İlk defa SSD alırkan dikkat edilmesi gerekenler

ozdemirkadirrr

Hectopat
Daha fazla  
- İşlemci, anakart, ekran kartı, soğutucu, güç kaynağı, kasa aldım. Fakat yeni bir HDD almadım.

Yedi sene önceki harddiski kullanıyorum (500 GB), bugün 240 GB SSD alacağım fakat ne yapmam gerek olduğunu bilmiyorum. Harddiski sökmem mi gerekecek? (Sağlıklı bir harddisk değil) sürekli disk %100 kullanımı alıyorum veyahut SSD takınca kendi harddiskimi cıkarmasam olur mu, 240 GB benim neyime yetecek, yanında yeni bir HDD alman gerekiyor mu, SSD'yi takınca format atmam mı lazım? Aklımda hep böyle sorular var bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elindeki HDD'yi çıkarmana gerek yok kalabilir. Windows'u SSD'ye kuracağından format atman lazım. SSD olarak bütçen varsa 850 Evo, daha düşükse Adata SU800 öneririm.

Kalite ve performans açısından büyük fark var, bir de Vatan Bilgisayar'ın koyduğu fiyat farkı var. Diğer teknoloji sitelerinden 400-450 TL'ye alabilirsiniz.

@ozdemirkadirrr Fiyata bu kadar yansımasının nedeni Vatan Bilgisayar'dır. Ayrıca SSD'ler arasındaki farkı şöyle açıklayayım.
850 Evo'nun artıları:
  • 75TBW yazma ömrünü garanti ediyor. Şanslı iseniz 75 terabyte üstünde bir yazma ömrü sunar. (Bu sadece kağıt üzerindedir. 300 TB'a kadar yazan kişiler duydum.)
  • Uzun ömürlüdür, kullandıkça performans kaybettirmez.
  • 5 yıl garanti sunuyor.
  • Rastgele okuma ve yazma hızlarında diğer modellerden kat kat üstün.
Eski diskinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…