Rehber İlk 1000'e giren birinin gözünden: YKS sınavına nasıl çalışılır ve nasıl derece yapılır?

AYT matematik konu anlatımı olarak Eyüp b 3D vdd kullanıyorum. Bununla birlikte 345 soru bankası çözüyorum bu bitince orijinal çözeceğim. En son ikinci dereceden denklemlerden soru çözüyordum klasik soruları çözebiliyorum. ÖSYM tadında olan yere geldiğimde hiç ilerleyemedim bir soru bile çözemedim. Bunların video çözümlerini izlesem bana katkısı olur mu? İleride konuyu unutmamak için ne yapmalıyım?

AYT matematik konu anlatımı olarak Eyüp b 3D vdd kullanıyorum. Bununla birlikte 345 soru bankası çözüyorum bu bitince orijinal çözeceğim. En son ikinci dereceden denklemlerden soru çözüyordum klasik soruları çözebiliyorum. ÖSYM tadında olan yere geldiğimde hiç ilerleyemedim bir soru bile çözemedim. Bunların video çözümlerini izlesem bana katkısı olur mu? İleride konuyu unutmamak için ne yapmalıyım?
Matematiği gerçekten iyi çalışırsan konu unutma gibi bir durum olmayacaktır. ÖSYM sorularını çözemiyorsan temel soruların mantığını anlamayıp soru tiplerini ezberleyip geçmişsin demektir. Konunun mantığını anlamaya yönelik çalış kalıp soru ezberleme.

Uzunca konuyu okumak istemeyenler için vaktinizi boşa geçirmeden çalışacaksınız arkadaşlar. Başka yolu yok. Bu sınava çok iyi çalışanları örnek alacaksınız, çalışmayanları değil. Derece yapan öğrencilerin hepsi, sosyal hayatından birçok aktiviteyi kısıp derse vakit ayırdığı için başarılı oluyor. Sosyal aktiviteden kısın demiyorum ama derse ayırdığınız vakti de geçmemeli.

Merhaba ben mezunum geçen sene yaklaşık 190 bin yaptım AYT 42-43 net TYT de stresten dolayı çok düşük yaptım hedefim bu sene ilk 20 bin yapmak AYT'yi yaklaşık 65-70 yapabilirim fakat TYT de şu an 70-75 bantlarındayım en kötü 90 yapmam gerekiyor fen bilimlerini bitiriyorum TYT matematiğim 25-30, Türkçe 25-30, sosyal 10, fen yaklaşık 12-13 civarlarında hocam sizce fen bitirdikten sonra ilerleyen vakitlerde ne tarz ilerlemeliyim ufak fikrinizi alırsam çok iyi olur.

Merhaba ben mezunum geçen sene yaklaşık 190 bin yaptım AYT 42-43 net TYT de stresten dolayı çok düşük yaptım hedefim bu sene ilk 20 bin yapmak AYT'yi yaklaşık 65-70 yapabilirim fakat TYT de şu an 70-75 bantlarındayım en kötü 90 yapmam gerekiyor fen bilimlerini bitiriyorum TYT matematiğim 25-30, Türkçe 25-30, sosyal 10, fen yaklaşık 12-13 civarlarında hocam sizce fen bitirdikten sonra ilerleyen vakitlerde ne tarz ilerlemeliyim ufak fikrinizi alırsam çok iyi olur.
Sosyalde tüm ezber bilgileri ezberleyin ve 1 2 set sosyal denemesi bitirin en azından 16 net civarına çıkmanız feninde 16 17 civarlarına çıkmasıyla sizi zaten 90a oldukça yaklaştırır sonrasında düzenli ve istikrarlı bir Türkçe ve Matematik denemesi çözümüyle netler 100e doğru gelir zaten size önerim bu olacaktır. AYT zaten temeliniz olan bir kısım üzerine hedeflediğiniz netlerde yapılabilecek netler. Evde olmanız çok büyük avantaj ancak kullanmak sizin elinizde tabii ki.

Sosyalde tüm ezber bilgileri ezberleyin ve 1 2 set sosyal denemesi bitirin en azından 16 net civarına çıkmanız feninde 16 17 civarlarına çıkmasıyla sizi zaten 90a oldukça yaklaştırır sonrasında düzenli ve istikrarlı bir Türkçe ve matematik denemesi çözümüyle netler 100e doğru gelir zaten size önerim bu olacaktır. AYT zaten temeliniz olan bir kısım üzerine hedeflediğiniz netlerde yapılabilecek netler. Evde olmanız çok büyük avantaj ancak kullanmak sizin elinizde tabii ki.

Zaten TYT kısmından korkuyorum yorum için teşekkürler 🙏

Zaten TYT kısmından korkuyorum yorum için teşekkürler 🙏
Aslında kişi sayısına oranla en çok yapılan kısım olmasına rağmen şaşırtıcı olarak benimde etrafımda TYT yi yapamayıp AYT de 75+ yapan çok kişi vardı. Garip bir sınav olduğu aşikar. Benim deneyimimden hareketle tek olayı istikrarlı ve kendini kasarak çalışmak. Zamana yayarak(6 ay boyunca her gün 20 soru paragraf çöz tarzı şeylerden bahsediyorum) çalışma olayının bazı durumlarda(özellikle Türkçe) tamamen kolpa olduğunu düşünüyorum oturup 1 ay boyunca 1 sabah 1 akşam Türkçe veya Matematik denemesi attığında netinin yükseldiğini zaten göreceksin. Benim sınavım bitti şimdi sıra sizde iyi çalışmalar dilerim.

Abi 12. sınıfın neredeyse ilk çeyreği bitti ve kendimi bomboş hissediyorum. TYT olarak 80 maksimum 90 net yapıyorum AYT denemesine daha başlamadım ama 11 temelim çok fazla yok ve şimdiye kadarki 12. sınıf konularından tamamen bitirdiğim bir konu yok bunun haricinde TYT fizik ve geometri neredeyse hiç yok nereden başlayıp nereden devam etmem gerektigini secemiyorum bana onerebilecegin bir şey var mı?

Abi 12. sınıfın neredeyse ilk çeyreği bitti ve kendimi bomboş hissediyorum. TYT olarak 80 maksimum 90 net yapıyorum AYT denemesine daha başlamadım ama 11 temelim çok fazla yok ve şimdiye kadarki 12. sınıf konularından tamamen bitirdiğim bir konu yok bunun haricinde TYT fizik ve geometri neredeyse hiç yok nereden başlayıp nereden devam etmem gerektigini secemiyorum bana onerebilecegin bir şey var mı?
Halen bayağı iyi bir süre var seninde temelin var gibi gözüküyor. Önerim -arka plandan tyt denemelerine devam ederken- öncelikle 2 hafta fizikten en azından 7 de 5 yapacak kadar bir şeyler öğrenip arkasından 3-4 hafta tamamen TYT/AYT geometri basıp bitirmekle başlaman olur. Bu süreç zaten seni Aralık ortasına kadar götürecek oradan sonra ocak sonuna kadar tamamen AYT Fen basıp-arka planda denemeler devam ederken- sonrasında AYT Matematiğe sınav gününe kadar çalışman seni bir yerlere getirir gibi düşünüyorum. Tabii kendine göre düzenleyebilirsin unutma tek bir yol yok. Hiçbir derece öğrencisi derecenin nasıl yapılacağını 3. bir kişiden öğrenmemiştir ama hepsinin ortak noktası başarmış olmasıdır.

Halen bayağı iyi bir süre var seninde temelin var gibi gözüküyor. Önerim -arka plandan TYT denemelerine devam ederken- öncelikle 2 hafta fizikten en azından 7 de 5 yapacak kadar bir şeyler öğrenip arkasından 3-4 hafta tamamen TYT/AYT geometri basıp bitirmekle başlaman olur. Bu süreç zaten seni aralık ortasına kadar götürecek oradan sonra ocak sonuna kadar tamamen AYT fen basıp-arka planda denemeler devam ederken- sonrasında AYT matematiğe sınav gününe kadar çalışman seni bir yerlere getirir gibi düşünüyorum. Tabii kendine göre düzenleyebilirsin unutma tek bir yol yok. Hiçbir derece öğrencisi derecenin nasıl yapılacağını 3. bir kişiden öğrenmemiştir ama hepsinin ortak noktası başarmış olmasıdır.

Abi cevabın için çok teşekkür ederim. Sormak istediğim bir iki şey daha var. TYT fizik ve geometriyi dediğin gibi çalışırken diğer dersleri ne yapacağım. Bu derslere çalıştığım süreçte sadece bu derslere mı odaklanmalıyım yoksa diğer derslere de çalışmalı mıyım? Çünkü okulda en az yarıyıl tatiline kadar derslere devam edeceğiz ve okuldan tam olarak bağımsız hareket etmek pek istemiyorum. Bir de TYT matematik netlerim çok fazla değişiyor mesela son yaptığım 3 denemede Bilgi Sarmal 25 Özdebir 20 0 pozitif (345'in alt yayını) 12 net geldi bunun için verebileceğin bir tavsiye varsa sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı