İkinci el GTX 1660S 107 dereceye ulaşıyor

mahasiswa

Femtopat
Bugün ikinci el 1660 Super aldım. Sorduğumda satan kişi maksimum oyunda 70 derece gördüğünü sadece oyun için 2 yıldır kullanıldığını yazdı. Test etmeden normalde almazdım ama acil karta ihtiyacım olduğu için güvendim ve satın aldım. Boşta masaüstündeyken 55 derece, sadece %60 yük altında 82 derece ve FurMark'ta sadece 20 saniyede full fan açıkken hotspot kısmı 107 derece görüyor. Satan kişi işlemcin yüzünden, kasanın soğutması kötü vb. diye geçiştirmeye çalışıyor. Yüksek grafikte oynarsan öyle olur vb. diyor. Olayın kasayla, işlemciyle hiçbir ilgisi olmadığını bu sıcaklığın tamamen kartla ilgisi olduğunu söylememe rağmen anlamıyor. Borcumu kapattım parayı veremem diyor. Miningli kartlarda bile bu sıcaklığı ben görmedim şu ana kadar. Zaten herhangi bir oyunu açtığımda %100 fan sesinden oynamam mümkün değil. Sizce ne yapabilirim? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

9f4983f6-e89a-471f-a57d-d9cdde224614.jpg

b658d5d3-9473-4a48-ad5a-2291a97bb242.jpg

Hocam kısaca dolandırılmışsınız. Şikayet etseniz ayrı dert, etmeseniz ayrı dert. Haram edin hakkınızı geçin öbür tarafta misliyle alırsınız zaten. Bir daha da bu hataya düşmemiş olursunuz.

Hostpost sıcaklığında dengesizlik var mı? Yani örneğin sürekli olarak 20-30 derecelik iniş çıkışlar yapıyor mu? Bana kartın termal macunu kurumuş gibi geldi daha çok, kartta donanımsal sorun olduğunda hostpost sıcaklığı daha tutarsız oluyor.

Hangi kart modeli bu? %70 hızda 3.300 RPM ise %100 hızda 5.000RPM dönen ekran kartı fanını ITX modellerde falan kullanıyorlar. Ayrıca kasa soğutmasının işlemci soğutucunuzun vs. ekran kartı sıcaklığına ertkisi var.
Elimde 2 kasa var, biri AiO birisi Dual Tower ile işlemci soğutuyor. Kule fan ile 75 derece olan kart AiO ile 72'yi geçmiyor.
Siz ekran kartı modelini belirtin, yapabiliyosanız ızgaraların arasını temizleyip termal bakım uygulayın.

Hangi kart modeli bu? %70 hızda 3.300 RPM ise %100 hızda 5.000RPM dönen ekran kartı fanını ITX modellerde falan kullanıyorlar. Ayrıca kasa soğutmasının işlemci soğutucunuzun vs. ekran kartı sıcaklığına ertkisi var.
Elimde 2 kasa var, biri AiO birisi Dual Tower ile işlemci soğutuyor. Kule fan ile 75 derece olan kart AiO ile 72'yi geçmiyor.
Siz ekran kartı modelini belirtin, yapabiliyosanız ızgaraların arasını temizleyip termal bakım uygulayın.
%70 yazan fan hızı değil gpu yükü. %70 kullanımda 82 derece. %100 de sınırlarda geziyor anlayacağın sıcaklığı. Üçüncüsü uzay montaj test ediyorum kasa soğutmasıyla hiçbir alakası yok o yüzden.

İade etme şansınız yok gib İşlemci ve kasa içi etkisi 20 saniyede olmaz. o yüzden termal bakımını yapın daha sonra bir daha deneyin.
Kardeşim termal bakım yapsam bile averaj sıcaklığına düşeceğini inan düşünmüyorum. Bakım yapsam 2-3 ay sonra büyük ihtimal yeniden bu sıcaklıklara ulaşacak. Kart sanki yıllar boyu mining yapılmış gibi. %60 yük ya. Yarı yükte çalışırken 82 derece ben ömrüm hayatımda görmedim.

%70 yazan fan hızı değil GPU yükü. %70 kullanımda 82 derece. %100 de sınırlarda geziyor anlayacağın sıcaklığı. Üçüncüsü uzay montaj test ediyorum kasa soğutmasıyla hiçbir alakası yok o yüzden.

Ekran kartın tek fanlı mı? Normalde güncel FurMark'ta kaç adet fan varsa hepsi tek tek yazıyor.
Senin attığın görüntüde tek fan değeri var ve fan %76 güçte 3.300RPM'e ulaşmış.
Hangi model olduğunu yazmamışsın. Bazı sorunlu modeller var, istersen sıvı metal uygula yine muadillerine zor yetişiyor.

Ekran kartın tek fanlı mı? Normalde güncel FurMark'ta kaç adet fan varsa hepsi tek tek yazıyor.
Senin attığın görüntüde tek fan değeri var ve fan %76 güçte 3.300RPM'e ulaşmış.
Hangi model olduğunu yazmamışsın. Bazı sorunlu modeller var, istersen sıvı metal uygula yine muadillerine zor yetişiyor.
İki fanlı MSI markası. Fanların ikisi de çalışıyor. Furmarkta çıkmamış nedense.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı