ernaz bayisine veririm. Alırlar ya da sıfır arabadan düşerler. Biraz daha düşüğe gider ama kafam sağlam olur. Ahir zaman şimdi.
 
Ben Letgodan satıyorum. 1-2 hafta alıcı çıkmazsa şehir dışı satmaya çalışın. 1050Ti, RX 580, 5600XT sattım. Hepsi de 3-4 günde alıcı buldu, elden teslim ettim.
 
Ek olarak kartı teslim etmeden Furmark ve UserBenchmark gibi programlar ile yaptığınız testi videoya kaydedin. Bozuk iade durumunda işinize yarar. Param güvende sadece alıcı haklarını korumak içindir ve site komisyonunu da alıcı öder. 14 güne kadar iade hakkı bulunur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı