İkinci el laptop alınırken nelere dikkat edilmeli?

Bütçe
26.000

AlperrD

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar masaüstü bilgisayarımı satmayı düşünüyorum satıp laptop alacaktım ama fiyatlar uçmuş. Ben de kendi şehrimden ikinci el temiz garantili bir laptop almayı düşünüyorum. İçi açılmamış olmasına dikkat edeceğim ama nasıl anlıyacağım bilemiyorum. Bir de garantisi olması bana alınabilir olduğunu hissettiriyor, sizce garantisi olan içi hiç açılmamış olan temiz bir laptop alınır mı? Bir de başka neleri kontrol etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar masaüstü bilgisayarımı satmayı düşünüyorum satıp laptop alacaktım ama fiyatlar uçmuş. Ben de kendi şehrimden ikinci el temiz garantili bir laptop almayı düşünüyorum. İçi açılmamış olmasına dikkat edeceğim ama nasıl anlıyacağım bilemiyorum. Bir de garantisi olması bana alınabilir olduğunu hissettiriyor, sizce garantisi olan içi hiç açılmamış olan temiz bir laptop alınır mı? Bir de başka neleri kontrol etmeliyim?
Sahibi temiz kullanmış ise alınır yakın tarih modeli ise, onun dışında bazı istisnalar hariç alma taraftarı değilim.

Bazı laptoplar oluyor çok az kullanılmış sıfır ayarında. Adam alıyor sonra birkaç ay sonra donanımdan pişman olup satıp üst donanımlı laptopa geçiyor. Eğer emin olursan böyle olduğuna o zaman net alınır işte. Onun dışında uzun süre kullanılmış ikinci el laptop,telefon,klavye,hoparlör vs hiçbir elektronik cihazı almam ben.

İçi açılmamış olmasına dikkat edeceğim ama nasıl anlıyacağım bilemiyorum.

Çoğu üreticinin taban altında güvenlik etiketi olur. Yoksa, tahrip edilmişse açılmış sayabilirsin.
Mağazadan alacaksınız iade seçeneği olan satıcıları tercih edin.
Garanti ve ürünün size ait olduğunu ispatlayan fatura gibi sözleşme almaya bakın.
Tüm alışveriş yüz yüze olmalı bence.
Fiziki inceleme ardından, hoparlör, menteşe, USB, varsa SD yuvası, Thunderbolt, güç girişi kontrol edin. Sentetik testleri yapmanız elzem. (Cinebench 23, bir kısmı Steam ücretsiz 3D mark üzerinden time spy, fire Strike. Gibi, SSD hız ve sağlık, 10-15 dk AIDA64 stres testi. Hepsini HWiNFO ile izleyebilirsiniz)
Yüksek bütçeli ürün alacaksınız işi daha sıkı tutup ilave testler ve vakit varsa oyun testi bakabilirsiniz. Tüm sentetik sonuçlar ürünün durumu, yazılım, ortam sıcaklığıyla doğru orantılı + - değişir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı