İlk imza kartı çıkartılır mı?

Pyhtonwq

Centipat
Daha fazla  
Merhaba yaklaşık 1.5 senedir Papara kullanıyordum ve gayet de memnundum. Fakat yaşanan son olaylardan sonra Papara bir daha açılmayacak gibi. Açılsa da kullanmam herhalde ve yeni bir karta ihtiyacım var. 18 yaşından küçüğüm ve internette biraz araştırmalarım sayesinde İş Bankası İlk İmza kartı dikkatimi çekti. Sizce alınır mı? Hesap kimin üstüne olur? Hangi ATM'lerden para çekebilirim? Normal bir kart gibi internete alışveriş yapabilir miyim? Çocuk kartı diye kısıtlamaları olur mu ve temassızı var mı?
Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Önerebileceğiniz başka bir kart varsa da memnuniyetle araştırmak isterim.

Merhaba yaklaşık 1.5 senedir Papara kullanıyordum ve gayet de memnundum. Fakat yaşanan son olaylardan sonra Papara bir daha açılmayacak gibi. Açılsa da kullanmam herhalde ve yeni bir karta ihtiyacım var. 18 yaşından küçüğüm ve internette biraz araştırmalarım sayesinde İş Bankası İlk İmza kartı dikkatimi çekti. Sizce alınır mı? Hesap kimin üstüne olur? Hangi ATM'lerden para çekebilirim? Normal bir kart gibi internete alışveriş yapabilir miyim? Çocuk kartı diye kısıtlamaları olur mu ve temassızı var mı?

Havale/EFT, tanımlı kişilerle sınırlı. Onun harici, hiçbir kısıtlama yok. Discord'dan, Nitro bile alabiliyorsun.

İlk imza kartı kesinlikle önermem İş bankasının gençlere özel banka hesabından bahsediyorsanız. Veliniz ile Garanti bankasından genç hesap açtırabiliyorsun. Bende kullanıyorum reşit olmama 18 ay var 1 senedir falan kullanıyorum müşteri hizmetleri ile vs hiç problem yaşamadım. İlk imza kartında İBAN dan aile hariç kimseye para bile gönderemiyorsunuz çok fazla kısıtlayıcı.

Havale/EFT, tanımlı kişilerle sınırlı. Onun harici, hiçbir kısıtlama yok. Discord'dan, Nitro bile alabiliyorsun.
Yanlış biliyorsunuz. Birçok sınır var normal bankacılık işlemlerinin neredeyse hiç biri yok. Değerli maden hesabı açamıyorsun, hisse alım satım bile yapamıyorsun.

İlk imza kartı kesinlikle önermem İş bankasının gençlere özel banka hesabından bahsediyorsanız. Veliniz ile Garanti bankasından genç hesap açtırabiliyorsun. Bende kullanıyorum reşit olmama 18 ay var 1 senedir falan kullanıyorum müşteri hizmetleri ile vs hiç problem yaşamadım. İlk imza kartında İBAN dan aile hariç kimseye para bile gönderemiyorsunuz çok fazla kısıtlayıcı.
"Fazla kısıtlayıcı" dediğiniz, IBAN kısıtlaması var sadece normal kullanımda. Öbür bankalara göre, yasaklı siteden alışveriş bile yaptırıyor.

Yanlış biliyorsunuz. Birçok sınır var normal bankacılık işlemlerinin neredeyse hiç biri yok. Değerli maden hesabı açamıyorsun, hisse alım satım bile yapamıyorsun.
Onlarla uğraşmadığım için, fark etmedim. 18 yaş altında biri, neden hisse alıp satsın ki zaten? Maden hesabını n'apacak? Öyle şeylerle işiniz varsa zaten, ailenizin üzerine açıp kullanın.

"Fazla kısıtlayıcı" dediğiniz, IBAN kısıtlaması var sadece normal kullanımda. Öbür bankalara göre, yasaklı siteden alışveriş bile yaptırıyor.

Onlarla uğraşmadığım için, fark etmedim. 18 yaş altında biri, neden hisse alıp satsın ki zaten? Maden hesabını n'apacak? Öyle şeylerle işiniz varsa zaten, ailenizin üzerine açıp kullanın.
Nekadar saçma bir düşünceniz var, insan genç yaşta finansal okuryazarlık gibi becerileri kazanmazsa ilerde başkalarının altında çalışmaya mahkum kalacaktır. Çin müfredetında 12 yaşındaki çocuklara verdikleri ekonomi derslerine bakınız lütfen sonrada Çin ekonomisine bakınız. Ayrıca her aileyi bir tutmayın ben 18 yaşına girdiğim zaman varlıklarımı üstüme aktarmaya çalıştığımda ya ailem parama iş koyarsa ne olacak kimseye bir şey kanıtlamanız pek mümkün gözükmüyor.

Yasaklı sitelerden alışveriş yaptırıyor derken ne kastediyorsunuz acaba? İnternet sitesi Türkiyede erişime engellenince şirketin finans kısmı engellenmiş olmuyor. Türkiyede engelli olan url discord.com, Discord'un kullandığı ödeme altyapısı ise yanlış hatırlamıyorsam GPAY yada PayTR olması lazım.

Nekadar saçma bir düşünceniz var, insan genç yaşta finansal okuryazarlık gibi becerileri kazanmazsa ileride başkalarının altında çalışmaya mahkum kalacaktır. Çin müfredetında 12 yaşındaki çocuklara verdikleri ekonomi derslerine bakınız lütfen sonra da Çin ekonomisine bakınız. Ayrıca her aileyi bir tutmayın ben 18 yaşına girdiğim zaman varlıklarımı üstüme aktarmaya çalıştığımda ya ailem parama iş koyarsa ne olacak kimseye bir şey kanıtlamanız pek mümkün gözükmüyor.

Yasaklı sitelerden alışveriş yaptırıyor derken ne kastediyorsunuz acaba? İnternet sitesi Türkiye'de erişime engellenince şirketin finans kısmı engellenmiş olmuyor. Türkiye'de engelli olan URL discord.com, Discord'un kullandığı ödeme altyapısı ise yanlış hatırlamıyorsam Gpay ya da PayTR olması lazım.
Ziraat Bankası niye alışveriş yaptırmıyor o zaman? Arkadaş denedi kaç kere, hepsi iptal oldu. Ben sorunsuz bir şekilde alabiliyorum. Konu sahibinin maden ve benzeri işlerle uğraşmayacağını düşündüğüm için, İş Bankası önerdim. Öyle bir talebi olsaydı, belirtirdi diye düşünüyorum. Ona göre bir öneri gelirdi/verirdik. Benim o tarz şeylerle işim olmadığı için, beni dürten bir şey olmadı şu ana kadar.

Bende de Papara vardı birkaç ay önce ilk Papara olaylarından sonra bende Papara'daki paramı çekip ilk imza kartı aldım. Bence gayet güzel bir kart hem İş Bankası'nın güvenilir ve kampanyalarda oluyor. Havale/eft de 18 yaş altı olduğu için kısıtlama var sadece tanımlı alıcılara para gönderebiliyorsun. Birini de tanımlı alıcı yapmak için uygulamadan yapabiliyorsun. Ama herkesi tanımlı alıcı yapmak bence gereksiz bu yüzden yanına İş Bankası'nın Nays kartını alıp oradan para atacağın kişiyi tanımlı yapmadan direkt parayı atabilirsin.

İlk imza kartı kesinlikle önermem İş Bankası'nın gençlere özel banka hesabından bahsediyorsanız. Veliniz ile Garanti Bankası'ndan genç hesap açtırabiliyorsun. Bende kullanıyorum reşit olmama 18 ay var 1 senedir falan kullanıyorum müşteri hizmetleri ile vs hiç problem yaşamadım. İlk imza kartında IBAN'dan aile hariç kimseye para bile gönderemiyorsunuz çok fazla kısıtlayıcı.

Yanlış biliyorsunuz. Birçok sınır var normal bankacılık işlemlerinin neredeyse hiçbiri yok. Değerli maden hesabı açamıyorsun, hisse alım satım bile yapamıyorsun.

IBAN'dan aile dışında da herkese para gönderilebiliyor. Sadece tanımlı kişilere eklenmesi gerekir. Hisse alım satımı 18 yaş altı için hiçbir bankada yok diye biliyorum.

Ekstra olarak İş Bankası ile Garanti Bankası'na göre çok daha köklü, kampanyalara önem veren, Nays gibi inanılmaz bir avantajı olan ve daha fazla şubeye sahip bir bankadan hesap açtırmış oluyorsunuz.

Garantinin bilmediğim farklı bir avantajı yoksa kesinlikle İş Bankası açılmalı. Fakat ilk imza yerine Nays kullanılmalı. Nays'ta ilk imzada olan kısıtlamaların çoğu kalkıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı