İktidar değiştiğinde Türkiye Avrupa Birliği'ne girebilir mi?

Açlıktan kırılandan kastınız dünyanın gelişmiş ülkelerinde de bulunan evsiz insanlarsa cidden üzücü bir yorum bu.
ABD'deki bir evsizden daha düşük alım gücüne sahipsin şu anda. 🤣 Onların çoğunun iflas ettikten sonra sokakta kalmak istemesinin nedeni o borçları ödemek zorunda kalmamak. Bağışlar, yardımlar ve ücretsiz imkanlarla onların senden kötü durumda olduğu tek konu bir evde düzenli yaşamıyor olmak. Git ceplerine bak, onların sadakayla aldığı iPhone'u alamıyorsun şu anda. Ailenin evi falan yoksa zaten tamamen daha kötü durumdasın.
 
Konu başlığını oluşturan etmenin çok bir şey ifade etmediğini düşünüyorum. Önemli olan global düzeyde bir eğitim, sanayi, teknoloji seviyesi yakalayıp atılım sağlamak. Yoksa Avrupa Birliği'ne girip Diyanet'e para saçtığınız sürece bir anlamı olmayacaktır. Siz bunları yapsanız asıl Avrupa ülkeleri yanınızda olmak isteyecektir.
 
Son düzenleme:
Çok güzel tartışıyorsunuz da şu kısmı görünce soğudum yahu. Açlıktan kırılandan kastınız dünyanın gelişmiş ülkelerinde de bulunan evsiz insanlarsa cidden üzücü bir yorum bu. İşi olan kimsenin açlık çektiğini görmedim ve umarım görmem.
Oranlara vuralım. Gelişmiş ülkelerde evsiz veya aç kişilerin sayısı nüfusa göre oranla çok azdır. Birkaç tanedir. Gelişmiş ülkelerde her haber sayfasında "zam", "işsizlik" gibi kelimeleri görmezsiniz. Gelişmiş ülkelerde halkının 50% civarı asgari ücretle çalıştığını göremezsiniz. Asgari ücretle çalışsa dahi o ülkedeki açlık sınırının üstünde yani kendi temel ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı çektiğini göremezsiniz. Gelişmiş ülkelerde kamera karşısında "geçinemiyoruz" diye feryat eden halkı göremezsiniz.
 
Arkadaşlar genel itibariyle güzel tartışmaydı. Mantıklı yorumlarıyla eşlik eden herkese teşekkürler. Tek başıma hepinize cevap vermemin kafamı karıştırmasının yanı sıra tartışmayı da tadında bırakmamız gerektiğini düşünüyorum. İyi geceler.

*Bilgisi yorum yapan arkadaşların yazdıklarından ibaret olanlar; evet verecek cevabım olmadığı için kaçıyorum. Buna inanıp mutlu mesut uyuyabilirsiniz.
 
Bu kadar kayıtlı, kayıtdışı göçmenler altında istila edilmiş bir ülkeyken iktidar değişse bile gireceğimiz tek yer Arap Birliği olur.

Avrupa için en büyük sorunlardan birisi zaten göçmenler, bir de Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne alıp göçmenlere altın tepsiyle Avrupa transferi mi sunacaklarını sanıyorsunuz ? :)

Avrupa Birliği hayalleri 2000'lerin başında bir nebze gerçekçi geliyordu, şuan o kadar uzak ki... Tamamen kopmuş durumdayız.
 
Söylemek istediğim şu: biz vuramıyoruz ama onlar da vuramıyor. Öyle vurmak kırmak kolay değil. Batırılacak bir kayıktan başlayıp dünya savaşıyla sonuçlanabilecek bir durumdayız.
Bakış açın baştan yanlış. Savaş daha büyük sorun oluşturur. Ordular her zaman savaşmak için değil, çoğu zaman caydırmak, savaşla tehdit edebilmek için vardır. Senin Türkiye olarak Fransa'yla (dolayısıyla diğer NATO ülkeleri ve Yunanistan'la) savaşabilecek gücün var mı? Aynı zamanda Suriye'de, Irak'ta ve Libya'da askerin varken hele hele? Savaş dışında bir yaptırım gücün var mı? De ki sen Akdeniz'e girersen senin ekonomini mahvederim. Diyebilir misin? Elinde ne koz var Fransa'ya karşı? Hadi diyelim var bu kadar gücün. Türkiye'nin sağa sola ne kadar esip gürlediğini ama birçok dediğini de yuttuğunu hepimiz biliyoruz. Ee, itibarın mı kalmış da senden korksunlar, çekinsinler? Türkiye'nin askeri ve yaptırım gücünü fazla büyütüyorsunuz.
 
@Kimse, Rus uçağı vurulduktan sonra Cumhurbaşkanı'nın Rusya'ya gidip özür dilemesi geldi aklıma. Hatta dalga geçer gibi sayaç tutmuştu(Uçak olayıyla alakası yok) Rus televizyonu Cumhurbaşkanı'nı ne kadar beklettik diye... O kadar bizi alaya alabiliyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Türkiye'nin Ab'ye girememesi sadece mevcut iktidarın sorunu değil ki, aslında bakarsan belki de uyum sürecinde en çok faaliyet formaliteden de olsa bu iktidar döneminde gerçekleşti. Türkiye kurulduğu günden bu yana gerek yurt dışına gönderdiği gurbetçilerin avrupalılar üzerinde bıraktığı iğrenç görüntü, gerek OECD ülkeleri arasındaki istikrarsızlığı, küresel olaylarda kendisine tanınan imtiyazlara rağmen vaadlerini yerine getirememesi gibi pek çok farklı konuda ab kapılarını kendine zaten yıllardır kapatmış halde. Halk bugün yozlaşmış halde, hukuk adalet yok diyeceğiz ancak 1980'lerde de gayet yozlaşmış ve adaletsiz bir haldeydi. Özellikle son dönemki askeri, siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkla artık hiç imkanı kalmadı. Şimdi gelelim iktidar değişirse kısmına, sence mevcut rejimin yerine gelmek isteyen diğer ihtiyarlar mı bizi değiştirecek? Bence değiştiremeyecek, çünkü hepsi okul başkanlığı seçiminde bahçeye havuz yaptıracağını iddia eden öğrenciden farksız. Avrupalılar medeniyete giderken biz ısrarcı bir şekilde medeniyetten dönüyoruz. Bu saatten sonra sadece uyum süreçleri ile kendimizi düzeltmeye çalışırız fazlası olmaz.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı