İkinci El Klavye ve Fare Alınır mı?

@FantastikTürk 2. el ürün alırken ilk bakman gereken şey garantisinin olması ve ürünün sağlam olmasıdır. Alırken mutlaka test et, ayrıca hijyen açısından pek takıntın yoksa al, varsa da alma. İçine sinmezse de alırsın mis gibi temizlik yapıp kullanırsın.

"Temizlik İmandan Gelir" sözü boş yere söylenmemiştir.

Peki nasil test etmem lazim?
Bir de uygun bulurasam Lite L de alabilirim belli olmaz.
Klavyenin ilk başta görünümüne bakarsın, tozlu mu, kırılmış yerleri var mı, pislik mi dolu diye. Sonra bütün tuşlara basarsın çalışıyor mu diye, ardından da emin olmak için beyzbol sopası misali masanın kenarına vurmak suretiyle(!) test edebilirsin.

Gerekli temizliği yapıldıktan sonra neden alınmasın. Tabii sağlam ve sorunu yok ise.

3 senedir kullandığım klavyemin üzerine az kola döktüm 1 hafta önce. Tüm tuşların "ip tekniği" ile çıkardım temizledim. Tertemiz oldu. Düşündüğüm kadarda içi pis değiş idi. Yani düşünün 3 senedir kullanıyorum, düşününce bir torba çöp çıkar diye düşünüyorsunuz ama çıkmıyor. Tabii bu klavyeden klavyeye değişebilir. (Tuş aralıkları yüzünden.)

Kullandığım klavye;
LOGITECH G510 GAMING KEYBOARD - TR LAYOUT - Vatan Bilgisayar

Nasıl kontrol edilir?
Klavyede her tuşu test edersiniz. Farede ise klik testi yaparsanız. Her kliğin bir ömrü vardır. Tıkladığınızda klik sesi gelmiyor ise o klik neredeyse ömrünü doldurmuştur. Mouse kaliteli ise bu klik kolayca değiştirebilir. Ama ucuz bir mouse ise uğraşmaya değmez.

Kullandığım Mouse;
LOGITECH PERFORMANCE MX (DARKFIELD) MOUSE - Vatan Bilgisayar
Bir kez sol kliğini değiştirdim.

Not: 2.el kulaklık bende tavsiye etmiyorum. Yapısı gereği temizlenmesi olanaksız yerleri var. Ayrıca bu zamana kadar 2. el ürün almadım.

İp Tekniği;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Saçma sapan yorum yapanlar doluşmuş. Neden alınmasın ki? Hijyen mi cidden? Siz ikinci el araba da almayın, toplu taşımaya da binmeyin o zaman bu mantıkla, çok mu hijyenik oluyor sanıyorsunuz? Bakımlı bir şekilde baktıysa ekipmanlarına gayet alınır, bakımdan kastım pırıl pırıl olması değil. Tuşların sağlamlığı, şekli şemali yani böyle bakınca sırıtmayan bir ürün kastediyorum. Benim bilgisayar ekipmanı sattığım çok oldu ve hiçbiri ''kardeşim verdiğin ürünler sorun çıkartıyor'' tarzında bir dönüş yapmadı, ne bu hijyen merakı anlamadım. Hijyen takıntılı biriyseniz kulaklık sorun olabilir. Onun da çözümü var; kulak içi kulaklık almazsınız, kulak üstü kulaklık alıp kulaklık kılıflarını değiştirdiğinizde hiçbir sorununuz kalmaz.

Ayrıca; klavye temizliği sandığınızdan daha kolay. Tuşları çıkarmana bile gerek yok. Evde hava kompresörün yoksa gidiyorsun herhangi bir oto yıkamacıya ve hava kompresörlerini kullanmayı rica ediyorsun. Ben kasayı da böyle temizliyorum, ekipmanları da.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…