İkinci El GTX 1080'yi Monte Ederken Farklı Donanımlara İhtiyaç Var mı?

burakboz97

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
İkinci el GTX 1080 alacağım. 2 saat sonra görüşmeye gideceğim arkadaşla. GTX 1050 Ti ekran kartı kullanıyorum. Arkadaş bana sadece ekran kartını getirecek. Yanında ekstra bir güç kablosuna bir pine ihtiyacım olacak mı kasaya monte ederken? Gördüğüm kadarıyla 1050 Ti sadece 1 pin girişi ile monte ediliyor. GTX 1080'de ise 2 adet pin girişi görüyorum kartın sağ köşesinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablosunu da getirsin, söyleyin.

Kartın stres testleri, kozmetiği, mining için kullanılmış mı kullanılmamış mı gibisinden sorgulamak gerekiyor. Ayrıca en az kaliteli 600W bir PSU'ya sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca 1x 8-pin bağlantısı ihtiyaç duyuyor.

Minimum 1x8pin ancak farklı üretici modelleri 1x8pin 1x6pin güç kablosuyla çalışır. @burakboz97 Alacağınız kartın marka modeli nedir?

Kartın temiz kullanılıp kullanmadığını hiç araştırdınız mı? Araştırmadıysanız 2 haftaya ekran görüntüleri bozulursa şaşırmayın.

Güç kaynağınızın markası ve modeli nedir? Güç kaynağınızdan gelen güç kablolarının yeterli olması gerek. Çoğu ekran kartının kutusuna 8 pinli girişi uygun girişe çeviren bir adaptör koyuyorlar zaten fakat güç kaynağınız direkt olarak desteklemiyorsa güç kaynağınızı değiştirin bence.

Minimum 1x8pin ancak farklı üretici modelleri 1x8pin 1x6pin güç kablosuyla çalışır. @burakboz97 Alacağınız kartın marka modeli nedir?
Msi Aero modeli idi. Arkadaştan kartı denemelik alıp evde denedim. Kartın tek pin girişi vardı o da 1x8 idi. Bende 1x6 ve 1x6+2 şeklinde pin kabloları vardı. İkisini de taktım ve denedim. 1x6'yı takınca bilgisayar açılırken power ile ilgili bir şeyler yazdı ve açılmadı. Çıkardım 1x6+2'yi taktım. Açıldı ancak kartı görmedi. Aygıt yöneticilerinden bir kaç kez taradım ama görmedi. Kartı çıkardım geri verdim. Ne yapmam gerek? 500 Watt 80+ power kullanıyorum. H110M anakartım var.
1x6+2 taktım görmedi. Gidip 1x8 alırsam görür mü kartı?
Xigmatek 500 80+
Bu arada driver falan indirmedim MSI'ın kendi sitesine girip. Pin girişi uyumsuz olsaydı bilgisayar hiç açılmaz mıydı acaba? Açıldı ve görmedi 1x6+2'yi takınca
Yukarıda sorum apaçık yazıyor. İkinci el almalı mıyım diye sormadım sadece farklı bir kabloya ihtiyacım var mı bunu sordum. Harici lütfen meşgul etmesin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…