İkinci RAM'e 2400MHz 16GB RAM vs 2x8 3200MHz RAM

DennYEZ

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Anakart: ASUS PRIME B460M-A
-İşlemci: i7-10700f İşlemci+Dark Freezer x90 Fan
-Ram: Kingston Hyperx Fury 2x8GB 3200MHz DDR4
-Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060Ti
-SSD: Samsung 970 Evo Plus
-Kasa: Frisby FC-8865G 3 Fan Usb 3.0 Midi Tower Kasa
-Ekran: ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD
-PSU: Cooler Master 650w 80+
Meslek
Kontrol & Otomasyon Mühendisliği Lisans Öğrencisi
Bende şu anda Kingston Hyperx Fury 16GB single-channel 2400MHz RAM var. Ara sıra BF5 ve Warzone gibi oyunlarda FPS düşüşleri ve takılmalar oluyor ve bunun single-channel RAM'imden dolayı olduğunu tahmin ediyorum. Bir 2400MHz 16GB ram daha alıp -toplamda 32GB RAM'e sahip olacağım- dual-channel yapsam mı daha iyi olur yoksa elimdeki RAM'i de söküp 2x8 3200MHz RAM alsam mı?

Hocam ramlerin markası hakkında pek bir bilgim yok. Kingston olabilir ama. Aldıktan sonra ufak bir memory timing OC yapabilirsiniz.
Tamamdır, bu arada alakasız olacak ama işlemci fanı ile ilgili de bir başlık açtım çünkü galiba RAM ile ilgili değil sorun. Warzone gibi oyunlarda işlemcimin ısısı artınca hızı düşüyor ve takılıyor oyun. İlk önce bu problemi çözeceğim galiba. Başka konu açtım o yüzden. Teşekkürler yardımınız için.

Tamamdır, bu arada alakasız olacak ama işlemci fanı ile ilgili de bir başlık açtım çünkü galiba RAM ile ilgili değil sorun. Warzone gibi oyunlarda işlemcimin ısısı artınca hızı düşüyor ve takılıyor oyun. İlk önce bu problemi çözeceğim galiba. Başka konu açtım o yüzden. Teşekkürler yardımınız için.
Hocam undervolt yapın. İşlemci hızını 0.1 ghz düşürün. Kasayı temizleyin. Hava alacak bir yere koyun.

Hocam undervolt yapın. İşlemci hızını 0.1 ghz düşürün. Kasayı temizleyin. Hava alacak bir yere koyun.
Undervolt nasıl yapılır nereden bakabilirim rehber var mıdır forumda?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı