İlk hangi yazılım dilini öğrenmeliyim?

İlk hangi yazılım dilini öğrenmeliyim?

Öncelikle amacın ne. Neden yazılım öğrenmek istiyorsun. Sadece bir girip çıkacağım dersen. Python öğrenebilirsin. Basit bir yapısı var. Ama yazılımcı olmak, bu işin içine girmek istiyorsan kesinlikle bir alan ve proje belirlemelisin. Mesela oyun geliştirmeyi sevdin. Udemy'den 2boyutlu oyun kursu alıp hem yazılım öğrenik, hem gerdi dönüşü tatmini yüksek olan bir şey üzerinden öğrenmiş olursun. Yazılım alanında en iyi geliştiğin nokta, bir proje yaparken önüne çıkan her engeli aşma. Aşama aşama öğrenme, problem çözme...

Benim mesajıma dislike atmanızın sebebi nedir🤣. C++'nın kötü olacak yanlarını say.

C++ çok üst seviye bir dil. Yüzmeyi bilmeden yüzmeye gitmek gibi. İlk baştan C#, Java gibi dilleri öğrenirse hem C++'ın syntaxına daha kolay alışır, hem de daha kolay öğrenir C++'ı.

C++ çok üst seviye bir dil. Yüzmeyi bilmeden yüzmeye gitmek gibi. İlk baştan C#, Java gibi dilleri öğrenirse hem C++'ın syntaxına daha kolay alışır, hem de daha kolay öğrenir C++'ı.

Dediğiniz çok alakasız Java'nın syntaxı ile C++'nın syntax zorluğu arasında pek bir fark göremiyorum. Hatta Java biraz daha karmaşık. Ben C++ ile başladım ve pythona çok rahat geçtim. Bir de yüzmeyi bilmeden yüzmeye gitmek gibi ne alaka Java'da dil bu da dil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı