İkinci el yurt dışı iPhone 13/14 Pro almak için hangi adımlar izlenmeli?

sublimes

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Otomotiv ve Emlak
Vergisiz iPhone vaadi pek olacak gibi durmuyor. İkinci el yurt dışı almayı planlıyorum. 13 Pro veya 14 Pro'yu yurt dışı satın almak mantıklı mıdır? Ayrıca ikinci el açılmamış alacağım için bunu kayıt ettirirken hangi adımları izleyeceğim? Kendi pasaportum yok fakat bir yakınım 1 hafta önce Gürcistan'a gitti, onun adına kayıt yaptırabilir miyim? Konu hakkında bilgim yok aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence yurt dışı alacaksan sıfır almalısın. Çünkü telefonun zaten IMEI kayıtsız 4 ay normal SIM + 4 ay eSIM ile toplam 8 ay kullanım süresi var. Bu süreyi senden öncekiler kullanırsa telefonu sen kullanamazsın. Sene başında da süre yenileniyor. Şimdi alacak olsan 8 ay sonra zaten yılbaşı gelmiş olacak. Yani toplam 16 ay kullanmış olursun. 16 ay sonra satıp bir üst model alıp aynısını yapabilirsin veya pasaportun varsa kendinde açtırabilirsin. Yakının üstüne yapman bir tık riskli olabilir. Bende şahsen ortalama 15k ya iPhone 13 alıp bu şeklilde kullanmayı düşünüyorum.

Bence yurt dışı alacaksan sıfır almalısın. Çünkü telefonun zaten IMEI kayıtsız 4 ay normal SIM + 4 ay eSIM ile toplam 8 ay kullanım süresi var. Bu süreyi senden öncekiler kullanırsa telefonu sen kullanamazsın. Sene başında da süre yenileniyor. Şimdi alacak olsan 8 ay sonra zaten yılbaşı gelmiş olacak. Yani toplam 16 ay kullanmış olursun. 16 ay sonra satıp bir üst model alıp aynısını yapabilirsin veya pasaportun varsa kendinde açtırabilirsin. Yakının üstüne yapman bir tık riskli olabilir. Bende şahsen ortalama 15k ya iPhone 13 alıp bu şeklilde kullanmayı düşünüyorum.
Hocam ikinci elden kastım açılmamış kutu telefonlar veya 1-2 hafta kullanılmış olanlar. Bu 4 ay normal sim olayı ne zaman başlıyor? Telefonu başlattığımızda mı yoksa hat taktığımızda mı? Ayrıca yakınım dediğim de öz ablam ve zaten şu anki hattım da onun adına. Ordan yana ne gibi bi sıkıntı olabilir?

Bence mantıksız ama çok uygun fiyata alındıysa olabilir kayıt için hat sahibinin pasaportu olması gerekiyor.
Bu şekilde düz 13 fiyatına 13 Pro alabiliyorum. Bence güzel fiyat.

Hocam ikinci elden kastım açılmamış kutu telefonlar veya 1-2 hafta kullanılmış olanlar. Bu 4 ay normal sim olayı ne zaman başlıyor? Telefonu başlattığımızda mı yoksa hat taktığımızda mı? Ayrıca yakınım dediğim de öz ablam ve zaten şu anki hattım da onun adına. Ordan yana ne gibi bi sıkıntı olabilir?

Bu şekilde düz 13 fiyatına 13 Pro alabiliyorum. Bence güzel fiyat.

Bide telefonu satarken sıkıntı oluyor ve garantisi gidiyor bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı