İktidar değiştiğinde Türkiye Avrupa Birliği'ne girebilir mi?

İktidar değiştiğinde de, yeni gelen lidere göre girip, girmeyeceğimiz değişir. Gelen kişinin laik bir kafada olması gerekiyor. Her işine din karıştıran birisi gelirse, işimiz zor.
 
Önceki iktidarlar uzun vadeli devlet planlarını ayaklar altına almazdı. Çok yavaş yürüyen başvuru süreçleri, dönem dönem hız kazanırdı. Türkiye'yi, aslında daha kullanışlı bir pazar haline getirmekle sonuçlanan, "tarihi" atılımlar yapılırdı ama Türkiye'yi kapıda bekletme durumu korunurdu. Bu kısmi onur kırıcı duruma son vermek ve dik durma kandırmacaları ile kara listeye alındığımızı düşünüyorum. S400 veya F35 için kapılarda beklerken ki duruşumuz daha mı dik sanki? Devlet işleri popülizmle ilerlemez. Gücün yoksa başını eğersin, eğdirirler. Alternatiflerin; uçak düşürüp elçi öldürerek kendine S400 cezası kestirmek, F35 kapılarında perişan olmak, mülteci sorunu altında ezilmekse "Avrupa kapılarında beklemek" gibi bir acı şerbeti içmekten gocunmayacaksın. Bu konuları halk değerlendirmez, ortak bir devlet aklı on yıllarca yüz yıllarca kovalar.
 
Bu iktidar yokken de giremiyorduk, bir şeyin değişeceğini sanmıyorum.
Olay kim yönetiyor değil aslında, nasıl yönetiyorda. Türkiye hiçbir zaman Avrupa ülkelerinin klasmanına çıkamadı. Hiçbir zaman yeterli güveni veremedi dünyaya. Hiçbir zaman içimiz yeterince istikrarlı olmadı, ekonomimiz güven vermedi. Çürümüş adalet sistemimiz küllerinden doğsa, hukuk tekrar üstünlük kazansa, ekonomi silkelense alınmamamız için bir neden göremiyorum ben.
Gücün yoksa başını eğersin, eğdirirler.
Olay bu aslında. Türkiye hiçbir zaman Avrupa'nın yanında isteyebileceği bir güç olmadı, hep ayak bağı olarak gördüler bizi.
 
Detaylı bir araştırmayla Avrupa Birliği'nin olumsuz, Türk Devletleri Teşkilatı'nın ise olumlu yönde ilerlediğini görebiliriz. Bu yüzden merak etmeyin, Avrupa Birliğinden daha iyisi bizi bekliyor.
Gökkuşağının dibine gidince altın sandığı bulacağına da inanıyor musun? :D Rusya varken olmayacak duaya amin demeye devam edin, güzel hayalleriniz var da... Sadece hayal işte.
 
İmkansız, onların gözünde Türk denildiğinde ya böylesin:
Eki Görüntüle 1234535
veya böylesin:
Eki Görüntüle 1234537
Ne pahasına olursa olsun bizi bir şekilde kendilerinde soyutluyorlar ve dışlıyorlar, bazen oldukça mantıklı argümanları varken bazen "gO mOngLIa" demekten ileri gidemiyorlar. Ayrıca sürekli dinimizden dolayı ayrım yapıyorlar.
Sadece bunlar değil. Şimdi bir çok insan "he he kesin öyledir" diyecek ama medyadaki haberlere inanan insanlarla tartışmam zaten. Türk deyince hala korkuyorlar. Türklerin bir araya gelirse neler yapabileceğini tarihten iyi öğrendiler ve buna karşı önlemlerini aldılar. Aslında iktidar "Avrupa bizden korkuyor" dediğinde bunu anlatmaya çalışıyor ama kendi yaptığı icraatı başka partiye kaptıran bir iktidardan bahsediyoruz. Bunu da açıklayamamaları gayet normal.
Gökkuşağının dibine gidince altın sandığı bulacağına da inanıyor musun? :D Rusya varken olmayacak duaya amin demeye devam edin, güzel hayalleriniz var da... Sadece hayal işte.
Kısa bir hatırlatma yapayım. Suriye'de Rusya vardı ve harekat yapmamızı istemiyordu. Ermenistan'ın koruyuculuğunu da Rusya yapıyordu. Hani Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan var ya, he işte onu. Rusya'nın Türk devletleri üzerindeki baskıyı kaybettiğini göremiyorsanız söyleyecek sözüm yok. Zorla Rusça öğretilen bazı Türk ülkelerinde Rusça 2. dil olmaktan çıkarıldı ve yerine Türkçe eklendi. Bilginize.
 
Rusya'nın Türk devletleri üzerindeki baskıyı kaybettiğini göremiyorsanız söyleyecek sözüm yok.
O devletlerin dibinde Rusya varken, bu kadar uzaktaki ve hem siyasi hem askeri gücü zayıflamış olan Türkiye ile birlik olacağı masalına inanıyorsan devam et. Ruslar o oyunu her zaman bozar, Osmanlı gibi çökmek istiyorsanız buyurun deneyin tekrar. :D Tarihten ders almak hiç yok diyeceğim de, tarih bilginiz olmadan ders alamıyorsunuz zaten.

Kurtuluş mücadelesinde neden hayalperest değil de gerçekçi olan kazandı diye düşünmemeye devam edin. Senin daha dibindeki Doğu Akdeniz kaynaklarındaki talebin bile umursanmıyor, gemini kenara çekiyorsun 2-3 atar yaptıktan sonra. Türki devletlerle hayali turancılık oynamaya devam edin, şu anda Azerbaycan bile İsrail varken bizimle birlik olmayı seçmez. Farkında değilsiniz. Hayalperestler...

Ayrıca diğer Türk devletlerinin ekonomik/siyasi gücü ne ki onlarla birlik olsan bile Avrupa'dan ve diğer birliklerden daha yüksek konuma geleceğinizi zannediyorsunuz?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı