İkinci el GTX 1660S 107 dereceye ulaşıyor

@mahasiswa
Kartı satın almışsın, eğer iade edemiyorsan sitem etmek yerine kullanılabilir hale getirmen gerekiyor.
Bende MSI Ventus RTX 2060 var, aynı soğutma bloğuna ve fanlara sahip. Bu blok tasarımı çoğu kartta olduğu gibi değil, öne ve arkaya hava üflüyor, bu yüzden daha uygun fiyatlı ama biraz ısınıyor.
Gaming X modelinin stok değerleri fabrikadan çıkmış haliyle 70-80 derecelerde geziyor ve gördüğü Max fan hızı 2.500RPM.
Senin kartında bariz termal problemler var, önce termal macun değişimi yaparak başlamanı tavsiye ederim.
Elimde 5 yıllık RTX 3070 var, fabrika macununu 2 gün önce kazıdım. 15 derece bir düşüş yaşadım.
Bu arada termal macun değişiminden 3 ay sonra eski sıcaklığına döneceğini düşünmenin sebebi nedir?

Termal macundan sonra tekrardan ısınma konusu açarsan undervolt ile sıcaklıkları ve güç tüketimini biraz daha düşürebiliriz.

@mahasiswa
Kartı satın almışsın, eğer iade edemiyorsan sitem etmek yerine kullanılabilir hale getirmen gerekiyor.
Bende MSI Ventus RTX 2060 var, aynı soğutma bloğuna ve fanlara sahip. Bu blok tasarımı çoğu kartta olduğu gibi değil, öne ve arkaya hava üflüyor, bu yüzden daha uygun fiyatlı ama biraz ısınıyor.
Gaming X modelinin stok değerleri fabrikadan çıkmış haliyle 70-80 derecelerde geziyor ve gördüğü Max fan hızı 2.500RPM.
Senin kartında bariz termal problemler var, önce termal macun değişimi yaparak başlamanı tavsiye ederim.
Elimde 5 yıllık RTX 3070 var, fabrika macununu 2 gün önce kazıdım. 15 derece bir düşüş yaşadım.
Bu arada termal macun değişiminden 3 ay sonra eski sıcaklığına döneceğini düşünmenin sebebi nedir?

Termal macundan sonra tekrardan ısınma konusu açarsan undervolt ile sıcaklıkları ve güç tüketimini biraz daha düşürebiliriz.
İade etmek için elimden geleni yapacağım. Satan arkadaş 70 derece üstü görmüyor diyerek beni birnevi dolandırdı çünkü. Eğer hiçbir şey olmazsa elimdeki seçenekleri deneyeceğim. Sağol ilgin için.

Tamam Ekran kartı modelin nedir?
IMG-20250509-220015.jpg

İçini açıp baktım. Termal macun azalmış ama tam olarak kurumamış. Hafif ıslaklık var üstünde hala. Yarın macun alıp yenileyeceğim. Hiç ümidim yok açıkçası. Sorun tam olarak ne bilmiyorum. Izgarası fanları da tertemiz çünkü. Driverları güncelledim iki farklı bilgisayarda denedim sonuç aynı. Eski driver falan mı yüklesem ne yapsam. Macunla ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü. 75 derece altında çalışması lazım bu kartlarda zarar vermemesi için.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı