İlk Bilgisayarınızın Sistem Özellikleri

Monitörüm buydu, kasanın fotoğrafı maalesef yok. :)
dllhost_5xqrlDdr4H.jpg

Almanya'dan gelen bir laptoptu. İşlemciyi hatırlamıyorum ama Windows XP SP2, 128MB RAM ve 40GB HDD vardı içerisinde. Ondan sonra başka bir bilgisayar gelmişti onda da 64MB RAM vardı açması bile dertti be. Bilardo filan da oynatırdı ama Pinball hele ki unutulmazdı. Ne günlerdi be bir düşündüm de... 7-8FPS'te bilardo oynadığım zamanlara dönmek isterdim şimdi...

Tek hatırladığım şey ekran kartı 512 MB gibi bir şeydi. Zaten o dönem bilgisayarım o kadar çok bozuluyordu ki ayda bir tamirciye götürüyorduk. Çok iyi hatırlıyorum annem o kadar ağır kasayı zorla da olsa taşıyıp götürüyordu. Annelerin hakkı ödenmez.

Tek hatırladığım şey ekran kartı 512 MB gibi bir şeydi. Zaten o dönem bilgisayarım o kadar çok bozuluyordu ki ayda bir tamirciye götürüyorduk. Çok iyi hatırlıyorum annem o kadar ağır kasayı zorla da olsa taşıyıp götürüyordu. Annelerin hakkı ödenmez.
Nedense bir hüzün geldi. :)
Böyle ufak şeyler de bir hüzün geliyor anlatamam. Hani şu kağıda klavye çizip çocuğunun komutlarıyla arabaları sağa sola yönlendiren baba gibi.

Şaka yapıyorum sanabilirsiniz.
80486 işlemci
1 mb ram
40 mb hdd
Windows 3.1
Renkli monitör yok. CD rom yok. Ses kartı yok.
Birde güzel bir hatırası var bu sistemin. Aldığım kişi şöyle birşey söylemişti. 120 dolar daha ver 1 mb daha ram takıp 2 MB ram yapalım, mouse diye bişey çıktı süper birşey demişti :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı