İlk defa işe başlayacağım ama kendime güvenemiyorum

Merhaba, ilk kahvehanede garsonluk yapacağım, ama kendime güvenemiyorum. Adamın dediği yere götüremezsem ya yanlış yaparsam azar işitirsem diye korkuyorum.
Önerebileceğiniz bir şey var mı?

Merhaba, ilk kahvehanede garsonluk yapacağım, ama kendime güvenemiyorum. Adamın dediği yere götüremezsem ya yanlış yaparsam azar işitirsem diye korkuyorum.

Dostum bende İngiliz restorantında komilik yapıyorum. Senin işin daha basit olur kahvehanede. Öncelikle rahat ol bilmediklerini sor çok kasma kendini. En fazla 2 3 gün zorlanırsın sonradan elin ayağın gibi olacak iş. Bir şey döküp kırmamaya dikkat et mesela çok fazla bardak almaya çalışmaki düşürmeyesin.

Hara yapabilirsin bu doğal bir şey. Aynı hatayı 2. kere yapmamaya dikkat et. Öz güvenli ol denileni dikkatlice. Dinle eğer anlamadıysan anlamadım de anlamadığın bir komutu uygulamayı çalışma, eğer iş yeri sahibi seni beğenmediyse üzülme. Hiçbir şey senden daha değerli değil, benim tavsiyem garsonluk değil de ileride işine yarayacak ustalığı olan bir mesleğe yönelmen, eğer ki dersen ben sadece yaz tatili için çalışacağım, olsun yine de ustalığı veya zanaatı ve sanatı olan bir mesleğe yönel. Her yaz tatilinde aynı mesleğe gitsen lise sonunda o işin ustası olmuş olabilirsin.

Adamların söylediklerini not al böylece unutulmazsın. Eğer adamın yerini bulamıyor isen 1. masa 2. masa diye aklında tutabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı