Aysenurr35
Decapat
Daha fazla
Evet bırakılabilir. Ben de 2. mezunum şu an. Çok daha iyi sıralamalar yapabilirsin. Ancak şu an mezun moduna girme.Liseyi çok kötü bir okulda okudum, arkadaş çevrem iyi değildi ve derslerle hiç alakam yoktu sadece boş boş okula gidip geliyordum. YKS sonucumla yüzleşince çalışmanın önemini anladım. Bu benim ilk mezun yılımdı, sıfır temelle ve çalışma alışkanlığı olmadan zor bir yolculuğa başladım. Çalıştım ve TYT'de 60-70 nete, AYT'de belli bir seviyeye geldim. Bu netlere ulaşmak başkalarına düşük gelebilir, ama benim için hayal gibiydi. Çünkü 12.sınıfta bile bildiğim tek şey dört işlemdi. Yine de hedeflerim büyük, bu yüzden muhtemelen ikinci kez mezuna kalacağım. Geçmişte hiç çaba göstermediğim için bir kez daha denemeyi hak ettiğime inanıyorum, bu sene temel attım artık daha hazır hissediyorum.
Ancak ailem ve çevremdekiler sürekli baskı yapıyor, başarısız olacağımı söylüyorlar. İnsanlar beni kendi çocukları ile kıyaslayıp küçümsüyorlar. Ailem de öyle netlerimi küçümsüyor, beni başkalarının çocuklarıyla kıyaslıyorlar. Onların çocukları 90 netle başladı diyorlar, ama anlamıyorlar ki ben onlarla aynı noktadan başlamadım. Onların çocukları iyi liselerden mezun, temelleri çok sağlam, ben ise en en en dipteydim. Evet geçmişte çalışmamak benim hatamdı ama böyle kıyaslamalar moralimi bozuyor ve umutlarım sarsılıyor gibi.
Sizce ikinci kez mezuna kalmamalı mıyım? Gerçekten başaramaz mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim ve uzattığım için kusura bakmayın
bir tanıdığım 3 kez mezuna kaldı, 4.kez sınava girdi, şuan tıp 1.sınıf öğrencisi.Liseyi çok kötü bir okulda okudum, arkadaş çevrem iyi değildi ve derslerle hiç alakam yoktu sadece boş boş okula gidip geliyordum. YKS sonucumla yüzleşince çalışmanın önemini anladım. Bu benim ilk mezun yılımdı, sıfır temelle ve çalışma alışkanlığı olmadan zor bir yolculuğa başladım. Çalıştım ve TYT'de 60-70 nete, AYT'de belli bir seviyeye geldim. Bu netlere ulaşmak başkalarına düşük gelebilir, ama benim için hayal gibiydi. Çünkü 12.sınıfta bile bildiğim tek şey dört işlemdi. Yine de hedeflerim büyük, bu yüzden muhtemelen ikinci kez mezuna kalacağım. Geçmişte hiç çaba göstermediğim için bir kez daha denemeyi hak ettiğime inanıyorum, bu sene temel attım artık daha hazır hissediyorum.
Ancak ailem ve çevremdekiler sürekli baskı yapıyor, başarısız olacağımı söylüyorlar. İnsanlar beni kendi çocukları ile kıyaslayıp küçümsüyorlar. Ailem de öyle netlerimi küçümsüyor, beni başkalarının çocuklarıyla kıyaslıyorlar. Onların çocukları 90 netle başladı diyorlar, ama anlamıyorlar ki ben onlarla aynı noktadan başlamadım. Onların çocukları iyi liselerden mezun, temelleri çok sağlam, ben ise en en en dipteydim. Evet geçmişte çalışmamak benim hatamdı ama böyle kıyaslamalar moralimi bozuyor ve umutlarım sarsılıyor gibi.
Sizce ikinci kez mezuna kalmamalı mıyım? Gerçekten başaramaz mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim ve uzattığım için kusura bakmayın
Kendi tecrübelerime dayanarak, puanını en fazla 20-30 puan kadar yükseltebileceğini düşünüyorum. Bu bir daha mezuna kalmamanı öneririm.
Liseyi çok kötü bir okulda okudum, arkadaş çevrem iyi değildi ve derslerle hiç alakam yoktu sadece boş boş okula gidip geliyordum. YKS sonucumla yüzleşince çalışmanın önemini anladım. Bu benim ilk mezun yılımdı, sıfır temelle ve çalışma alışkanlığı olmadan zor bir yolculuğa başladım. Çalıştım ve TYT'de 60-70 nete, AYT'de belli bir seviyeye geldim. Bu netlere ulaşmak başkalarına düşük gelebilir, ama benim için hayal gibiydi. Çünkü 12.sınıfta bile bildiğim tek şey dört işlemdi. Yine de hedeflerim büyük, bu yüzden muhtemelen ikinci kez mezuna kalacağım. Geçmişte hiç çaba göstermediğim için bir kez daha denemeyi hak ettiğime inanıyorum, bu sene temel attım artık daha hazır hissediyorum.
Çalışmazsanız başaramazsınız tabii ki. İlk 3 mezun senesinde yatıp 4. senesinde kazanan da var, tekte kazanan da var. Herkesin hayat hikayesi farklı. İradenize ve kendinize güveniyorsanız çok iyi sonuçlar elde edebilirsiniz, neden olmasın?Gerçekten başaramaz mıyım?
Bu arada, birazcık motivasyon amaçlı birazcık da ufkunuzu genişletecek bir şey söyliyim size; çevrenizdeki kişilerin sizin hakkında olumsuz şeyler söylediği zaman dilimi, hayatınızın bütününü düşündüğünüzde bir hiç. Allah uzun ömür versin, 80 sene yaşadığınızı düşünün. Seneler sonra siz hedeflerinize ulaştığınızda insanların bu dedikleri hiçbir hüküm ifade etmeyecek, hepsi unutulup gidilecek. Varsın günde 10-15 dakika size laf atsınlar, haklısın de geç. Geçmişte çok yoğun çalışarak hazırlandığın bir sınavı düşün. Birkaç gün yoruldun ama sınav sonrasında bitti gitti. Hala etkisini yaşıyor musun? Hayır, unuttun gitti. Bunu da öyle düşün.Ancak ailem ve çevremdekiler sürekli baskı yapıyor, başarısız olacağımı söylüyorlar. İnsanlar beni kendi çocukları ile kıyaslayıp küçümsüyorlar. Ailem de öyle netlerimi küçümsüyor, beni başkalarının çocuklarıyla kıyaslıyorlar. Onların çocukları 90 netle başladı diyorlar, ama anlamıyorlar ki ben onlarla aynı noktadan başlamadım.