İlk defa sunum yapacak birine tavsiye

Heyecanlı olmakta haklı mıyım?

• Tabiki.

Oy: 10 58,8%
  • Bence sakin ol.(Ama tabiki olamam.)

Oy: 7 41,2%

• Oy verenlerin toplamı
    17
Makaleler
3
Arkadaşlar hayatımda ilk defa sunum yapacağım. Hem de İngilizce ama Finlandiya'da.
Ben daha Türkçe sunum yapmamışım ve sahne korkum var. Ya onların söylediklerini anlayamazsam? Diye endişelerim var.

Tavsiyeleriniz varsa nedir?

Yanlış bir şey söylediğini düşündüğünde sahnede kendini düzeltmekten korkma. Dilini akıcı kullanıyosan sıkıntı yaşamazsın utanıcağın bir durum olmaz.

Sunumuna hazırlanırken kendi kendine soru cevap yap ve olabilecek soruları düşün, ne zaman gelebileceklerini düşünerek hazırlan. Ayrıca heyecanlanmakta tabii ki haklısın ancak asıl olan bunun aşırıya kaçmaması ve göstermemek.

Sunumuna hazırlanırken kendi kendine soru cevap yap ve olabilecek soruları düşün, ne zaman gelebileceklerini düşünerek hazırlan. Ayrıca heyecanlanmakta tabii ki haklısın ancak asıl olan bunun aşırıya kaçmaması ve göstermemek.
Yanlış bir şey söylediğini düşündüğünde sahnede kendini düzeltmekten korkma. Dilini akıcı kullanıyosan sıkıntı yaşamazsın utanıcağın bir durum olmaz.
Yani önceden kendime sunum hazırladım onu söyleyeceğim orta akıcılıkta konuşuyorum.
Önerin için teşekkür ederim ben soruları en sonda soracaklar sanıyordum.

Hiç Finlandiya'da İngilizce sunum yapmadım ancak aceleci davranmadan, heyecan yapmadan hatalarınızı düzeltebileceğinizi düşünüyorum. Ezber yapmayın. Örneğin ben kavram haritasıyla çalışarak o sözcüklerin sunumda bana çağrıştırması gerekenlerden yola çıkarak sunum yapıyorum ve elbette atladıklarım oluyor, toparlayacak durumdaysam toparlayıp devam ediyorum.

Bu işin alt sebepleri gururdan geliyor. Yani yanlış söylersem ezik durumuna düşerim ama ben asla ezik olamam düşüncesinden geliyor. Ben eziğim ama ne önemi var tarzında bir kafa yapısıyla ilgi duyarak o işi yaparsan başarılı olursun. Üstüne derin nefes egzersizleri yap yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı