İkinci el Xbox almak

muratzaydin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ikinci el Xbox alacağım, sorunu olup olmadığını vs. nerede kontrol edebilirim? Ne yapabilirim? Ürün elime geçince nasıl bir kontrol aşamasından geçirmem lazım? Haliyle elinden teslim alacağım için ürünü ödeyemeyeceğim. Ne yapmam lazım? Adam adamdan video vesaire izlerken ne yapmasını isteyeyim?

Cihazın modelini net öğren, seri numarasını iste, ayarlardan gösterdiği ekran görüntüsünü atmasını söyle. Çalıntı olma ihtimaline karşı bir de garantisi olup olmadığını sor, faturası varsa ekstra güvence olur.

Videoya gelirsek, adamdan bir video çekmesini iste ama sadece "konsolu aç" demek yetmez. Önce kutunun içini göstersin, kablolar eksiksiz mi? sonra xbox'ı fişe takıp açsın, xbox logosu düzgün mü geliyor bak. Açılış süresi çok uzunsa sistemde sıkıntı olabilir. Fan sesini iyi dinle, anormal bir uğultu varsa cihazın içi toz dolmuş ya da fan arızalı olabilir. Bir oyun başlatmasını söyle, mesela forza, fifa, gta gibi biraz yük bindiren bir oyun açsın. Oyuna girerken kasıyor mu, donuyor mu kontrol et. Ayrıca internet bağlantısını test etsin, kablosuz bağlanabiliyor mu? Kol bağlantısını da kontrol ettir, bluetooth veya kabloyla bağlarken sorun çıkıyor mu? Eğer diskli modelse kesinlikle bir oyun diski takmasını iste, sesli çalışıyorsa ya da okumuyorsa disk okuyucuda sıkıntı vardır.

Elden teslim alırken cihazı eline al ve iyice incele. Köşelerde çatlak var mı, çizikler fazla mı? hdmi, usb ve güç girişlerini gözünle kontrol et, yamuk duruyor mu? Konsolu bir prize takıp kendin aç. Açılınca hemen ayarlara gir ve depolama kısmından kaç gb olduğunu doğrula, adam sana 1 tb diyorsa ama 500 gb çıkıyorsa sıkıntı var. Fanı elini yaklaştırarak hisset, aşırı sıcak mı çalışıyor? Çok ısınıyorsa ya fan tıkalı ya da termal macunu ölmüş.

Kontrolcüyü eline al, bütün tuşlara bas, joystickleri yavaşça çevir ve bırak, yerine düzgün dönüyor mu? Dönmüyorsa drift vardır ve kullanırken seni kanser eder. D-pad ve tetik tuşlarına da bas, içerden yay sesi geliyor mu? Bazen iç mekanizma bozuk oluyor ama dıştan belli olmuyor. Bir de xbox'ı sıfırlamasını iste, zaten sifirlayacaktır ama aksi olursa yani içinde başkasının hesabı olursa ban yeme riski var. Adam "ben sonra silerim, sonra sıfırlarım" falan derse vazgeçmeyi düşün.

Garantisi olup olmadığını.

Hocam garantisi yok yüksek ihtimal uzun süre önce alınmış.

Bir de Xbox'ı sıfırlamasını iste, zaten sifirlayacaktır ama aksi olursa yani içinde başkasının hesabı olursa ban yeme riski var. Adam "ben sonra silerim, sonra sıfırlarım" falan derse vazgeçmeyi düşün.

Bunu anlamadım hocam almadan önce illaki adama sıfırlamasını mı söyleyeyim? Yoksa almayayım mı? Bunu bilmiyordum teşekkürler.

Onun dışında parayı verdikten sonra deneme şansım olacak yani kendim test etme şansım olmayacak video isterken düzgün bir oyunda fandan ses geliyor mu onu kontrol ettireceğim sonra gamepadde bazı testler yapmasını isteyeceğim anladığım kadarıyla onun dışında ayarların ekran görüntüsünü atma işini anlamadım hocam.

Bunu anlamadım hocam almadan önce illaki adama sıfırlamasını mı söyleyeyim? Yoksa almayayım mı? Bunu bilmiyordum teşekkürler.
Eğer sıfırlamaz ise unutma, söyle diye yazdım hocam. Sıfırlanmadan alma konsolu.
Onun dışında parayı verdikten sonra deneme şansım olacak yani kendim test etme şansım olmayacak video isterken düzgün bir oyunda fandan ses geliyor mu onu kontrol ettireceğim sonra gamepadde bazı testler yapmasını isteyeceğim anladığım kadarıyla onun dışında ayarların ekran görüntüsünü atma işini anlamadım hocam.
Hocam elden almayacak mısınız? Neden test edemeyeceksiniz ki?

Ayarlarda seri numarası, sürüm kodu vs. gibi şeyler yazar onun ekran görüntüsünü iste demek istemiştim.

Hocam elden almayacak mısınız? Neden test edemeyeceksiniz ki?

Hocam elden alacagım da bir kafede vs nasıl test edeyim ki? Adamdan test için video isteyeceğim sadece elimden gelen bu. Başka ne yapabilirim?

Başka dikkat etmem gereken husus var mı hocam. Teşekkür ederim.

Hocam ek olarak model derken neyi kastettiniz? Xbox Series S işte ekstra bir şey mi lazımdı?

Hocam elden alacagım da bir kafede vs nasıl test edeyim ki? Adamdan test için video isteyeceğim sadece elimden gelen bu. Başka ne yapabilirim?

Başka dikkat etmem gereken husus var mı hocam. Teşekkür ederim.

Hocam ek olarak model derken neyi kastettiniz? Xbox Series S işte ekstra bir şey mi lazımdı?
Hocam adamın evinde test edemez misin? Müsaitse, ben öyle yapmıştım çünkü konsolumu aldığımda. Elden görmek, test etmek videodan görmekten çok daha iyi ama imkanın yoksa video da olur.

Model dediğim, Xbox Series S'in seri numarası. Konsolun arkasında yazar genelde. O da önemli. Satıcıdan onu atmasını isteyin sonra o seri numarasını internette araştırın kronik sorunu vs. var mı diye. Demek istediğim buydu.

1 Nisanda ben de satın aldım. Alırken kullanıcıdan değil de dükkandan aldım aldığım yerde deneme imkanı da sundu satıcı bayağı güzel çıktı ürünüm iki kol ile 11.800 ödedim. Yani benim baktığım ürünün dış görünüşü, vidaları açılmış mı diye baktım bir de oyun ve ısı performansına baktım. Kollarda da tuşların basıp basmama durumu ve drift sorunu var mı ona baktım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı