İkinci el iPhone alırken nelere dikkat edilmeli?

649222

Centipat
Öncelikle babam için almak istiyorum, IPhone'ların daha güvenlikli cihazlar olduğunu düşündüğüm için iPhone olmasından yana karar kıldım. Kendisi 2015 model bir J7 kullanıyor ve o kadar miladını doldurmuş bir telefon ki, ekran süreniz 15 dakika ise 45'e çıkar yavaşlığından ötürü. Kendisinin 2 adet fiziksel SIM'i var, o yüzden çift SIM'li bir model istiyorum ama galiba biri eSIM imiş iPhone modellerinde. O nasıl ayarlanır bilmiyorum o konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.
Kendisi oyun oynayan biri değil, kullanırsa sosyal medya uygulamaları ve bankacılık uygulamaları kullanır.

1739532342779.png

Aşırı pahalı bir şey olsun istemiyorum, bu yüzden ikinci elden iPhone 11 veya 12 düşündüm. Güncelleme ömrünün çok önemli olacağını düşünmüyorum. İkinci elden iPhone alırken nelere dikkat edilmeli, bilgilendirirseniz ayrıca sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle babam için almak istiyorum, IPhone'ların daha güvenlikli cihazlar olduğunu düşündüğüm için iPhone olmasından yana karar kıldım. Kendisi 2015 model bir J7 kullanıyor ve o kadar miladını doldurmuş bir telefon ki, ekran süreniz 15 dakika ise 45'e çıkar yavaşlığından ötürü. Kendisinin 2 adet fiziksel SIM'i var, o yüzden çift SIM'li bir model istiyorum ama galiba biri eSIM imiş iPhone modellerinde. O nasıl ayarlanır bilmiyorum o konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.
Kendisi oyun oynayan biri değil, kullanırsa sosyal medya uygulamaları ve bankacılık uygulamaları kullanır.

Eki Görüntüle 2423492

Aşırı pahalı bir şey olsun istemiyorum, bu yüzden ikinci elden iPhone 11 veya 12 düşündüm. Güncelleme ömrünün çok önemli olacağını düşünmüyorum. İkinci elden iPhone alırken nelere dikkat edilmeli, bilgilendirirseniz ayrıca sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bataryası değişmemiş ve pil sağlığı çok düşmemiş olsun şarj soketinde bir deforme varmı ona da dikkat etmelisin. 3uTools dan değişen parça varmı sorgulat.

Eki Görüntüle 2423492

Güncelleme önemli oluyor dostum telefonu 3 yıllık mı olsun 11 12 alacaksa? Ben olsam bunlara 20k vereceğime gidip Samsung veya Xiaomi alıp hakkını verirdim?

Yanlış bilgi

Eki Görüntüle 2423492

iPhone almak yerine kaliteli bir Samsung alıp iOS yüklerseniz daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Babam kullanacağı için yurt içi alacağım.

Çok teşekkürler.

iPhone 13 veya Pro alabilirsin Max olanlar büyük oluyor bütçen de yeter diye tahmin ediyorum.

Öyle şeylerle uğraşmasın bence yazilimsal sorunlar yaşayabilir işlemcileri bir değil çünkü düzgün bir iPhone ihtiyacını fazlasıyla karşılar.

Öyle şeylerle uğraşmasın bence yazilimsal sorunlar yaşayabilir işlemcileri bir değil çünkü düzgün bir iPhone ihtiyacını fazlasıyla karşılar

Güncelleme önemli oluyor dostum telefonu 3 yıllık mı olsun 11 12 alacaksa? Ben olsam bunlara 20k vereceğime gidip Samsung veya Xiaomi alıp hakkını verirdim?
Hocam konu başlığından içeriğine kadar iphone alma kararını çoktan verdiğimi belli ettiğimi düşünüyorum. Bana güvenlik açısından daha iyi geliyor iphone'lar. Yoksa fiyat performans açısından önerdiğiniz telefonların daha iyi olduklarını biliyorum ama kendi kişisel kullanımım için istemiyorum. En nihayetinde teknolojiyle içli dışlı olmaya son yıllarda başlamış bir adam var. Dakika başı da başında durup telefonunu kontrol edemem. Dalgınlığına gelebilir. Bu yüzden iphone almanın daha mantıklı olacağını düşündüm.
Ayrıca kendi kullandığım Xiaomi Note 8 Pro bir süredir güncelleme almamasına rağmen hala daha akıcı bir şekilde kullanıyorum. Tabii ki güncelleme almasa da olur kafasına girmiyorum ama çok da büyük bir eksi olacağını düşünmüyorum.
Hiç bildiğim şeyler değil hocam.
iPhone 13 veya Pro alabilirsin Max olanlar büyük oluyor bütçen de yeter diye tahmin ediyorum.
Pro kesinlikle çok fazla olur babam için. Kendime alabileceğim bir cihaz mesela 13 Pro benim nezdimde. Düz bir model olarak 11 veya 12 diye düşünmüştüm, çok fazla vakit harcamadığı, çok fotoğraf çekilmediği veya telefonu fazlasıyla yoracak şeyler yapmayacağı için. 13'e kadar çıkmaya gerek var mı sizce?

Hocam konu başlığından içeriğine kadar iPhone alma kararını çoktan verdiğimi belli ettiğimi düşünüyorum. Bana güvenlik açısından daha iyi geliyor IPhone'lar. Yoksa fiyat performans açısından önerdiğiniz telefonların daha iyi olduklarını biliyorum ama kendi kişisel kullanımım için istemiyorum. En nihayetinde teknolojiyle içli dışlı olmaya son yıllarda başlamış bir adam var. Dakika başı da başında durup telefonunu kontrol edemem. Dalgınlığına gelebilir. Bu yüzden iPhone almanın daha mantıklı olacağını düşündüm.
Ayrıca kendi kullandığım Xiaomi Note 8 Pro bir süredir güncelleme almamasına rağmen hala daha akıcı bir şekilde kullanıyorum. Tabii ki güncelleme almasa da olur kafasına girmiyorum ama çok da büyük bir eksi olacağını düşünmüyorum.

Hiç bildiğim şeyler değil hocam.

Pro kesinlikle çok fazla olur babam için. Kendime alabileceğim bir cihaz mesela 13 Pro benim nezdimde. Düz bir model olarak 11 veya 12 diye düşünmüştüm, çok fazla vakit harcamadığı, çok fotoğraf çekilmediği veya telefonu fazlasıyla yoracak şeyler yapmayacağı için. 13'e kadar çıkmaya gerek var mı sizce?

iPhone telefonlara da virüs girebiliyor bilginiz olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı