İlaçlar uykumu getiriyor

concerta

Kilopat
Katılım
4 Aralık 2018
Mesajlar
4.331
Makaleler
11
Çözümler
23
Merhaba. 3 tane psikaytri hapı kullanıyorum en büyük yan etkileri de uyku, bu yüzden gün içinde kendimi yorgun bitkin hissediyorum, ne yapmam gerekiyor zinde kalmam için?
 
Aynı sorunları yaşıyordum. Doktor ban bir ilaç daha vermişti ismini hatırlamıyorum. Onu kullandıktan sonra rahatlamıştım. Doktorunuza söyler iseniz yardımcı olur size.
 
Hapların reçetelerinde ne gibi yat etkileri oluyor okumanızda fayda var. Belki vücudunuzun desteklemediği bir hap kullanıyorsunuzdur ya da yan etki yapmıştır. Bende Selectra kullanıyordum ve bacaklarımı hissetmiyordum resmen. Sonra bırakmaya karar verdim ve şu an bomba gibiyim. :D
 
Psikiyatrinin haricinde bir Psikolojik Danışman ya da Psikolog ile görüşüp sorununuzu onlarla çözmeye çalışmayı deneyebilirsiniz. Böylelikle o ilaçları kullanmadan da sağlıklı bir hale gelebilirsiniz belki.
 
Öncelikle psikiyatristiniz sırf verdi diye içmemek gerekiyor. Acaba o haplara sizin gerçekten ihtiyacınız var mı? Doktorlara da güven olmuyor. Bana küçükken gittiğimiz özel profesör psikiyatristler dikkat dağınıklığı yüzünden kırmızı reçeteli ilaçlar yazıyorlardı birkaç sene sonra devlette olan doktorlara gittiğimizde "bunlar deprasyon için olan haplar ağır ilaçlar senin öyle bir sorunun yok içme bunları" gibi laflar söylüyorlardı kime gitsem. Bazı doktorlar sırf para kazanmak için sırf kendini sana bağlamak için sağlığını önemsemeyip şu var bu var diye teşhis koyup ilaç küpüne çeviriyorlar seni. Gittiğiniz doktoru gerçekten araştırıp iyi niyetli mi kötü niyetli mi ona göre gidip içmeniz lazım. Ve bence bu gibi durumlarda 2 3 doktor gezip ne diyorlar diye birden fazla kişiden fikir almak gerekiyor. İşin kötüsü bir de her doktor kullandığın ilaçları görüyor ve üniversite yurdu için sağlık raporu alacağım zaman aile hekimimiz "bu ilaçları falan karıştırmıyorum sıkıntı olmasın" demişti. Ağır haplar olduğu için psikolojik problemli olarak damga da yiyebilirsiniz(halk arasında deli). Ama hiçbir zaman öyle bir sorunum olmadı neden o kadar ağır ilaçlar verdiklerini anlamıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı