İlk 200 Bin'e girmek için ne kadar çalışmak gerek?

AhmetBirkan

Hectopat
Ne kadar çalışmalıyım? Şu an 7 ayım var 7 ay sonra 12. sınıf başlayacak. Ortalama 1.5 yılım var diyebiliriz. Gün de kaç saat?

Bu arada TYT ve 11. sınıf için 7 ayı kalan zamanı ise 12 + tekrar olarak düşünüyorum.

TYT video içeriği için inceleme yaptım @Blacksidemre hocam ile. O videoların toplam uzunluğu 160 saat olarak hesapladım. Günde 4 saat izleme ile 40 gün içinde bitiyor. Fakat sadece izleme buna test çözme falan ekleyelim 120 gün kadar. 160 gün ediyor. Yani 4 ay. 4 ay içinde matematik, Türkçe ve fen bilimleri bitmiş oluyor (izleyeceğim playlistleri aşağıda belirttim). Ama bana biraz tuhaf geldi. İnsanlar bu kadar neden üniversite için zorlanıyor da ben bu kadar kolay olarak gördüm? Nerede hata yapıyorum? Ayrıca her ders için test kitabıda aldım @Blacksidemre hocamın önerileri doğrultusunda onlarda aşağıda. Ayrıca kalan 3 ay içinde 11. sınıfı bitirmeyi düşünüyorum. Sizce mantık hatası var mı? Gün de 4 saat çalışsam TYT gerçekten biter mi?

Edit: Videoların toplam süresi 160 saat bu 7 gün ediyor. Günde 4 saat izleyerek 40 günde bitiyor. Bunu 4 Ay'a yayıp test çözerek anlayarak bitireceğim. 5 ay da olur fark etmez ama mantık bu şekilde. (sosyal bilimleri şu an için düşünmüyorum. Zaten TYT mantık sınavıymış kalan sürede bol bol kitap okuyacağım)

Edit 2: 12. sınıfı 12. sınıfa geçince yürüteceğim. Şu an 11.sınıfım.

Edit 3: Bilgisayar müh. Okuyacağım. Yazılım müh. Paralıymış :).

Matematik:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Türkçe:

Biyoloji:

Kimya:

Fizik:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu günden itibaren günde 1 saat bile çalışsan emin ol çok iyi bir sıralama yaparsın. Önemli olan ne kadar süre çalıştığın değil, bunu ne kadar düzenli yaptığındır.

Sorduğun sorunun bir cevabı yok, ben 200k'ya girmek için son 3 ay günde 3 4 saat çalışırdım, belki senin çalışmana gerek bile yoktur. Önemli olan, bunu ne kadar düzene soktuğundur diye düşünüyorum.

Ne kadar çalışmalıyım? Şu an 7 ayım var 7 ay sonra 12. sınıf başlayacak. Ortalama 1.5 yılım var diyebiliriz. Gün de kaç saat?

Kendini bu konularda ok sıkma dostum. Meslek liseli olup son senede parlayan birçok arkadaşım oldu. Şimdiden sıkı çalışmanı taktir ediyorum :)

Ama bana biraz tuhaf geldi. İnsanlar bu kadar neden üniversite için zorlanıyor da ben bu kadar kolay olarak gördüm? Nerede hata yapıyorum?

O kadar kolay değil işte üniversite kazanmak. 1 sene dişimizi sıkacağız, daha sonra rahata ereceğiz. 1 sene yatıp 50 sene sürünmek mi, yoksa 1 sene inekleyip 50 sene yatmak mı daha iyi? Bir de böyle düşün.

Edit: Videoların toplam süresi 160 saat bu 7 gün ediyor. Günde 4 saat izleyerek 40 günde bitiyor. Bunu 4 Ay'a yayıp test çözerek anlayarak bitireceğim. 5 ay da olur fark etmez ama mantık bu şekilde. (sosyal bilimleri şu an için düşünmüyorum. Zaten TYT mantık sınavıymış kalan sürede bol bol kitap okuyacağım)

Her gün 4-5 saat çalışarak 1 ayda bile bitirirsin ama verim alacağını zannetmiyorum. Videoları dağıtarak git. Hep video izleme. Günde 5 video, kalan vakitte soru çöz. 3 aya yayardım ben olsam. Kitap okuman da çok önemli. Okuduğunu anlaman rakiplerine karşı bir silah olacak sana.

Ek olarak 9-10 izleme dostum. Rehber Matematiğin 49 Günde TYT matematik serisini bitir. Senin konularını görünce bir döküman paylaşmak istedim. Konunu linki burada. Bütün ders notlarını indirip 49 günde TYT matematiği bitirebilirsin.

Her gün 4-5 saat çalışarak 1 ayda bile bitirirsin ama verim alacağını zannetmiyorum. Videoları dağıtarak git. Hep video izleme. Günde 5 video, kalan vakitte soru çöz. 3 aya yayardım ben olsam. Kitap okuman da çok önemli. Okuduğunu anlaman rakiplerine karşı bir silah olacak sana.
Öyle yapacağım. 5 aya yayacağım. Kitap normalde okuyordum zaten severim okumayı ama bizimkiler gereksiz bulup almıyordu bir video izlettim fikirleri değişti. Bakalım inşallah sorun olmayacak.

Ek olarak 9-10 izleme dostum. Rehber Matematiğin 49 Günde TYT matematik serisini bitir. Senin konularını görünce bir döküman paylaşmak istedim. Konunu linki burada. Bütün ders notlarını indirip 49 günde TYT matematiği bitirebilirsin.
Evet özür diliyorum. Önceki konuda bunu dedin her kanalda TYT oynatma listesini buldum orada bulamadım yok sandım. Kusura bakma. Şimdi o listeyi izleyeceğim. Çok teşekkür ediyorum <3.

Ben bu sene sinava girecegim ve sana soyle deyim gercekten cok cok iyi yapan manyaklar var ve puanlar cok artmis durumda ne yaparsan yap kesinlikle gunde en az 5-6 saat ve verimli calismaya bak suandan itibaren 5-6 saat calismaya baslasan 50k yaparsin.
Ben bu yıl girmeyeceğim. Seneye :). İnşallah. Verimliden kastınız videoyu izleyip anlamak ve sonrasında test çözebiliyor olmak değil mi? Eğer öyleyse verim gayet yüksek hocam merak etmeyin.

Edit: Okuduğunu anlamaya yönelik şöyle kurs aldım. Faydalı faydasız fikrim yok. Fakat deneyeceğim. İlginizi çekerse incelemenizi öneririm. https://www.udemy.com/course/sinav-...v-1-0/learn/lecture/17000808?start=0#overview

Öyle yapacağım. 5 aya yayacağım. Kitap normalde okuyordum zaten severim okumayı ama bizimkiler gereksiz bulup almıyordu bir video izlettim fikirleri değişti. Bakalım inşallah sorun olmayacak.

Olmaz canım 😅 Kitap okumak güzel şey. Sınavlar filan geçsin, ben de tekrar kitap okumaya döneceğim. Okunmayı bekleyen kitaplar var hala :D

Evet özür diliyorum. Önceki konuda bunu dedin her kanalda TYT oynatma listesini buldum orada bulamadım yok sandım. Kusura bakma. Şimdi o listeyi izleyeceğim. Çok teşekkür ediyorum <3.

Ne demek, rica ederim. Size iyi çalışmalar ve iyi Sosyaller.

Ben bu yıl girmeyeceğim. Seneye :). İnşallah. Verimliden kastınız videoyu izleyip anlamak ve sonrasında test çözebiliyor olmak değil mi? Eğer öyleyse verim gayet yüksek hocam merak etmeyin.

Yani bir nevi o ama asil verim o konuyu bir kere calistin mi kafana kazinmasi bir denemeye girdiginde aa bu böyleydi hatirliyorum demek iste demek ki verim almissin yani tüm olayi bu TYT odakli dusunursek konunun mantigini kavramak ve her soru tarzinda o mantiktan bir yol türetmek eger bunu yapabilirsen zaten 80-90 netlerin ustune cikarsin tabii bunun için cok fazla fedakarlik yapman lazim basarilar dilerim.

Olmaz canım 😅 Kitap okumak güzel şey. Sınavlar filan geçsin, ben de tekrar kitap okumaya döneceğim. Okunmayı bekleyen kitaplar var hala :D

Ne demek, rica ederim. Size iyi çalışmalar ve iyi Sosyaller.
Teşekkür ediyorum hocam sizede iyi sosyaller.

Yani bir nevi o ama asil verim o konuyu bir kere calistin mi kafana kazinmasi bir denemeye girdiginde aa bu böyleydi hatirliyorum demek iste demek ki verim almissin yani tüm olayi bu TYT odakli dusunursek konunun mantigini kavramak ve her soru tarzinda o mantiktan bir yol türetmek eger bunu yapabilirsen zaten 80-90 netlerin ustune cikarsin tabii bunun için cok fazla fedakarlik yapman lazim basarilar dilerim.
Teşekkür ediyorum hocam. Sizede başarılar dilerim. İnşallah istediğiniz yerleri kazanırsınız.

İyi geceler :).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı